thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Tehlikeyi Gaziantep Valisi Davut Gül Açıkladı

Tarih: 07-07-2020 08:02:57 Güncelleme: 07-07-2020 08:08:57 + -


Gaziantep Şahinbey Belediyesince başlatılan uçak seferlerinin yarattığı tehlike gündemde iken Gaziantep Valisi korkutan açıklamalarda bulundu. Gaziantep Valisi Davut Gül, kentteki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının üçte ikisinin Şahinbey ilçesinde olduğunu belirterek "Burada suçlu aramadan öte tedbir almamız lazım." dedi.


Tehlikeyi Gaziantep Valisi Davut Gül Açıkladı

Gaziantep Şahinbey Belediyesince 2 Temmuz - 31 Temmuz 2020 tarihlerinde 30 gün süresince Şahinbey'den Çanakkale'ye 105 Bin kişinin gezmeye getirilmesinin tepkileri dinmedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın müjde olarak sunduğu ve ticaretin gelişeceğini söylediği uçak seferlerinin ilki 2 Temmuz 2020 günü gerçekleşti.

 

Sağlık Bakanlığı ise Türkiye'de vakaların en çok görüldüğü bölge olarak Güneydoğu Anadolu bölgesini, bölgenin ise merkez üssünün Gaziantep olduğunu açıkladı. Vaka sayılarında istanbul ile yarışan Gaziantep Valisi Davut Gül'ün yaptığı açıklamalar ise Çanakkale halkının endişelerine adeta tuz biber ekecek. Gaziantep Valisi Gül, ildeki vakaların üçte ikisinin Şahinbey ilçesinde görüldüğünü açıkladı!

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezinde muhtarlarla bir araya gelerek kentteki sorunların yanı sıra salgın süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Salgının başladığı mart ayından itibaren yaptıkları sosyal yardımlarına değinen Gül, 1 milyon 600 bin maske dağıttıklarını aktardı.

 

"VAKALARIN ÜÇTE İKİSİ ŞAHİNBET İLÇEMİZDE"

Gaziantep'in Kovid-19'un en çok görüldüğü illerden biri olduğuna dikkati çeken Gül, şunları kaydetti: "Vakaların üçte ikisi Şahinbey ilçemizde. Burada suçlu aramadan öte tedbir almamız lazım. Bir vaka bile varsa hiçbirimiz güvende değiliz. Türkiye'de normalleşmenin olması, vakaların azalması sanki Gaziantep'te de böyleymiş gibi algılandı. Şu anda rahatlık var. Vakaların artmasında şehirleşme, kalabalık, kurallara uymama etkili. Pandemiyle mücadeleyi bizim dışımızda kamunun ya da başka kurumun çözme şansı yok. Herkesin kendi bireysel yaşantısını disipline etmesi lazım. Keşke sihirli bir el değse sorunlar çözülse. Belediye, valilik, bakanlık sizi koruyamaz. Hepimiz kendimizi koruyacağız. Biz kendimizi koruyamadığımız müddetçe dışarıdan birinin bizi koruma ihtimali yok. Herkese potansiyel Kovid-19, pozitif hasta gözüyle bakarak tedbirimizi almamız lazım."

 

Gül, kentteki başarıdan da başarısızlıktan da herkesin sorumlu olduğunun altını çizerek "Başarısızlık varsa sorunu tespit ederek çare bulacağız." dedi. Muhtarlardan mahallelerinde gerekli uyarıları yapmalarını isteyen Gül, eksiklikler tespit edilen sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı konusunda daha duyarlı olunması çağrısında bulundu.

 

 




Bu haber 5392 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI