thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



AK Parti’nin Yolcuları..

Tarih: 04-04-2024 09:57:26 Güncelleme: 04-04-2024 10:11:26 + -


AK Parti Genel Başkanı Erdoğan MYK toplantısında kibir vurgusu yaparak “Ben dahil hiç kimse sorumluluktan kaçamaz.. Kimsenin hesap sorulamaz olmadığını göstereceğiz” ifadelerini kullanması dikkat çekti. Çanakkale’de tarihin en düşük oranına ulaşan AK Parti yönetiminin de önümüzdeki günlerde tasfiye edilmesi bekleniyor. Listenin başında ise; İl Başkanı Naim Makas ve Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş yer alıyor!


AK Parti’nin Yolcuları..

22 yılda girdiği tüm seçimleri kazanan AK Parti, 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimlerde büyük yenilgi aldı. Birçok büyükşehir ve ili kaybeden AK Parti, kaybettiği büyükşehirlerde CHP’li adaylardan açık ara fark yemesi de dikkat çekti. Kaybedilen illerde de hemen hemen açık ara fark yenilmesi gözleri AK Parti teşkilatlarına çevirdi.

 

BAŞARISIZ OLAN İL VE İLÇE YÖNETİMLERİ GÖREVDEN ALINMASI BEKLENİYOR

AK Parti Çanakkale’de de büyük seçim yenilgisi yaşadı. 2019 seçimlerinde merkez ilçede 27 bin 80 oy alan AK parti, 2024 yerel seçimlerinde ise 14 bin 291 oy alabildi. Yüzde 50’ye yakın oy kaybı yaşayan AK Parti Çanakkale’de seçim yenilgisi sonrasında ağızları bıçak açmazken, MYK’yı toplayan Erdoğan’ın sözleri dikkat çekti.

 

“KAN VE RUH KAYBI” VURGUSU!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısından dışarıya sızan bilgilere göre; AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, ortada oy kaybının yanında, kan ve ruh kaybı bulunduğunu düşünüyor. Acizler ve gafillerin yaptığı gibi bu tablonun suçunun millete atılamayacağını, AK Parti’nin hatayı millette aramak gibi bir geleneğinin asla olmadığını ve olamayacağını belirttiği öğrenildi.

 

“BEN DAHİL; KİMSE SORUMLULUKTAN KAÇAMAZ”

Kaynaklara göre toplantıda Cumhurbaşkanı, kendisi dahil AK Parti yönetiminde yer alan kimsenin 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamayacağını, oy kayıplarının tek bir soruna ve tek bir başlığa indirilemeyeceğini, bunun kolaycılık olacağını ve nerede eksik, hata, kasıt ya da ihanet varsa üzerine gitmenin boyunlarının borcu olduğunu belirtti.

 

Erdoğan’a göre milletin verdiği mesaj net. Güneşi gören buz gibi erimemek, eleştirdikleri partilere benzememek ve daha ağır bedeller ödememek için AK Parti hatalarını görüp kendini toparlamak, milletle gönül köprülerini yeniden güçlendirmek zorunda. Cumhurbaşkanı’nın 22 yıllık zorlu mücadelenin heder edilmesine izin verilemeyeceğini söylediği de öğrenildi.

 

FATURA YAVAŞ VE MAKAS’A KESİLECEK!

AK Parti İl Başkanı Naim Makas ve yönetiminin yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, Çanakkale’de seçim yenilgisinin sorumluları olarak görülüyor. Naim Makas’ın özellikle aday tanıtım toplantısında MHP İl Başkanını davet etmemesi bunun sonucundan da merkez ilçe hariç tüm ilçelerde MHP’nin aday çıkartması ilk akla gelen sebepler olarak belirtiliyor.

 

Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş’ın ise; kendisinin aday tanıtım toplantısında sahneye davet edilmemesi sonrasında seçim çalışmalarında pasif davranması, adının Belediye Meclis üyesi listesine birinci sıradan yazılmayınca bu tutumunu devam ettirmesi gerekçe olarak dikkat çekiyor.




Bu haber 2941 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI