thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



8 Ay Önce.. 8 Ay Sonra..

Tarih: 20-02-2023 06:50:48 Güncelleme: 20-02-2023 07:12:48 + -


Her depremde yüreklerin ağızlara geldiği Sosyal Konutlar konusunda AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan “Başarı belediyemizin olsun, yeter ki yapalım” çıkışından sonra gözler Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a döndü. Fakat Ülgür Gökhan’ın açıklamaları kafa karıştırıyor. 8 ay önce TV’ye çıkıp “Bulsunlar bir müteahhit yaptırsınlar” diyen Gökhan, 8 ay sonra yine “Burayı biz yapacağız” demeye başladı!


8 Ay Önce.. 8 Ay Sonra..

Her depremde yüreklerin ağızlara geldiği Sosyal Konutlar konusunda AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan “Başarı belediyemizin olsun, yeter ki yapalım” çıkışından sonra gözler Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a döndü. Fakat Ülgür Gökhan’ın açıklamaları kafa karıştırıyor. 8 ay önce TV’ye çıkıp “Bulsunlar bir müteahhit yaptırsınlar” diyen Gökhan, 8 ay sonra yine “Burayı biz yapacağız” demeye başladı!

 

6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem 10 ilde binlerce kişinin hayatına mal oldu. 90 binin üzerinde de vatandaş yaralanırken; binlerce insan yerinden yurdundan oldu. Her büyük deprem sonrası televizyona çıkan uzmanların ilk açıklaması İstanbul, Marmara ve Çanakkale’de bir depremin meydana geleceği yönünde oldu.

 

DEPREMLERDEN SONRA VE SEÇİM ÖNCESİNDE HATIRLANIYOR!

Sosyal Konutlar sakinlerinin 11 yıldır oyalayan yerel ve merkezi yönetimin siyasetçileri, 6 Şubatta meydana gelen deprem sonrasında yine peşi sıra açıklama yayınlamaya başladılar. Sosyal Konut sakinlerini sadece depremden depreme ve seçim önceleri hatırlayan siyasetçilere ise hak sahiplerinden tepki var.

 

2019 YEREL SEÇİMLERİ ÖNCESİ GÖKHAN; “DÖNER SERMAYEMİZ VAR, BİZ YAPARIZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider için oy istediği Sosyal Konutlar sakinlerine “Bizlere oy verirseniz burasını hemen riskli alan ilan ederiz” vaadinde bulundu! Bakan Kurum’dan hemen 1 hafta sonra 7 Mart 2019 tarihinde bölge sakinlerine giden Ülgür Gökhan “Son geldiğimiz noktada ülkede bir kriz var. Maalesef inşaat sektörü de bu durumdan çok fazla etkilenmiş durumda. Burada dörtte birlik oranda bizim de toprağımız var. Yüzde 76’sı vatandaşın, yüzde 24’ü bizimse burada inşaatı biz yaparız. Nasıl yapacağız? Örneği var mı? Var. Çağdaş Kent’i, Barış Kent’i, Özgür Kent’i yaptık. Döner sermayemiz vardı, biz de yaptık. Döner sermayemiz duruyor. Burada müteahhit kârını da vermemiş olacağız. Yine bize ait olanları da orta gelirli insanlardan katkı alarak, onları kredilendirerek, bankalarla anlaşarak, onları da ev sahibi yapacağız. Böylelikle burada bulunan insanları buradan göndermeden ya da çaresiz bırakmadan işi çözebiliriz. Projemiz de hazır. Yeniden bir proje hazırlamamıza da gerek olmadan, sizlerin de katılımı ile bu işi yapabiliriz” demişti.

2020 YILI.. GÖKHAN “YIKIP YENİDEN YAPMA İMKÂNIMIZ YOK”

7 Mart 2019 tarihinde bölge sakinlerine “Biz yaparız” diyen ve oy isteyen Ülgür Gökhan, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında ise “Biz yaparız” sözünü unuttu!  İzmir Depremi’nden sonra, 9 Kasım günü açıklama yapan Ülgür Gökhan bu sefer de “Bakanlık; bina bina tek tek yıkıp yerine yenisini yapın diyor. Bende diyorum ki; buyursun gelsin bir müteahhit, 5 katı 8’e çıkartalım tek tek dönüştürsünler. Parası olan dönüştürsün. Ben bu insanların parası olduğuna inanmıyorum. 2018 Şubatından beri uğraştık, didindik ama bakanlık riskli alan ilan etmiyor. Belediye olarak bina bina yıkıp yeniden yapma imkânımız yok” dedi.

2021 YILI.. MÜTEAHHİT VE İŞADAMLARI İLE BULUŞMA!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana İzmir depreminden aylar sonra “Parası olan dönüştürsün… Belediye olarak bina, bina yıkıp yeniden yapma imkânımız yok” diyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sosyal Konutlar için bir kez daha harekete geçti! 4 Ağusts 2021 günü ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Sayman üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu üyesi Deniz Tennioğlu, Meclis Üyesi Şakir Kutluay ve Genel Sekreter Sema Sandal’ın da katılımıyla düzenlenen toplantıda Sosyal konutlar ele alındı. Ancak toplantısı sonrasında yine herhangi bir gelişme yaşanmadı.

 

SEMİZOĞLU GERÇEKLERİ SÖYLEDİ; “SAMİMİYETSİZLİK”
Sözünü sakınmaması ile ünlü ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise sorulan bir soru üzerine gerçekleri açıkladı. 13 Ocak 2022 tarihinde basın mensuplarına 2021 yılı değerlendirmesinde bulunan Semizoğlu, Sosyal Konutlar ile ilgili soru üzerine; “Ülgür Başkan’ın daveti üzerine Belediyeye gittik. Biz projeye destek verdik; Ülgür Başkan’dan da şunu istedik, proje çok büyük bir proje. Proje 3-4’e bölünsün, küçük ölçekli bir hale getirilsin ki; dikkatinizi çekerim; Çanakkaleli değil, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı üyelerimizin bunu yapmasını arzu ettiğimizi dile getirdik. Ama Sosyal Konutlarda.. Olmamasının sebebini söyleyeyim ben size; şimdi basit hesap yapıyorum; 860 konuttu 5’e bölüp 8 ile çarpıyorum. Şuanda üretilecek konut sayısı daha fazla çıkıyor! Sataşma olmasın istiyorum, kimseyle de tartışma yada polemik çıkartmak istemiyorum. 89 model araba verip 0 model araba alabilir misiniz? Bu akla mantığa aykırıdır. Ya metrekareleri düşecek yada katkı payı alınacak. Burada herkes samimi olsun” ifadelerini kullanmıştı.

 

“BELEDİYE ORADAKİ ARSA PAYINI PROJEYE KATIP, DAİRE ALMAYA ÇALIŞIYOR”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu devamında; “Belediyenin orada bir arsada payı var. Onu proje içine koyup daire almaya çalışıyor. Siz orada kar amacı güden bir kuruluş değilsiniz ki. Allah muhafaza, meydana gelebilecek herhangi bir depremde orada yaşanabilecek bir can kaybının hiçbir yönetici cevabını vicdanen veremez. İvedilikle bunun yapılması lazım. O onu kazanacakmış, bu bunu kazanacakmış! Alt katları da ticarethane yapıyorlar. Alttaki ticarethanelerin metrekareleri ile üst kattaki dairelerin metrekareleri aynı mı? Bu belediyenin bileceği bir iş. 1480 tane bağımsız bölüm çıkartıyorlar. Bunlar bizim işlerimiz değil. Sosyal Konutlar sorununa samimiyetle yaklaşıldığı takdirde çözüleceğine inanıyorum. Ama daire fiyatları ne kadar olacak? Biraz önce söyledim; 90 model arabanı verip; 2022 model araba alamazsınız. Ya küçüğünü alacaksın, ya da üzerine para koyacaksınız. Söyleyemiyor belediyemiz bunları” dedi.

2022 YILI.. CANLI YAYIN.. “MÜLK SAHİPLERİ MÜTEAHHİT BULUP ANLAŞABİLİRLER”
30 Ekim İzmir Depreminden sonra sadece 2021 yılında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇTSO Yönetim Kurulu ile yaptığı toplantıdan sonra sosyal Konutlar sorununu bir daha ağzına almadı.. Ta ki 23 Haziran 2022 tarihine kadar. Gazeteci Hasan Sami Er ile Kordonda karşılıklı söyleşide bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sosyal Konutlar ile ilgili olarak; “Sosyal konutlarda biz 8 kata çıkarttık. Mülk sahipleri her site olarak bir müteahhitle anlaşabilir, sıkıntı yok. Teklif geldi; tekrar bir acaba burada planlama yapılabilir mi diye. Mülk sahiplerinin katkıda bulunması gerekir ama oradakilerin mali gücü zayıf. Gelin anlaşalım diyip bir müteahhit bulalım diyerek anlaşamadılar. Bu esnada bir müteahhit yeni bir teklifle geldi, hepsini değerlendirebilir miyiz diye görüştük. Maalesef burası için Riskli alan desteği gelmeyince, yapılamadı. Şimdi yapılan kira yardımı mevcut Çanakkale’deki kiraları karşılamaz. Belki blok blok yaptırabilirlerse mevcut mülk sahipleri daha iyi olur. İşin içine siyaset girince maalesef olmadı. Bu tür şeylerde siyaset olmamalı, orada yaşayan insan. Maalesef çok hızlı hareket edemiyoruz, herkes bir tarafından çekiyor.”

 

2023.. BAŞKAN YİNE FİKİR DEĞİŞTİRDİ; “BİZ YAPACAĞIZ”
8 ay önce “Bulsun müteahhit yaptırsınlar” açıklaması yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 8 ay sonra yine fikir değiştirdi. Can Evim Konukevi ve Barış Otel’i depremzedelerin kullanımına açan Ülgür Gökhan burada yaptığı konuşmada Sosyal Konutlar ile ilgili olarak; “Sosyal Konutlar ile ilgili bizim zaten projemiz vardı. Sosyal Konutlar ile ilgili her şeyimiz hazır sadece bir yapım süreci var. Yapım süreci ile ilgili biliyorsunuz 5 katlı konutlar 3 kat ilavesi ile 8 kata geldi. Ama henüz müteahhit arkadaşlar orayla ilgilenmediler. Yeterli bulmadılar. Oradaki insanlar da ilave para vermek istemiyor. Biz şimdi bununla ilgili belediye bir şey yapabilir mi, belediye şirketleri kanalıyla bunun müteahhitliğini üstlenebilir mi gibi çalışmalara başladık. Biz oranın hepsini bir kerede değil belki ama peyderpey çalışmasını yapacağız. Bu arada yeni finansman modelleri ortaya çıkabilir. Onlardan da faydalanacağız. Bir an önce başlayacağız. Celal Atik Sokakla ilgili de çalışmalarımıza başladık. Devam ediyoruz. Sabah orayı da gezdim. Yıkım başlamış durumda” dedi.

 




Bu haber 3111 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI