thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



2000 Rehber Adayı Çanakkale’ye Geliyor!

Tarih: 17-09-2021 08:19:43 Güncelleme: 17-09-2021 08:21:43 + -


Turizm sezonunun sonuna gelindiği bugünlerde Çanakkalelilerin yüzünü geleceğin Rehber adayları güldürüyor. Eylül ve Ekim ayları boyunca toplamda 2000 kişilik Rehber adayları Çanakkale’de üç günlük eğitim yapacaklar.


2000 Rehber Adayı Çanakkale’ye Geliyor!

Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) tarafından 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu ve Meslek Yönetmeliği gereğince üniversitelerin turist/turizm rehberliği bölümü öğrencileri ile mezunlarına ve bölge ekletmek isteyen bölgesel rehberlere yönelik olarak, Bakanlık tarafından belirlenen gezilecek yerlerden acentelerce oluşturulacak gezi programı kapsamında Ağustos ve Eylül aylarında Marmara, Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni içeren her bir bölge için en az 6 (altı), en fazla 7 (yedi) tam gün olmak üzere uygulama eğitim gezisi düzenleniyor.

ASSOS, TROYA VE TARİHİ ALANDA EĞİTİMDEN GEÇİYORLAR
Rehber adaylarının eğitimleri kapsamında Eylül- Ekim ayları boyunca yaklaşık 2 bin katılımcının yer aldığı eğitim gezilerinde Çanakkale bölgesinde 3 gün boyunca Türkiye'nin en iyi rehberlerinin refakatinin yanı sıra Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir,  Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük ve Troya Kazı heyeti Başkanı Prof Dr Rüstem Aslan da eğitimler sırasında rehber ve rehber adayları ile bir araya gelerek programa destek veriyorlar.

SEZON SONU TURİZMCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜLER
40 ve 80’er kişilik kafileler halinde Çanakkale’ye gelen rehber adayları üç gün kaldıkları Çanakkale’de otellerde konaklayıp tarihi alanlarda çalışma gerçekleştiriyorlar. Mevzuat gereği her bölge sonunda sınava tabii olan yapılan sınavda katılımcılar başarılı olduktan sonra yabancı dil başarı belgesi ve mezuniyet belgesi ile ruhsatname almak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunabiliyorlar.

Türkiye Turist Rehberleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Çanakkale Rehberler Odası eski başkanı Adem Biçer ilgili eğitim programlarının Çanakkale bölgesi kısmında alan ziyaretlerine bizzat katılım göstererek bölge ve bölgenin turizmi hakkında bilgiler vererek Marmara Bölgesi sınavlarını ve Ege bölgesi açılış toplantılarını gerçekleştiriyor.




Bu haber 3934 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER BÖLGESEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI