thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Yatırıma Değil Ranta Karşıyız”

Tarih: 18-03-2022 12:01:20 Güncelleme: 18-03-2022 14:13:20 + -


Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıldönümünü kutlayan İYİ Parti GİK Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, “Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz” dedi.


“Yatırıma Değil Ranta Karşıyız”

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıldönümünü kutlayan İYİ Parti GİK Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, “Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz” dedi.

 

“KÖPRÜYÜ DEVLET YAPSA DAHA UCUZA YAPARDI”

18 Mart Deniz Zaferi’nin kutlama yıldönümüne getirilen 1915 Çanakkale Köprüsü açılışı ile ilgili düşüncelerini de paylaşan İYİ Parti GİK Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, köprünün daha ucuza yapılabileceğine dikkat çekti. Uz; “Köprü’yü devlet yapsa bu maliyetin daha altına mal olurdu. Devlet yapsa 3 liraya mal edebilirdi; belli müteahhitlere yaptırılınca örnek vermek gerekirse; Çin bir havaalanı yapıyor hemen hemen yeni Havaalanı kadar 3 milyar dolara yaparken; bu müteahhitler ise 22,1 milyar dolara yapıyorlar. Bizim karşı olduğumuz bu düzendir. Bugün dünya’da en çok kamu ihalesi alan ilk 20 şirket içerisinde Türkiye’den iktidarın tüm ihalelerini alan 5 müteahhit firması var” ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKE VE MİLLETİN FAYDASINA OLAN HİÇBİR PROJEYE KARŞI DEĞİLİZ”

Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve milletine faydası olacak her projeye destek verdiklerine dikkat çeken İYİ Partili Rıdvan Uz; “İYİ Parti olarak bizler Türkiye’nin ve milletimizin faydasına olan hiçbir projeye laf söylemez, destekleriz. Karşı çıktığımız nokta buralardan belirli kesimlere rant yaratılıyor, vatandaşın üzerine inanılmaz vergi yükleri bindiriliyor. Rahmetli Özal ve Demirel’in devlet eliyle yapılan köprülerin maliyetinin tam 27 katına mal edildiğini görüyoruz. Türkiye’de tüm bu projelere baktığınızda; arkasında 5 müteahhidi görüyorsunuz. Hep aynı kişilere aktarılıyor ülkenin kaynakları. Bu müteahhitlerin bir tanesi de bu millete aleni olarak hakaret eden bir kişidir” dedi.

“KARŞI ÇIKTIĞIMIZ; BELLİ KESİMLERE YARATILAN RANTTIR”

20 yıllık iktidar döneminde hemen hemen tüm devlet ihalelerini alan 5 müteahhitlik firması olduğunu, bu firmaların da dünyada’da en çok kamu ihalesi alan firmalar arasında rekor kırdığına dikkat çeken Rıdvan Uz; “Bizim İYİ Parti olarak karşı çıktığımız şey; projenin kendisi değil, bu projelerden belli kesimlere yaratılan ranttır. Milletimizin üzerine bırakılan ağır vergi yüklerine karşıyız. Çanakkale’de de 18 Mart Deniz Zaferimizin kutlandığı günde köprü açılışı yapılacak. Tabi ki gurur duyuyor, mutlu oluyoruz. Ancak Çanakkale Ruhunu, Çanakkale’de gönül köprüsünü, kalplerdeki köprüleri yıkmışsınız; istediğiniz kadar köprü yapsanız anlamı yoktur. Önemli olan Gönül Köprülerini yıkmamaktır, biz meseleye bu şekilde bakıyoruz” hatırlatmasında bulundu.

 

“45 BİN ARAÇ GEÇMEYECEK, YÜKÜ VATANDAŞ ÇEKECEK”

1915 Çanakkale Köprüsü için günlük 45 000 araç geçiş garantisi verildiğine dikkat çeken İYİ Parti GİK Üyesi Rıdvan Uz; “Bu geçiş garantisi ile ilgili çok detaylı araştırmalar yaptığımı düşünüyorum. Köprüden geçiş için söz konusu müteahhitlere günde 45 000 araç geçiş garantisi veriliyor; bu kadar geçiş olmadığında ise eksik kalan geçişler için devletin kasasından bu şirketlere ödeme yapılıyor. Çanakkale’de boğazın en yoğun olduğu dönemlerde; ki bunlara Marmara ada seferleri de dahil ederek söylüyorum, Gökçeada-Bozcaada geçişleri de dahil edildiğinde günde 7 bin araç geçiyor. 10 bin rakamına ulaşsanız bile geriye 35 000 açık kalıyor. Akla ve mantığı uygun olmayan bir durum ortaya çıkıyor. Dolayısıyla buradan, bu işin arkasında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de söylediği gibi ‘Bunları en ince ayrıntısına kadar inceleyeceğiz, araştıracağız. Piyasaya, hukuka, aşırı bir şeyler var ise ki belli ortada bir şeyler var. Tek taraflı olarak fesih hakkımızı kullanacağız’ dedi. Bu konuda milletimize taahhüdümüzü duyurduk. Devleti, milletimizi zarara uğratan müteahhitlerin böyle bir sözleşmesi var ise; hukuki olarak ortaya çıkacak tazminatın, bunlara aktarılan ranttan daha az olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bu yükümlülüğü bu şirketlere yükleyeceğiz. Bir şekilde bu aşırı rantın bedelini bu millete geri ödeyecekler. Kör kuruşun hakkını verecekler. Havadan iş, havadan rant alma dönemi kapanacak” ifadelerini kullandı.

 

“KÖPRÜ ELBET ÇANAKKALE’YE BİR ŞEYLER KATACAKTIR AMA..”

1915 Çanakkale Köprüsü’nün bölgeye mutlaka katkısının olacağını belirten Rıdvan Uz; “Tabi ki köprünün Çanakkale’ye katkısı olacaktır ama bizim ısrarla bir talebimiz var idi. Bu köprünün üzerine mutlaka raylı sistem kurulmalıydı. Proje üzerinde Raylı sistemde vardı, ihale aşamasında da raylı sistemin olduğunu düşünüyoruz. Fakat sonra bir baktık ki; raylı sistem yok. Bu konuyla ilgili ısrarlı sorularımız karşılığında ise bizlere ‘Tren vagonlarını denizden mi toplayacaksınız’ dediler. Çok basit bir cevap verildi. Bugün o zaman oradan geçen otomobil, kamyon veya diğer araçları da mı denizden toplayacağız? Yada raylı sistemi yaparken; kapalı bir sistem yapılamaz mıydı, bunlar tartışılabilirdi. Raylı sistem konusunda çok ısrarcı olmamızın sebebi ise; Bandırma’ya kadar bir raylı sistem projesi var. Bandırma ve diğer illerden ulaşacak raylı sistemle bu köprüden geçilebilir; böylece ulaşım anlamında Kara ulaşımında artan akaryakıt maliyetleri yerine tren ile yapılacak taşımacılık hem ülkemize hem de vatandaşlarımıza daha büyük katkı sağlardı. Fakat bu yapılmadı; ileri ki süreçte köprünün ne getireceğini göreceğiz” dedi.

 

“ÇANAKKALE’NİN HUZURU BOZULMASIN, İSTİKRARLI BÜYÜSÜN İSTİYORUZ”

195 Çanakkale Köprüsü’nün il genelinde arazi rantına yol açtığını, il dışından birçok kişinin arazi topladığı duyumlarını aktaran İYİ Parti GİK üyesi Rıdvan Uz; “Çanakkaleliler olarak, Çanakkale’de yaşayanlar olarak bir çekincemiz de var. Özellikle ulusal basında bazı gazetelerde ‘Çanakkale’de arsa toplanır’ ilanları görüyoruz. Dolayısıyla kimin hangi amaçla, kimler adına arsa topladığını bilemiyoruz. Başka bir şekle evirilen bir durum söz konusu. Çanakkale’miz huzurlu, en az asayiş olanların yaşandığı bir olarak; Çanakkale’nin bu değerlerini kaybetmesini istemiyoruz. Çanakkale’nin istikrarlı büyümesinden yanayız” ifadelerine yer verdi.

 

“KAYNAKLAR ÜRETİCİYE, SANAYİCİYE, EĞİTİME AKTARILABİLİRDİ”

Dünya’da 2018 yılına kadar ciddi bir para bolluğu olduğunu, artık bolluk döneminin bittiğine dikkat çeken Rıdvan Uz, ülke kaynaklarının betona gömülmesini eleştirdi. Uz; “Ülke ekonomisini inşaatla büyüme modeli haline getirdiler. 20 yılda inşaata harcanan paraların bugün geldiğimiz noktada bedelini tüm vatandaşlarımız hep birlikte ödüyoruz. Oysa dünyada 10-15 sene para bolluğu vardı; bu paralar ve ülke kaynakları başta üreticiye, sanayiciye ve geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine aktarılmış olabilseydi; bugün bambaşka bir türkiye’de yaşıyor olabilirdik. Bir süredir esnafımızla, üreticilerimizle bir araya geldiğimiz ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Hayat pahalılığı, enflasyon, dövizden kaynaklı dalgalanmalar, iktidar içindeki iktidarsızlık nedeniyle TL’nin değer kaybetmesi, hepsi büyüyerek vatandaşa zam olarak dönmüş durumda. Üreticilerimiz üretimden soğumuş, üretmek isteyende borç batağında. Biz İYİ Parti ve Millet İttifakı olarak ilk seçimde bu rant düzenini yıkarak ülkemizdeki tüm sorunları çözmeyi vaat ediyoruz. Bunu başaracak kadrolarımızda hazır. Kimse merak etmesin, ülkemizi el ele vererek bu zor günlerden hep birlikte çıkartacağız, Türkiye İYİ olacak” dedi.




Bu haber 2464 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI