thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


AK Parti Anketlerinde Sürpriz İsim Soruluyor!
Tarih: 29-11-2023 06:29:13 Güncelleme: 29-11-2023 06:32:13 + -


AK Parti Çanakkale’de sürpriz bir gelişme yaşanıyor. Genel merkez tarafından yaptırılan anketlerde Çanakkale Belediye Başkanlığı için iki aday adayı dışında üçüncü bir isim vatandaşlara soruluyor.


AK Parti Anketlerinde Sürpriz İsim Soruluyor!

Her seçim öncesinde aday adayı başvurusunda rekorlar kıran AK Parti Çanakkale, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde şok yaşadı. Önceki yıllarda AK Parti İl Binasında aday adayları izdiham yaratırken; aday olmak için kulis yaparken 31 Mart yerel seçimler öncesinde sadece iki isim Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurusunda bulundu.

 

YAVAŞ VE YÜKSEL ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI!

Geçmiş yıllarda ise; yerel ve genel seçimler öncesinde birçok isim gündeme gelir, onlarca isim ise başvuru yapardı. Bir dönem Umurbey Belediye başkanlığı yapan Sami Yavaş ile Belediye Meclisi grup başkanvekili Esra Yüksel dışında AK Parti’den Çanakkale belediye başkanlığı için müracaat yapan olmadı.

 

TEMAYÜL YOKLAMASI TATMİN ETMEDİ!

İki aday adayı başvurusunun ardından başvuru süresi AK Parti’de sona erdi. AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik temayül yoklaması Anafartalar Spor Salonunda yapıldı. AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş'ün komisyon başkanlığını yaptığı, temayül yoklamasına il ve ilçe teşkilatı üyeleri katıldı. Üyeler, belediye başkan aday tercihlerini çevrimiçi yoklama ile belirledi. Elektronik ortamda yapılan temayül yoklamaları sonuçları Genel Merkeze iletildi.

 

GENEL MERKEZ ANKET YAPTIRMAYA BAŞLADI

Edinilen bilgiye göre; temayül yoklamalarından çıkan sonuçta Genel Merkez tatmin olmadı. Genel merkez aldığı kararla Çanakkale’de anket yaptırmaya başladı. AK Parti Genel merkezinden arayan anketörler Çanakkaleli vatandaşların nabzını tutmaya başladılar.

 

İKİ ADAY ADAYI DIŞINDA ÜÇÜNCÜ İSİM SORULDU

AK Parti Genel merkezi tarafından görevlendirildiklerini ve AK Parti aday adayları Sami Yavaş ve Esra Yüksel’i sorduklarını belirten anketörler vatandaşlara üçüncü bir ismi daha sordular. Sami Yavaş ve Esra Yüksel isimlerinden sonra vatandaşlara sorulan üçüncü isim ise İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder oldu!

 

“NEJAT ÖNDER ADAYIMIZ OLURSA OY VERİR MİSİNİZ”

AK Parti genel merkezi tarafından görevlendirilen kişiler yaptıkları anketlerde vatandaşlara; 7 Nisan 2021 tarihinde CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen ve İl Genel Meclis Başkanı seçilene Nejat Önder’i sordular. Edinilen bilgiye göre anketörler vatandaşlara; “AK Partili İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder’i tanıyor musunuz” ve “Nejat Önder AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı olursa oy verir misiniz” şeklinde soru yönelttiler.




Bu haber 3388 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI