thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Şehitlerimiz Siyasi Partilerin Değil; Milletimizin Evlatlarıdır”

Tarih: 29-06-2018 08:55:58 + -


CHP Merkez Yönetim Kurulu Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak basın açıklamasında bulundu. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan yaptığı basın açıklamasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şehit cenazelerine CHP İl Başkanlarının alınmaması talimatını kaos ve çatışma çağrısı olarak değerlendirdi.


“Şehitlerimiz Siyasi Partilerin Değil; Milletimizin Evlatlarıdır”

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan 81 ilde olduğu gibi eş zamanlı basın açıklamasında bulundu. Güneşhan yaptığı basın açıklamasında; “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim" sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır. Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil milletimizin evlatlarıdır” ifadelerini kullandı.

 

“TOPLUMU TERÖRİZE EDEN BİR AÇIKLAMA”

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakan Soylu’nun açıklamasını nasıl değerlendirdiğini sorgulayarak; “AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir. Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir” dedi.

 

“TÜM ÖRGÜTLERİMİZ İLE ŞEHİTLERİMİZİN HUZURUNDA OLACAĞIZ”

 

Şehit cenazelerine katılmalarını hiç kimsenin engelleyemeyeceğini belirten İl Başkanı Güneşhan; “Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkân veren iktidardır” dedi.

 

“ŞEMDİN SAKIK ADLI TERÖRİSTİ ERGENEKON DAVASINDA GİZLİ TANIK YAPTILAR”

 

Ergenekon Davalarında Şemdin Sakık’ın gizli tanık yapılarak Türk Ordusuna kumpas kurulduğunu hatırlatan İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Şemdin Sakık ismini kamuoyu çok iyi bilmekte ve hatırlamaktadır. PKK’nın en üst düzey yöneticilerinden birisi. İstanbul’da 13.Ceza Mahkemesinde Ergenekon duruşmaları esnasında bu üst düzey terörist Şemdin Sakık gizli tanık yapılmıştır. Ergenekon davasının ne olduğunu hatırlatırsak; bu ülkenin son derece onurlu, şerefli ve başarılı general ve subaylarının yargılandığı, ordumuza kumpas kurulduğu davadır. Bu davanın gizli tanığı Şemdin Sakık’tır. Bu davalar için birileri ne diyordu; ‘Ben bu davaların Savcısıyım’ diyordu. Şimdi kalkmışlar şehitler üzerinden siyaset yapıyorlar. Onu da geçtiler cenazelerde bunu yapıyorlar. Yarın kalkıp CHP’li ailelere selam vermeyin diyebilirler” dedi.

 

“ÜLKENİN SÜKÛNETE VE NORMALLEŞMEYE İHTİYACI VAR”

 

Türkiye’nin çok hayati bir seçimi geride bıraktığını ve ülkenin huzur ve sükunete ihtiyacı olduğunu ifade eden Güneşhan; “Seçimlerimiz henüz bitti; bu ülkenin yüzde 50’si onlar gibi düşünüyorsa, diğer yüzde 50 onlar gibi düşünmüyor. Şu anda ülkenin sükûnete ve normalleşmeye ihtiyacı var. Çok sert bir seçim sürecinden geçtik, halkımızın da iradesine saygı gösteriyoruz, hiç itirazımız yok. Ama bu tür açıklamalar toplumda çok büyük sıkıntılar ve infialler yaratır. Onun için İçişleri Bakanı hakkında hükümetin gereğini yetirmesini bekliyoruz” dedi.

 

“AKP MİLLETVEKİLİNİN ‘PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR’ DEDİĞİNİ UNUTMADIK!

 

CHP İl Başkanı Güneşhan, AK Parti’nin PKK Terör örgütü ile ilgisine bir başka örnek daha vererek konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Sırrı Sakık’ın ağabeyi var bu seçimlerde aday oldu. Seçilememiştir ama sonuçta adaylarıdır. AKP Mardin Milletvekili bir televizyon programında ‘PKK bir terör örgütü değildir’ demiştir. 2014 yılı Haziran ayında Ülke TV’de Bıçak Sırtı adlı programında konuşan Orhan Miroğlu; ki kendisi AKP Mardin Milletvekilidir, ‘PKK bir terör örgütü değildir, kendi topraklarında belli bir siyasi programı harekete geçirmeye çalışan bir siyasi harekettir’ demiştir. AKP’nin geçmiş dönemde PKK Terör Örgütü ile nasıl işbirliği içerisinde olduğunu sizlerde bizlerde çok iyi biliyoruz. Bu ülkede terörün son bulmasını istiyoruz. Teröre karşı olduğumu her fırsatta söylüyoruz.”



HABER VİDEOSU





Bu haber 2848 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI