thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Sağlık İl Müdürü: "Çanakkale'de Sokağa Çıkma Yasağı.."

Tarih: 11-04-2020 09:53:52 + -


Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca'nın açıklamalarıyla Türkiye'de il il vaka sayısı ortaya çıktı. Bakan Koca'nın 10 Nisan 2020 tarihlerinde açıkladığı verilere göre Çanakkale'deki Corona Vaka sayısı 64'e ulaştığı görüldü.


Sağlık İl Müdürü:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam üstü Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Corona virüs konusunda son dakika gelişmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Toplam test sayımız 307. 210 oldu. Günlük test sayısı 30. 864. Bugünkü vefat sayısı 98. Toplam vefat sayısı bin 6 oldu. Bugünkü iyileşen hasta sayısı 281, toplam iyileşen hasta sayısı 2 bin 423 oldu" dedi.

 

31 ŞEHİRDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ!

İçişleri Bakanlığının genelgesine göre korona virüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 12 Nisan'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Saat 20.00'da yayınlanan genelgenin uygulamanın başlangıç saati olarak ise 22.00 olarak açıklanınca 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta halk alış veriş yapmak için mağazalara akın etti. Çıkan kaos ve karmaşa bazı illerde de görüntülendi.

KAOS NEDENİYLE VİRÜS KAPMAYANLARDA KAPMIŞ OLABİLİR!

Yasağı duyan vatandaşlar, market, fırın, benzinlik ve ATM'lere akın etti. Maskesiz ve eldivensiz sokağa çıkarak ekmek kuyruğa girenlerin, market sırasında tekme-tokat birbirine saldıranların görüntüleri 'yok artık' dedirtti. Vaka sayısının 8 Nisan'dan beri her gün 4 binin üzerinde arttığı Türkiye'de dün akşam yüz binlerce insan, sosyal mesafe kuralını ezip geçerek, salgının yayılım hızının tavan yapması için tüm koşulları oluşturdu. Corona virüsü salgını nedeniyle ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağını duyan vatandaşlar fırın ve marketlere akın etti. Cadde ve sokaklarda araç trafiği yaşanırken, metrelerce kuyruk oluştu.

 

ÇANAKKALE'DE CORONA VAKA SAYISI 64'E ULAŞTI!

Türkiye genelinde bunlar yaşanırken; Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca'nın 2 Nisan 20220 tarihinde yaptığı toplantıda il il vaka sayılarını gösterir tabloda Çanakkale'nin vaka sayısı da görüntülendi. Bakan Koca'nın gösterdiği tabloda Çanakkale'deki vaka sayısının 24 olarak görülüyordu. Bakan Koca 4 Nisan tarihinde açıkladığı il il vaka sayısında ise; Çanakkale'de 30 vaka olduğu görülüyordu.

 

Dün akşam Sağlık Bakanı Dr. Koca tekrar yaptığı açıklamada yine il il vaka sayılarını açıklarken tabloda Çanakkale'deki vaka sayısı 64 olması dikkat çekti. Çanakkale'deki Corona Virüsüne yakalanan kişi sayısının sadece 8 günde yüzde 66 artarak 24'den 64'e yükselmesi Çanakkale'de de bir sokağa çıkma yasağının uygulanma ihtimalinin olup olmadığını getirdi.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ: "ÇANAKKALE'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI.."

Çanakkale'deki vaka sayısının 64'e ulaşması ve artış hızı, sonrasında Çanakkale'de de bir sokağa çıkma yasağı uygulanma ihtimali olup olmadığını Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr.Ali Taşçı'ya sorduk. Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr.Ali Taşçı; "Şuan da Çanakkale il genelindeki tüm sağlık çalışanlarımız, kamu kurumlarda görevli personellerimiz olsun herkes büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Elimizden gelen her türlü çabayı göstererek il genelinde salgını kontrol altına almaya gayret gösteriyoruz. Çanakkale'de bir sokağa çıkma yasağı uygulanır mı? Bu konuda yorum yapmak mümkün değil; sabahtan akşama her şey değişiyor. Bilim Kurulu heyeti buna karar veriyor" dedi.

 

"SOKAĞA ÇIKILMASIN.. TEK İSTEDİĞİMİZ BU.."

İl Sağlık Müdürü Dr.Ali Taşçı, Çanakkale'de bir sokağa çıkma yasağı olup olamayacağı konusunun vatandaşların Corona Virüsüne karşı göstereceği duyarlılıkla belli olabileceğine işaret etti. Dr.Ali Taşçı; "İlk günden bu yana hep uyarıyoruz, sokağa çıkmayın, evde kalın diyerek. Çanakkaleli vatandaşlarımız sokağa çıkmazlar ise biz Çanakkale'de bu salgını kontrol altına alır ve atlatırız. O yüzden sadece 20 yaş altı ve 65 yaş üstü diyerek sınırlamıyoruz. Herkes evinde kalsın istiyoruz. Hava güzel diye sokağa hiç kimse kendisini atmasın. Zorunlu şartlar dışında sokağa çıkmayalım. Zorunlu olarak çıkacaksak da; sosyal mesafeyi unutmayalım. Maske ve eldiven mutlaka kullanalım. Evlerimize geri döndüğümüzde de hijyen kurallarına harfiyen uyalım" dedi.



HABER VİDEOSU





Bu haber 24831 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI