thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



2020 Yılı Özel Ödülüne Troya Müzesi Layık Görüldü

Tarih: 07-05-2021 06:40:44 Güncelleme: 07-05-2021 07:05:44 + -


Avrupa Konseyinin himayesinde Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından her yıl verilen en uzun soluklu ve en saygın müzecilik ödülleri olan "Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri" bu akşam sahiplerini buldu. Troya Müzesi 2020 yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülüne layık görüldü.


2020 Yılı Özel Ödülüne Troya Müzesi Layık Görüldü

Avrupa Konseyinin himayesinde Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından her yıl verilen en uzun soluklu ve en saygın müzecilik ödülleri olan "Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri" bu akşam sahiplerini buldu. Koronavirüs salgını sebebiyle geçen yıl düzenlenemeyen yarışmada 2020 ve 2021 yılı için ödüle değer görülen müzeler YouTube'da çevrim içi olarak bu akşam ilan edildi.

 

Troya Müzesi 2020 yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülüne layık görüldü. "En Başarılı Müze" ödülüne de sahip olan Troya Müzesinin EMF özel ödülüne layık görülmesi büyük sevinç yarattı. Yarışmada Türkiye'den iki müze daha ödüle layık görüldü. Odunpazarı Modern Müzesi de 2021 yılı için "Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü"nü aldı. Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi de "2021 Silletto Ödülü"nü aldı.

 

"BU GURUR ÇANAKKALE'MİZİN, TÜRKİYE'MİZİN"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan yayınladığı kutlama mesajında; "Çanakkale'mizde 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nin vitrini olan, tüm görkemiyle adeta tarihe ışık tutan Troya Müzesi; 2020 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü'nü aldı. Çanakkale’mizin ve ülkemizin önemli sembollerinden biri olan Troya Müzesi’nin, 2020 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü'nü almasından dolayı büyük bir mutluluk duyduk. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılışını gerçekleştirdiğimiz Troya Müzesi adeta ödüllere doymuyor. Daha önce de “En Başarılı Müze” seçilmişti. Çanakkale'mizin, tarihin ve insanlığın ortak değeri Troya Müzesi’nin elde ettiği bu önemli başarı, Çanakkale’mizin uluslararası marka değerini artıracak, bununla birlikte hem şehrimizin hem de ülkemizin turizmine hızlı bir ivme kazandıracaktır. Çanakkaleliler olarak, oldukça gururluyuz. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile birlikte şehrimizin marka değerini artıran çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, tebrikler Troya diyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

"ÇANAKKALE'MİZİN KIYMETLİSİ.."

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da kutlama mesajı yayınlayan başka bir isim oldu. İskenderoğlu yayınladığı kutlama mesajında "Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri içerinde Troya Müzemiz, 2020 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Nice güzel başarılara Çanakkale’mizin kıymetlisi Troya Müzesi" ifadelerine yer verdi.

 




Bu haber 3213 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI