thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Siz Onu Bülend Engin’e Anlatın...

Tarih: 04-12-2017 07:42:41 Güncelleme: 04-12-2017 08:49:41 + -


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO)’nda gündem GMKA Genel Sekreterinin Çanakkale’den bir isim olmasıydı. Çanakkale’nin GMKA teşviklerinden yeterince pay alamadığından rahatsızlık yıllardır sürerken; ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu GMKA’nın genel sekreterinin Çanakkale’den bir isim olmasını önerdi. Oysa 2016 yılında GMKA Genel Sekreterliği için ismi geçen Recai Başaran’ı dönemin ÇTSO Başkanı Bülend Engin veto etmiş, genel sekreterde yine Balıkesir’den seçilmişti.


Siz Onu Bülend Engin’e Anlatın...

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO)’nda gündem GMKA Genel Sekreterinin Çanakkale’den bir isim olmasıydı. Çanakkale’nin GMKA teşviklerinden yeterince pay alamadığından rahatsızlık yıllardır sürerken; ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu GMKA’nın genel sekreterinin Çanakkale’den bir isim olmasını önerdi. Oysa 2016 yılında GMKA Genel Sekreterliği için ismi geçen Recai Başaran’ı dönemin ÇTSO Başkanı Bülend Engin veto etmiş, genel sekreterde yine Balıkesir’den seçilmişti.

 

2016 YILI AĞUTOS AYI’NDA YAŞANAN SKANDAL!

 

Tarihler 1 Ağustos 2016 yılını gösterdiğinde Çanakkale kamuoyu Çanakkaleli bir isme atılan “Hemşeri Kazığı”ndan haberdar olmuştu. Balıkesir ve Çanakkale’nin devlet yatırımlarından pay alması için kurulan Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA)’na Balıkesir’de Genel Sekreter seçimi yapılacaktı. GMKA Yönetim Kurulunda Balıkesir ve Çanakkale Valileri, iki ilin Belediye Başkanları ve Ticaret Sanayi Odası başkanları ile Çanakkale İl Özel İdaresi Başkanı yer alıyordu. GMKA Yönetim Kurulunun gündeminde ise Genel Sekreter Seçimi vardı.

 

ÇANAKKALE’YE KAZIĞI BÜLEND ENGİN ATMIŞTI!

 

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, boş bulunan Genel Sekreterlik görevine Recai Başaran’ın getirilmesi önerdi. Bu öneri salonda onay görürken itiraz TSO Başkanı Bülent Engin’den geldi. Engin daha önce TSO Genel Sekreter Yardımcılığı da yapan iki yabancı dil bilen ve devlet deneyimi oldukça fazla olan Recai Başaran’ın bu görevi yapamayacağını söyledi. Engin’in bu sözlerine ilk itiraz Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan geldi. Gökhan “Daha önce birbirinize muhaliftiniz. Bu kişi burada kötülemeye hakkınız yok. Bu öneriyi onunla çalışacak olan Sayın Valimiz Hamza Erkal getirdi. Çalışmalarından memnun olduğu söylüyor. Kişisel sorunlarınızı buraya taşımayın “dedi.

ÜLGÜR GÖKHAN İTİRAZ ETTİ, TOPLANTIDA TARTIŞMA ÇIKTI

 

İkili arasındaki tartışma büyüyünce Vali Hamza Erkal , “Peki o zaman siz bir öneri getirin” yaklaşımında bulundu. Bu kez Balıkesir Valisi ve Belediye Başkanı, hemşerileri olan bir ismi önerdi. Bu öneri oylamaya sunuldu. Tek muhalefet şerrini Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan koydu. Gökhan Vali Hamza Erkal’ın önerdiği Recai Başaran’ın olması gerektiğini savundu. Oylamanı sonucunda Balıkesir gurubunun önerisi kabul edildi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının kendi hemşerisine muhalefeti ile Recai Başaran bir Çanakkaleli olarak Genel Sekreterlik görevine getirilemedi.

 

Aynalı Pazar Gazetesi olarak 1 ağustos 2016 günü Balıkesir’de yaşanan toplantıdaki olay ve kararları “Çanakkale’ye Hemşeri Kazığı” isimle haberleştirmiştik. GMKA Genel Sekreterliğini Balıkesir’e kaptırmamızın üzerinden tam 1 yıl 3 ay geçti. 29 Kasım 2017 tarihinde ÇTSO’da düzenlenen meclis toplantısında konu Çanakkale’nin GMKA teşviklerinden yeterince pay alamamasına ve 1 yıl boyunca görev yapacak GMKA Genel Sekreterliği için Çanakkale’den bir isim seçilerek desteklenmesine geldi!

 

BATI’NIN HAKKARİSİ OLACAĞIMIZA KEŞKE HAKKÂRİ OLSAYDIK!

 

Çanakkale’ye yapılan devlet yatırım ve teşviklerinin yetersizliğinden ve Çanakkale’ye ulaşımda yaşanan sorunlardan şikayetini dile getiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale’miz görenin hayran olduğu ve yerleştiği, nam olarak da ‘Batı’nın Hakkari’si olarak andığı bir ildir. Keşke Hakkari olsaydı da teşvik konusunda daha şanslı olurduk. Ticaret ve Sanayi Odalarının amaçlarından bir tanesi de ilin ticaretini ve sanayisini geliştirmek ve büyütmektir. Bu amaçla çalışmalara ve çeşitli girişimlere de başladık” dedi.

 

“GMKA GENEL SEKRETERLİĞİNE ÇANAKKALELİ BİR İSİM İSTİYORUZ”

ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu konuşmasının devamında GMKA Genel Sekreterliğine Çanakkaleli bir ismin seçilmesini istediklerini belirterek şunları söyledi; “Biliyorsunuz Balıkesir ile birlikte GMKA’ya, TR22 yatırım bölgesine bağlıyız. Burada yönetim kurulu olarak toplantıya ben katılacağım. Önümüzdeki ayın 12’nde yapılması planlanıyor. GMKA’nın merkezi Balıkesir’de bulunuyor. Çanakkale’de sadece bir ofisi var. Balıkesir yatırım ve teşviklerden aslan payını alıyor; böyle giderse de almaya devam edecek. Balıkesir Büyükşehir olduğu ve il genel meclisi olmadığı için GMKA yönetiminde bizde İl Genel Meclisi başkanı olduğu için bir fazla oyumuz var. Merkez binası Balıkesir’de olsun ama Çanakkale’den de GMKA Genel Sekreteri olsun. Biz Genel Sekreter olarak Çanakkaleli bir isim atanmasını lobi faaliyeti ile yapabilirsek; bina konusundaki dezavantajımızı bir yerde kapatabiliriz diye düşünüyorum. bu konuda da basınımızdan destek bekliyoruz” dedi.

 

ÇANAKKALE DEVLET YATIRIMLARINDAN NASIL MAHRUM KALDI?

 

Çanakkale’de iş yapan sanayici ve işadamlarının yıllarca yatırım, teşvik, destek talepleri gündeme geldi. Gelip giden bakanlara anlatıldı, Cumhurbaşkanlarına, Başbakanlara bile anlatıldı ama sanayici ve işadamlarının talepleri hala yeterince karşılanmadı. Çanakkale’de işsizlik rakamları ülke geneline göre düşük olsa da; işsizlik sorunu olduğu, çalışacak nitelikli iş gücü olmadığı yönündeki şikayetler sürekli gündemdeki yerini korudu. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada Çanakkale’nin neden yatırımlardan yeterince destek alamadığını ise bakanlık yetkilisi ile yaptığı görüşmede öğrendi. Bakanlık yetkilisinin verdiği cevapla şok olan Selçuk Semizoğlu yaptığı görüşmeyi ÇTSO Meclis üyelerine şu sözlerle açıkladı;

 

BİR KİŞİ ÇANAKKALE’Yİ BEĞENMİŞ DİYE; TEŞVİK ALAMIYORUZ!

 

“Biraz önce sizlere Teşvik Yasasından bahsetmiştim. İlimiz 19 Haziran 2012 tarihli resmi gazetede 2012/305 sayılı Devlet Yatırımları ile ilgili karar ile ikinci bölgede gösterilmiştir. Devlet Teşvik Yasasına göre; üçüncü bölgede gösterilen ve Çanakkale’mizden daha az gelişmiş gösterilen ve daha çok teşvik alacak birkaç il saymak istiyorum sizlere. Mesela komşu il Balıkesir, Manisa, Mersin, Antep, Samsun ve  Trabzon illeri. Bunlar üçüncü bölge illeri olarak bizim Çanakkale’mizden daha az gelişmiş iller! İl olarak bizlere bu yasa şunu gösteriyor; Yenice Bandırmadan daha gelişmiş! Bu konunun biraz üzerine gidelim dedik ve Bakanlığı aradık. Bakanlıktan çıkan yetkili bize bu konuda verdiği cevap aynen şu; ‘Biz onu mahsus yaptık. Çanakkale çok güzel. Çanakkale öyle kalsın.’ Yani bu şaka gibi bir şey. Bakanlıktaki bayan kalkmış Çanakkale’ye gelmiş gezmiş, beğenmiş burayı ve Çanakkale öle kalsın diyor. Çanakkale’nin kordon boyundan bahsetmiyoruz ki biz. Yenice, Çan, Ezine, Bayramiç’ten bahsediyoruz. Ama bir kişi Çanakkale beğendiği için teşvik alamıyoruz” dedi.




Bu haber 4129 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI