thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Bayram Değil Seyran Değil; Turan Kime Kızdı?
Tarih: 30-01-2024 06:45:15 Güncelleme: 30-01-2024 07:17:15 + -


İçişleri Bakan yardımcısı Bülent Turan, Lâpseki’ye yaptığı ziyarette yaptığı konuşmada; AK Parti içerisinde krizi gözler önüne serdi. Bülent Turan, AK Parti içerisine ve bürokratlara karışılmasından rahatsızlık duyulduğunu açıklayarak önce “Karışmak yok, görüşlerimizi söyleriz” derken; sonrasında da “Yanlış yapan muhtara da, belediye başkanına da, ilçe başkanına da, vekile de, valiye de karışırım arkadaş” diyerek meydan okudu!


Bayram Değil Seyran Değil; Turan Kime Kızdı?

AK Parti’de 3 dönem kuralına takılan Bülent Turan 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından İçişleri Bakan yardımcılığı görevine atandı. Kavgacı olarak tanımlanan ve bunu zaman zaman ifade ederek “Kavga ederiz” diyen Bülent Turan’ın bakan yardımcılığına atanmasına rağmen AK Parti il ve ilçe yönetimlerinin yanı sıra Çanakkale’deki bürokratlar üzerindeki hâkimiyeti devam etti.

 

SEÇİMLERE GİDERKEN GÜNDEM; HESAPLAŞMA

Bu durumun parti içerisinde rahatsızlık yaratmaya devam ettiği de biliniyordu ancak ilk defa Bülent Turan bunu kamuoyuna deklare etti! 31 Mart yerel seçimlerine 2 ay kalırken; henüz AK Parti’de Jülide İskenderoğlu dışında hiçbir ilçe adayı ilan edilmemişken; AK Parti’nin gündemi ise parti içi hesaplaşma oldu.

 

“GÜÇLÜ VEKİLLİK YAPMAK İSTEDİK”

Lâpseki’de yaptığı ziyarette vatandaş ve partililere hitap eden Bülent Turan, 35 dakikalık konuşmasında 14 dakika boyunca parti içerisindeki kavgayı gözler önüne serdi. Konuşmasının girişinde Çanakkale halkına parti ve kişi gözetmeksizin 10 yıl boyunca hizmet ettiğini söyleyen Bülent Turan; “Tabi o dönemde güçlü vekillik yapmak istedik. Çok sık ülke gündemine önemli konularla geldik. 10 yılı hiç boş bırakmadık; ülkemizin sorunlarını ulusal kanallarda, tv bültenlerinde taraf olduk. Cumhur İttifakımız başta tüm başarılı yapıların ayağa kalkması için büyük mesai harcadık. Konu ne olursa olsun; her televizyon programında konuyu Çanakkale’ye getirdik, yatırımlarımıza getirdik, eksiğimiz varsa çözmek için nasıl adım atarız bunları tartıştık. Bir konu yoktur ki Çanakkale sevdamızı, iddiamızı ortaya koymamış olalım. O yüzden Çanakkaleli olmakta büyük onur ve gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“BENİ KONUŞTURMAYIN…”

Kendisi hakkında “Kavgacı, Herkesle Kavga Ediyor” tepkilerini yanıtlayan Bülent Turan kendisini şu ifadelerle savundu; “Tabi her şey toz pembe değil; sen bunları yaptın diye herkes iyi mi diyecek. Bazıları da demesin. Az sayıda insan yan baksın, kıskansın, çatlasın. Hiç önemli değil; esas iş Cuma günleri bu meydanda çıkıyor. Onlar hep söylediler; ben 2015 yılında yeni vekil oldum. Bülent Turan için hep kavgacı dediler. Sorun bakalım kaç kavgamız oldu, kimle kavga ettik. CHP’li belediye başkanları dahildir buna, hepsinin derdine omuz vermedik mi? Ama adam hırsızsa, üç kağıtçıysa, ahlaksızsa kavga etmek şereftir o zaman. Bana bir tane Vali söyleyin kavga ettiğim; 4 vali ile birlikte çalıştım. Bir il veya ilçe müdürü ile kavgamı söyleyin; adamın tayini çıkmıştır, özel sıkıntısı vardır çekip gitmiştir buradan. Ama şoförü bile bugün hala Mehmet Daniş’in şoförü. Beni konuşturmayın. Şoförü bile eski vekilimizin şoförü. Ne kavgasından bahsediyorsunuz? Ama kavga edeceğim adamı biliyorum, o ayrı. Bize o gün kavgacı diyenler sonra ‘bu adam kavgacı değilmiş, herkese omuz veriyormuş’ dediler, gördük, duyduk. O gün kavgacı diyenler bugün ortalığı karıştırıyor diyorlar. Aynı adamlar. Aynı sayıda üç beş adam. Kavgacı demenin karşılığı kalmadığı için bugün de ortalığı karıştırıyor diyorlar.”

 

“ORTALIĞI KARIŞTIRDIĞIMI SÖYLÜYORLAR”

AK Parti içerisindeki tartışmalarda kendisi için “Ortalığı karıştırıyor” denildiğini ifade eden Bülent Turan; yanında duran Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı işaret ederek; “10 yıldır belediye başkanı olarak birlikte çalıştık, aldığı adama hiç karışmadım, burada söylemezse hakkımı helal etmem. İlçe başkanım atandı göreve başladı, bir isim öneriyor musunuz diye sordu. Bir isim verdiysem söylesin hakkımı helal etmem. Ama şunu dedim; yanlış adam almayın, kadın ve genç dengesine dikkat edin, akraba almayın dedim. Karışma meselesinde kavgalı olduğu gibi; yanlış yapana karışmak İçişleri Bakanlığı yardımcılığı, vekilliğin il başkanlarının görevi olarak söylemiyorum; bu memleketin evladıyım. Yanlış yapan muhtara da, belediye başkanına da, ilçe başkanına da, vekile de, valiye de karışırım arkadaş. O yüzden buralardayız biz” dedi.

 

“FETÖCÜLERİN TALİMATIYLA ÇANAKKALE’YE..”

AK Parti içerisindeki tartışmalarda bazı kişileri de FETÖ/PDY üyesi kişilerle işbirliği yapmakla suçlayan Bülent Turan; “Çanakkaleli olmayan bir FETÖ’cüyü Çanakkale’nin üniversitesine rektör yapanlar karışacak her şeye, Çanakkale’de olmayan Sivil Toplum örgütünü FETÖ’cülerin talimatıyla Çanakkale’ye kuracaklar, yetmedi işadamlarını zorla buraya üye yapmaya karışacaklar ama ömrünü, bu yaşa kadar her imkanını Çanakkale’ye vermiş olan Bülent Turan karışmayacak.. Olur mu öyle şey. Ben vekil değilken; Sayın başkan şahittir, bu memleketin çocuk parkı olsun diye İstanbul’daki belediyelerden dünya kadar park göndermeye çalıştım, araç göndermeye çalıştım. İmkânları buraya getirmek için çalıştım. Ben karışmayacağım ama o karışacak öyle mi? Ben haddini bilen bir insanım; tabi ki vekil değilim ne yaptığımı biliyorum. Ama dün kavgacı diyenlerin bugün ısrarla karıştırıyor demelerini sizin takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

 

ÖNCE “KARIŞACAK BİR DURUM YOK..” SONRA “DİBİNE KADAR KARIŞACAĞIZ”

Çanakkale’de AK Parti içerisindeki kavga ile ilgili olarak önce karışmadığını açıklayan Bülent Turan, sonrasında ise karışmaya devam edeceğini açıkladı.! Turan; “Karışacak bir durum yok. İl Başkanımız Çanakkale’nin patronu, ilçe başkanımız Lâpseki’nin patronu. Cumhurbaşkanımızın temsilcileriler; teklifimizi, talebimizi söyleriz. Varsa gördüğümüzü söyleriz. Ama İl başkanımıza, ilçe başkanımıza rağmen, belediye başkanımıza rağmen iş yapar mıyız? O yüzden altını çiziyorum; çete gibi davranıp üç-beş adamla yol yürümenin dışında bu memlekete hiçbir faydası olmayan, siyaseti sadece rant olarak görenlerin karışmaya hakkı olacak; ama çocukluğundan beri bu partinin içerisinde, Cumhurbaşkanının yanında olan, siyasetin her kademesinde Çanakkaleli olmaktan gurur duymuş olan Bülent Turan karışmayacak. Yok arkadaş; dibine karışacağız yanlış yaparsanız” ifadelerini kullandı.

 

“USULEN LAF OLSUN DİYE HERKES İDARE EDİYOR”

Bülent Turan konuşmasının devamında bu sürecin bir süredir devam ettiğini, bu kişilerin parti içerisinde bilindiğine ifade ederek; “Altını çiziyorum; haddimizi sınırımızı bilen insanlarız. Yanlış yapan kim olursa olsun, yapma demeye devam edeceğiz. Zaten bunu diyen adamlar geceleyin kurtla sürüye dalıp, sabahleyin de çobanla ağlayan insanlardır. Bu adamların ne yaptığını herkes biliyor aslında. Usulen laf olsun diye herkes idare ediyor. Bu idare nereye kadar olur, ne kadar olur bilemem. Bizim dünyamızda, kültürümüzde protokol kavgası, oturma düzeni kavgası şimdiye kadar olmadı, olmayacak da. Öyle usullerle, anlamsız tartışmalarla ne teşkilatı ne de sizleri yormak istemiyoruz. Yolumuz yoldur ve devam edeceğiz. Her türlü yamuğu yapıp, her türlü yanlışı yapıp; duymadığımız, yapmadığımız her şeyi sen yaptın, sen ürettin, sen söyledin deyip önümüze koyup, her türkü ihaneti yapıp sonra da kürsüye çıkıp ‘Biz Bülent Turan’ı çok seviyoruz’ diyen insanları da her türlü insanın gördüğünü bildiğini söylemek istiyorum. Yol insanı terbiye eder. Bir insan görev almışsa; yetki almışsa daha ağırbaşlı olması, daha dikkatli olması beklenir. Sen yanlış yapacaksın, sonra biz kardeşiz diyeceksin. Arkadaş kardeşsin de; Habil misin Kabil misin? Bunu eylemlerinle ortaya koyarsın. Söylemlerle değil yaşantınla ortaya koyarsın. O yüzden samimiyet gözle görülür; herkes her şeyin farkında. Ben Çanakkale’nin huzurlu çalışmasını, cumhur İttifakının, il ve ilçe başkanlarımızın, Vali ve kaymakamlarımızın huzurla çalışmasının bölgemize çok büyük katma değer yaratacağı kanaatindeyim” dedi.




Bu haber 2560 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI