thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Adaylığının Önündeki Engel: Yargıda Bekleyen DosyalarI

Tarih: 10-12-2023 07:25:15 Güncelleme: 10-12-2023 09:36:15 + -


AK Parti’den aday adaylığını açıklayan Sami Yavaş’ın önünde tek engel hakkındaki suçlamalar. Çanakkale Belediye Başkanlığı aday adayı AK Partili Sami Yavaş hakkında “Zimmete Geçirme, Evrakta Sahtecilik, Haksız Kazanç, Görevi Kötüye Kullanma, Kamu Şirketini Zarara Uğratma, Sahte Fatura Kesme” gibi suçlardan soruşturma yürütülüyor. İçişleri Bakanlığının yargılama izni verdiği Sami Yavaş’ın dosyası ise Savcılık önünde bekliyor!


Adaylığının Önündeki Engel: Yargıda Bekleyen DosyalarI

21 Kasım 2023 tarihinde Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan AK Partili Sami Yavaş’ın afişlerine kentin her yerinde rastlamak mümkün. Taraftarlarının güçlü desteği ile aday adaylığı başvurusu yapan Sami Yavaş 2014-2019 yılları arasında Umurbey Belde Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştu. AK Parti’den Çanakkale Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapan Sami Yavaş’ın adaylığının önündeki engel ise; hakkındaki savcılık önünde bekleyen soruşturma dosyaları!

 

50’DEN FAZLA TAKSİ PLAKASI SATTIĞI BİLİNİYOR

AK Partili Sami Yavaş’ın adı olumsuz olarak ilk kez 2600 nüfuslu Umurbey Belde Belediye Başkanlığında sattığı taksi plakaları ile anıldı. 50’den fazla kişiye para karşılığı taksi plakası satan Sami Yavaş’ın yaptığı işlem yasal olsa da esnaf arasında tartışma yaşandığı biliniyor. Öyle ki; Umurbey’de plaka alan taksiciler Çanakkale’de müşteri kovalamaya başlayınca; Çanakkale Belediyesi önlem olarak Mavi Etiket uygulaması başlattı. Mavi Etikete sahip olmayan Taksilere müşterilerinin binmemesi istenirken; Çanakkale ve Kepez’de Mavi Etiketsiz taksilerin yolcu alması halinde ceza uygulanmaya başlandı.

 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİTTİ; İNCELEME BAŞLATILDI!

2019 yerel seçimlerinde Umurbey’den aday olmayan ancak Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan Sami Yavaş’ın görevi bırakmasının ardından Umurbey Belediyesinde inceleme başlatıldı. Belediye şirketinde aynı zamanda müdür olarak da imza yetkisine sahip olan Sami Yavaş’ın başkanlık döneminde çektiği şahsi kredilerine şirket müdürü olarak yine kendisinin kefil olduğu, alınmayan ancak alınmış gibi gösterilen mal ve hizmetlere karşılık şirket veya kişilere binlerce liralık ödeme yaptığı Sayıştay müfettişlerinin yanı sıra İçişleri Bakanlığı müfettişlerince de tespit edildi.

 

3 MİLYONLUK ZİMMET ÇIKTI.. SAHTE FATURALAR..

TC Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü müfettişleri olmak üzere Sayıştay müfettişlerinin de yaptıkları incelemeler sonucunda Sami Yavaş’a Başkanlık dönemi ile ilgili olarak yapılan usulsüzlükler ile ilgili olarak 3 milyon TL’lik zimmet çıkartıldı.

 

KAYIP 1 MİLYON BULUNAMADI!

Bakanlık müfettişleri ayrıca belediye şirket kasasında olması gereken 1 milyon TL’den biraz fazla bir tutarın da kayıp olduğunu tespit ettiler. Söz konusu kayıp 1 milyon lira ile ilgili olarak müfettişler; “Belediye şirketinin market stokları hesabında oluşan 1 milyon 2 bin 599,68 TL’lik noksanlık nedeniyle; zikredilen hesap kayıtlarının gerçeği yansıtmamasında sorumluluğu bulunan, bahse konu işlemlerin yapıldığı dönemde şirket müdürü Sami Yavaş’tan 1 milyon 2 bin 599,68 TL’nin şirket idaresi tarafından belirlenecek başka zararların da bulunması durumunda zararların tazmin edilmesine yönelik hukuki sorumluluk davası açılması..” değerlendirmesinde bulundular.

 

KAYMAKAM İZİN VERDİ.. İTİRAZ ETTİ; İTİRAZ RED EDİLDİ..

Umurbey Belediyesi Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü müfettişlerinin talebi doğrultusunda AK Partili Sami Yavaş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. 2020 yılının son aylarında yapılan suç duyurusu aylarca sürüncemede kaldıktan sonra savcılık Lapseki Kaymakamlığından soruşturma izni istedi.

 

Kaymakamlık ise iddiaların araştırılması için bilirkişi görevlendirdi. İki kişiden oluşan bilirkişi heyeti de yaptıkları incelemelerde; iddiaların somut delillere dayandığını raporlarında ifade etmesi üzerine Lapseki Kaymakamlığı 14 Şubat 2022 tarihinde savcılığın soruşturma iznine onay verdi.

 

Lapseki Kaymakamlığının soruşturma izni vermesi üzerine; AK Partili Sami Yavaş, Bölge İdare Mahkemesine başvurarak yürütmeyi durdurma kararı talebinde bulundu. İdare Bölge Mahkemesi heyeti; Kaymakamlığın karar dosyası ve Sami Yavaş’ın gerekçelerini inceledi. Yapılan inceme sonucunda Sami Yavaş’ın itirazını kabul etmeyen Bölge İdare Mahkemesi kararını oy birliği ile red etti!

 

YARGILANMASI BEKLENİRKEN YENİ NAYLON FATURA BULUNDU!

Savcılık Sami Yavaş hakkında henüz dava açmamış olsa da; Maliye Müfettişleri boş durmuyor. TC Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü müfettişleri tarafından tespit edilen Naylon ve Sahte faturalar ile ilgili inceleme yapmak üzere son birkaç gündür Umurbey Belediyesi Maliye Müfettişleri tarafından inceleniyor.

 

Sami Yavaş dönemine ait tüm fatura ve işlemleri yeniden tek tek elden geçiren Maliye Müfettişlerinin ise yeni naylon fatura bulduğu tespit edildi. Sami Yavaş’a ait işlemleri inceleyen Maliye Müfettişleri, 2018 yılında yine sahte bir şirkete kesilen 96 bin TL değerinde naylon fatura tespit ettiler.

 

SAVCILIK İFADESİNİ ALDI AMA DAVA AÇMADI!

Öte yandan Haziran 2022 tarihinde Bölge İdare Mahkemesince itirazı red edilen AK Partili Sami Yavaş, savcılık tarafından ifadeye çağrıldığı öğrenildi. Savcılığa hakkındaki suçlamalar ile ilgili ifade veren Yavaş hakkında ise henüz açılmış dava bulunmuyor.




Bu haber 1977 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI