thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Amacınız Çocukları Değil; Şirketleri Kurtarmak Mı”

Tarih: 19-10-2020 02:41:20 Güncelleme: 19-10-2020 02:43:20 + -


TBMM’ye sunulan kanun teklifiyle ruhsatı yenilenmeyen madenler, Bakanlık onayı ile bir yıl boyunca çalıştırılabilecek. Kanun teklifi konusunda iktidarı uyaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek “Çocuklarımızın geleceğini değil de birkaç şirketi kurtarmak mı amacınız” tepkisini gösterdi.


“Amacınız Çocukları Değil;  Şirketleri Kurtarmak Mı”

Sosyal medya hesabından TBMM'ye sunulan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini paylaşan Muharrem Erkek; Çanakkale’yi yakından ilgilendiren Kazdağları ve tek içme su kaynağı olan Atikhisar Barajı su toplama havzası içerisindeki Kirazlı Altın madeni projesinin ruhsatının uzatılmadığını hatırlattı. Erkek; “Bildiğimiz gibi, Kazdağları'nda altın arayan Kanadalı Alamos Gold'un kurduğu Doğu Biga Madencilik şirketi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne yaptığı inşaat ruhsatı uzatma başvurusuna cevap alamadığı için çalışmalarını askıya almıştı.”

 

RUHSATI YENİLENMEYENLER BAKAN ONAYI İLE ÇALIŞABİLECEK!

Alamos Gold gibi Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ruhsatı halen yenilenmeyen Maden projeleri olduğunu hatırlatan Erkek istenilen düzenlemeyle bu projelerin sadece Bakan’ın onayı ile ruhsat almaya gerek görmeden çalışmaya başlayabileceklerine dikkat çekti. Erkek; “Benzer durumda ülkemizde bazı firmalar olduğu bilinmekte. Ancak iktidar, altın arama bahanesiyle ülkemizin farklı yerlerindeki güzellikleri, Kazdağları’nı ve oradaki ekosistemi bozmaya, çocuklarımızın geleceğini yok etmeye kararlı. Geçtiğimiz günlerde TBMM'ye sunulan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile maden şirketi ruhsatı uzatımına yanıt verilmeyen şirketler, sadece Bakan onayıyla maden işletme faaliyetine devam edebilecektir.”

AMACINIZ ÇOCUKLARI DEĞİL; ŞİRKETLERİ KURTARMAK MI?

Açıklamalarının devamında Muharrem Erkek mücadelen asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek; “İktidar maalesef halkına değil, altın şirketlerine hizmet için çalışmaktadır. Alamos Gold'u ve diğer şirketlerin ruhsatlarını yenilemek için mi bu düzenlemeyi getiriyorsunuz? Çocuklarımızın geleceğini değil de birkaç şirketi kurtarmak mı amacınız? Anlaşılan o ki bu düzenlemenin hazırlıkları bir süredir yapılmaktaydı. Bir grup çevreci, hiçbir kanuna aykırı davranışta bulunmadan "Su ve Vicdan Nöbeti" tutuyordu. Apar topar gözaltına alınarak bunun için mi tahliye edildiler? Düzenleme ile Alamos'u ve birkaç şirketi kurtarmak ise amacınız, bilin ki mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin dört bir yanında altın arama bahanesiyle geleceğimizi yok etmenize izin yok! Kazdağları’ndan ellerinizi çekin, Kazdağları'nın üstü altından daha değerlidir” ifadelerini kullandı.




Bu haber 5284 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI