thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Siyaseti Bırak; Belediyeye Bak!

Tarih: 30-01-2023 07:04:15 Güncelleme: 01-02-2023 12:56:15 + -


Belediye Yönetiminin, siyasette güç olma çabalarına karşı Belediye İdaresinde ortaya çıkan olumsuzluklar Ülgür Gökhan ve yardımcılarının otoritesini CHP içinde tartışılır hale getirdi.


Siyaseti Bırak; Belediyeye Bak!

Belediye bünyesinde ardı ardına ortaya çıkan yolsuzluk soruşturmaları Çanakkale'de seçime hazırlanan CHP'de bir başka boyutta tartışılıyor. Belediye Yönetimi yıllardan Çanakkale'deki CHP siyasetinde büyük güç olarak sahneye çıktı. Seçimlerde, Parti içi kongrelerinde Çanakkale Belediyesi yönetimi neredeyse tüm partiye yön veren konumdaydı. Son yapılan İl Kongresinde, CHP 185 İl Kongre delegesinin 100 tanesinin direk yada en direk belediye çalışanları ile bağlantılı olduğu ileri sürülmüştü. Sadece Belediye Başkanlık makamında 5 tane il Kongre delegesinin çalışan olması dikkat çekmişti. Çanakkale'de son günlerde ardı ardına yapılan soruşturmalarda ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları, Belediye yönetiminin, parti içi siyasetinde bu kadar etkili olmasına rağmen Belediye idaresinde otoritesini tartışılır hale getirdi.

 

Bir ay önce; Belediyeye ait hurda malzemeleri hurdacılık yapan kişilere satan Park ve Bahçeler müdürü hurdaların kalanını vermedi. Bunun üzerine hurdacılık yapan kişiler haklarını almak için Belediyeye başvurunca; soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında Park ve Bahçeler Müdürü açığa alındı! Geçtiğimiz hafta, Pazar yerinde Polisin yaptığı haraç çetesi operasyonunda Teknik ve fiziki takip sonucu köylülerin korkulu rüyası haline gelen çetenin liderinin Çanakkale Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Fevzi Paşa Mahallesi sosyal yaşam evi halklar ilişkiler masasında görev yapan E.D. ve kardeşi H.D. olduğunu tespit etti. Son olarak; CHP’li Çanakkale Belediyesi'nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nde personelin maaş bordroları ve özlük takibinden sorumlu M.Y. iddiaya göre belediyeden emekli 9 personeli hala çalışıyor gibi göstererek maaşlarını kendi hesabına aktardı. İhbar üzerine ifadeye çağırılan M.Y. çamaşır suyu içerek intihar girişiminde bulundu.

 

Ülgür Gökhan'ın Başkanlığı döneminde Belediye bünyesinde daha öncede yolsuzluk operasyonları olmuştu.  Çanakkale'de yıllarca konuşulan, Su borçlarının silindiği tespit edilmiş. 50 kişinin gözaltına alındığı davaya yargılama halen devam etmektedir. Mezarlık yerlerinin sahte belgeler ile birden fazla kişiye satılması olayında da yine savcılık operasyonu sonrası dava açılmış. Halen yargılaması devam etmektedir. 1 yıl önce Hesap İşleri Müdürüne, Belediye ile iş yapan bir firmadan kargo ile gelen para soruşturma konusu olmuştu.

 

Son dönemde iddiaların oldukça arttığı Çanakkale Belediyesi yönetiminin Başkanından, Başkan yardımcılarına, Personelinde işçisine kadar CHP siyasetinde güç olmaya çalışmasına karşı, idare yönetimde açıklar vermesi parti içindeki Belediye Muhaliflerince eleştiri konusu oldu. Belediyenin oluşturduğu sosyo-ekonomik güç ile CHP içerisinde belirleyici olmak isteyen Belediye gurubu 14 Mayısta yapılacak Genel seçimler ve 20224 yılında yapılacak yerel seçimlerde söz sahibi olmak istiyor.  Fakat gerek Güler Koçer'in İl Başkanı atanması gerekse daha öncesi kararları ile Genel Merkezinde bu duruma izin vermeyeceği öngörülüyor.

 




Bu haber 2675 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI