thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Toplu Taşıma Filosuna İki Yeni Araç Daha Eklendi

Tarih: 22-12-2022 06:52:15 Güncelleme: 22-12-2022 07:18:15 + -


Çanakkale Belediyesi, toplu taşıma araç filosuna 12 metrelik iki yeni otobüs daha kattı.


Toplu Taşıma Filosuna İki Yeni Araç Daha Eklendi

Çanakkale Belediyesi, toplu taşıma araç filosuna 12 metrelik iki yeni otobüs daha kattı. Her birinin 104 yolcu kapasitesi bulunan yeni toplu taşıma araçlarının tanıtımı için Halk Otobüsleri Garajında düzenlenen törene, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve çalışanları ile S.S. 18 Nolu Şehiriçi Minibüsçüleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş, Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir katıldı. Programda ilk olarak Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses, otobüslerin teknik özellikleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Gürses’in ardından söz alan Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesinin toplu taşıma filosuna katılan araçların Çanakkalelilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Çanakkale’de kent içi ulaşımın daha iyi noktalara gelmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Gökhan; “2 adet 12 metrelik otobüsümüzü DMO kanalı ile satın aldık. Tabi bu otobüsleri 2022 yılı bütçesi ile aldık. 2023’te de yine bütçemiz elverdiği müddetçe yeni otobüsler almaya gayret edeceğiz. Tabi kentimiz büyüyor. Esenler Mahallesi, Tekzen bölgesi ve Kepez Beldesi olsun, üniversite ve hastanenin yanı sıra mücavir alanlarımıza kadar birçok alana ulaşım hizmeti vermek zorundayız. Tabi bununla birlikte nüfus artıyor ve buna bağlı olarak da şehir içi otobüslerinin kullanımları da artıyor. Onun için bir an önce otobüs sayımızı arttırmamız gerekiyor ve bu nedenle de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Çanakkale Belediyesinin ulaşımda son teknolojik sistemler kullandığını vurgulayan Başkan Gökhan; “Daha önce Belediye Meclisimizde ulaşım sistemimiz hakkında bir sunum yapmıştık. Çanakkale Belediyesi’nin ulaşım sistemi, Türkiye’nin en gelişmiş sistemlerinin başında geliyor. Burada son teknolojik sistemleri kullanıyoruz. Otobüslerimize artık QR kodu ile de binilebiliyor. Ulaşımda çok geniş bir teknoloji ağı kullanıyoruz. Yeni araçlarımızla birlikte kentlilerimiz daha rahat bir şekilde yolculuk etme fırsatı bulacak” dedi.




Bu haber 1665 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI