thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Anketler Ortada; Yarış İki Aday Arasında”

Tarih: 20-02-2024 06:38:13 Güncelleme: 20-02-2024 07:21:13 + -


İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, Gökçeada’da aday çıkartmayacaklarını açıkladı. Zafer Parti’sinden aday olacağı iddia edilen Ünal Çetin’in başka bir partiden aday olması halinde destekleyeceklerini açıklayan Rıdvan Uz; yerel seçimler ile ilgili olarak da iddialı açıklamalarda bulundu.


“Anketler Ortada; Yarış İki Aday Arasında”

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Rıdvan Uz yaptığı açıklamada siyasi parti ve adaylar arasında her geçen gün gerilimin artmasına dikkat çekti. Rıdvan Uz siyasi parti ve adaylara yönelik yaptığı açıklamada; ”Yerel seçimlerde listelerin verilmesine son iki gün kaldı. Türkiye ekonomik darboğazın eşiğinde; esnafımız, çiftçimiz aynı zamanda emeklimizin darboğazdan geçtiği bir süreçte seçime gidiyoruz. Bu seçimin diğerlerinden farkı bu ekonomik krizin zirveye ulaşmasıdır. Bundan dolayı çok gerilimli bir seçim atmosferine girilmiş olmasıdır. Bazı ilçelerde yaşanan kavgalar, bazı illerde yaşananlar bu seçimlerde bizleri daha fazla sağduyulu davranmaya teşvik etmelidir. Çanakkale’de İYİ Parti ailesi olarak tüm ilçelerde kendi adaylarımızla seçime giriyoruz. Bunu yaparken de kendi adaylarımızın hem merkez hem de ilçelerdeki arkadaşlarımızın, hem de meclis üyeliklerine aday olan arkadaşlarımıza adaylık sürecini hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bu insanlar yönetim listelerine girdikleri noktada hem ailelerinin hem de çevreleriyle istişaresi ile bir amaç, hizmet edebilmek adına olur alıyorlar. Bu sürecin sonunda da sahada alın teri dökerek, emek vererek kendilerinin neler yapmak istediklerini anlatıyorlar” sağduyu çağrısında bulundu.

 

“TÜM ADAY ARKADAŞLARIMIZIN EMEĞİNE SAYGI DUYUYORUZ”

Seçim çalışmalarında tüm aday ve siyasi partilere başarılar dileyerek devam ettiği açıklamasında; “Dolayısıyla biz bu anlamda tüm partilerin aday olan her arkadaşımızın bu tavrını doğru buluyor ve destekliyoruz. Sahada olan herkesin bir emeği var herkes bizim için kıymetli ve değerlidir. İYİ Parti ailesi olarak da tüm partilerin tüm aday olan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Hiçbir noktada hiçbir şekilde diğer partideki arkadaşlarımız hakkında olumsuz bir cümle sarf etmeyeceğiz. Çanakkale Belediye Başkan adayımız Burak Kunt gibi sadece kendimizi ifade edeceğiz, amaçlarımızı anlatacağız, projelerimizi anlatacağız, liyakatli ve adaletli bir ekiple yola çıktığımızı göstereceğiz. Tüm partilerden de bunları beklediğimizi ifade etmek isterim” dedi.

 

“GÖKÇEADA’DA ADAY ÇIKARTMAYACAĞIZ AMA ÜNAL ÇETİN’İ DESTEKLERİZ”

İYİ Parti Gökçeada Belediye Başkanı seçilen ancak sonrasında hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevden alınarak tutuklanan Ünal Çetin, geçtiğimiz Temmuz ayında adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Rüşvet almakla suçlanan Ünal Çetin’in Gökçeada’da Zafer Partisinden yeniden aday olmak istediği iddiaları üzerine de açıklama yapan Rıdvan Uz; “İYİ Parti Çanakkale’de her il ve ilçede aday çıkartacağız demiştik. Ancak Gökçeada’da bir süreç yaşandı; Sayın Ünal Çetin bizim İYİ Parti’mizin belediye başkanı iken bir tutuklama olayı yaşandı ve yargılama süreci devam ederken de cezaevinde kalmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz Eylül ayında da serbest bırakıldı. Genel başkanımız ile yaptığımız görüşme sonrasında Genel Başkanımızın talimatıyla Gökçeada da aday çıkartmıyoruz. Gökçeada da Ünal Çetin arkadaşımız nerede aday olursa olsun; hangi partiden aday olursa olsun İYİ Parti olarak arkadaşımızı destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“EN ÇOK ÜYESİ OLAN ÜÇÜNCÜ PARTİYİZ, HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK”

“İYİ Parti Gökçeada Yönetim Kurulu’nun istifalarını açıklama sebebi nedir” sorusuna yanıt veren İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz; “Gökçeada da yaşanan süreçle ilgili olarak bizim bir adayımız vardı. Ancak Gökçeada da partimizin oylarının bölünmemesi adına Genel Başkanımızın talimatıyla bir duruş sergilendi. Kendisi bizlere; Ünal Çetin nereden aday olursa olsun destekleyin, ancak Belediye Meclis üyeliklerinde kendi kadromuzla yarışacağız. Bundan önceki süreçte ise; adaylık konusunda Gökçeada ilçe yönetimimiz süreci kaldıramayacaklarını ifade ederek bizden aflarını isteyerek yönetimden istifa ettiler. İYİ Parti’nin güçlü kadroları vardır; kendi kendini değiştirebilecek anlayıştadır. Çanakkale’de en çok üyesi bulunan üçüncü partiyiz, hiçbir sıkıntımız yok” diyerek yanıt verdi.

 

“ANKET SONUÇLARINA GÖRE; ORTADA BİR GERÇEK VAR..”

CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek’in “İYİ Parti ülke genelinde yüzde 5’den fazla oy alamaz” açıklamasına da yanıt veren İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz; “Bu süreçte bir başka özellikle seçmenin oy tercihine ipotek koyacak konuşmalar yapmıyoruz. Bizim tavsiyemiz bu arkadaşlarımızın da bunu yapmaması gerektiğidir. Ancak net bir ifade de bulunalım; burada nasıl biz anket yaptırıyorsak CHP’de anket yaptırıyor. Bu anket sonuçlarına göre ortada bir gerçek var; seçimleri ya Muharrem Erkek ya da Burak Kunt kazanacak. Anketlerin dışında vatandaşların duruşu ve tavrı, beklentileri bu yarış daha adil ve insancıl bir şekilde sürdürülebilir” tepkisini gösterdi.




Bu haber 2118 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI