thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Sağlık İl Müdürüne “Alkışlı” Döner Sermaye Protestosu!

Tarih: 11-11-2020 06:28:38 Güncelleme: 11-11-2020 06:34:38 + -


Sağlık İl Müdürü Dr.Ali Taşçı’nın ilçelere takdir hakkını kullanarak döner sermayeden yüzde 100 ek ödeme yapılırken; Devlet Hastanesi Başhekimi ile çekişmeleri sebebiyle Devlet Hastanesi çalışanlarına döner sermayeden yapılan ek ödeme de takdir hakkını kullanmadı. Sabırla bekleyen sağlık çalışanları bugün Alkışlı Protesto eylemi gerçekleştirdi.


Sağlık İl Müdürüne “Alkışlı” Döner Sermaye Protestosu!

Pandemi salgınının ilk haftalarında fedakarca sağlık görevlilerine alkışlarla destek verilmesini organize eden yetkililer gelinen süreçte sözlerini tutmadı. Defalarca mağdur olduklarını dile getiren Sağlık Çalışanlarını bu seferde İki bürokrat arasında yaşanan çekişme mağdur etti. Sağlık İl Müdürü Dr.Ali Taşçı’nın ilçelere takdir hakkını kullanarak döner sermayeden yüzde 100 ek ödeme yapılırken; Devlet Hastanesi Başhekimi ile çekişmeleri sebebiyle Devlet Hastanesi çalışanlarına döner sermayeden yapılan ek ödeme de takdir hakkını kullanmadı. Sabırla bekleyen sağlık çalışanları bugün Alkışlı Protesto eylemi gerçekleştirdi.

 

“SAĞLIK YÖNETİCİLERİ BİZLERİ YALNIZ BIRAKMIŞLARDIR”

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen yüzlerce Sağlık Çalışanı, Sağlık İl Müdür Dr.Ali Taşçı’yı kul hakkı yemekle suçlayarak alkışlarla protesto etti. Yapılan basın açıklamasında; “Pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılar tüm toplum üzerinde devam ederken, sağlık çalışanları bu kutlu mücadeleyi kazanmak, toplum sağlığını korumak için insan üstü gayreti tüm imkansızlıklara rağmen göstermektedir. Lakin; bu mücadele sağlık çalışanları sağlık yöneticileri tarafından yalnız bırakılmış, hak gaspına uğratılmıştır” ifadeleri kullanılarak yöneticilerin kendilerine yeterince destek vermediklerini belirttiler.

 

“SAĞLIK İL MÜDÜRÜ DR.ALİ TAŞÇI KUL HAKKI YEMİŞTİR”

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ufuk Tali ile aralarında çekişme olduğu bilinen Sağlık İl Müdürü Dr.Ali Taşçı’nın merkezde görev yapan personelinin hak kaybına neden olduğuna dikkat çekilen açıklamada; “İl Sağlık Müdürü Dr.Ali Taşçı ilçe devlet hastanelerinde yüzde 100 tavandan döner sermaye ek ödemesi gerçekleştirirken, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde bu ödemeyi yapmayarak, hastane idaresinin talebini onaylamayarak sağlık personelinin mali hak kaybına neden olmuş, kul hakkı yemiştir. Kurumlar arası uygulama birliği bozulmuş, pandemi mücadelesinde sağlık personelinin moral ve motivasyonunun azalmasına, zarar görmesine neden olmuştur” sözleriyle suçlandı.

“SAĞLIK PERSONELİNİN EMEĞİNİN KARŞILIĞI VERİLMEMİŞTİR”

Açıklamanın devamında Sağlık İl Müdürü Dr.Ali Taşçı’nın tüm talep ve çağrılara cevap vermediği belirtilerek; “Halkımızın sağlığı için canla başla büyük bir mücadele veren sağlık personelinin emeğinin karşılığı verilmemiştir. Gelinen nokta da Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi olarak her türlü çağrıya rağmen bu talebimize somut bir cevap verilmemiştir. Hastane olarak talebimiz; pandemi yönetiminde bizleri de söz sahibi yapın. Sağlıkta şiddetin son bulması için güvenli çalışa ortamı sağlayın. Ekonomik kayıplarımızı telafi edin. Hastalarımıza daha iyi sağlık hizmeti için, bu mücadeleye kazanmamız için bu çağrımıza ses verinde, destek verin” denildi.



HABER VİDEOSU





Bu haber 8674 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI