thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Vali Aktaş Yurt Tatbikatını Bizzat Takip Etti!

Tarih: 10-11-2022 09:49:52 Güncelleme: 10-11-2022 09:52:52 + -


Çanakkale'de '2022 Afet Tatbikat Yılı' kapsamında deprem anında 'çök-kapan-tutun' ve 'tahliye tatbikatı' gerçekleştirildi. Etkinliğe il genelinde 11 yurtta 10 bin 809 öğrenci, 415 personel katıldı. Terzioğlu Kız Öğrenci yurdunda gerçekleştirilen deprem anı, çök-kapan- tutun ve tahliye tatbikatı Vali İlhami AKTAŞ’ın katılımı ile gerçekleştirildi.


Vali Aktaş Yurt Tatbikatını Bizzat Takip Etti!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ve bütünleşik afet yönetimi anlayışı ile Türkiye'de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için 2022 yılı Afet Tatbikat Yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda Türkiye'nin Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurtlarında deprem anında 'çök-kapan-tutun' ve 'tahliye tatbikatı' gerçekleştirildi. Çanakkale'de ise Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda yapılan tatbikata Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. İl genelinde ise tatbikata 11 yurtta 10 bin 809 öğrenci, 415 personel ve GSB Eceabat Konukevi'ndeki 50 katılım sağladı.

Tatbikattan sonra konuşan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, “Deprem inşallah yaşamayız ama afetlere hazırlıklı olmamız lazım. Bu yılı afetlere hazırlık anlamında eğitim ve tatbikat yılı olarak değerlendiriliyor. Birkaç gün önce müftülüğümüze bağlı kuran kurslarında bu tatbikat yapıldı. Bugün ülke genelinde yurtlarda yapılıyor. Cumartesi günü de tüm Türkiye genelinde, 12 Kasım Düzce depreminin yıl dönümünde, aynı saatte 18.57'de ilk kez çok büyük kapsamlı bir tatbikat yapılacak” diye konuştu.

Türkiye'de bugüne kadar büyük depremlerin yaşandığını söyleyen, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı ise, “Bu depremlerden yakın tarihte ülkemizi etkileyen 2 büyük deprem var, 1999 depremleri diyoruz. Biri 17 Ağustos'ta, biri 12 Kasım'da deprem nedeniyle çok sayıda insanımız hayatını kaybetmiş, yaralanmış ve çeşitli mağduriyetler yaşamışlardır. O günden bugüne çok şey değişti. Afetler hazırlık yönünde topluma yönelik birçok farkındalıkları Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı yapmakta. En çok da bu hazırlıkları kurum sorumluluğunda yürütürken, vatandaşlardan da çok büyük beklentilerimiz var. Bu konudaki farkındalıklarımıza destek verilmesi, AFAD gönüllüsü olmaları ve evlerimizde afete yönelik hazırlıkları yapmalarıdır. Herhangi bir afette yaşayacağımız tehlikeler ve tehditlerle ilgili müdürlüğümüz tarafından çeşitli eğitimler verilmekte” diye konuştu.




Bu haber 1316 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI