thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Riskli Operasyonla Sağlığına Kavuştu

Tarih: 21-06-2023 08:14:22 Güncelleme: 21-06-2023 08:16:22 + -


Çanakkale’de başarılı cerrahları ile birçok ilke imza atan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde, Kalp Damar Cerrahisi kliniğinde gerçekleştirilen Abdominal Aort Anevrizma ameliyatı ile bir hasta daha şifa buldu.


Riskli Operasyonla Sağlığına Kavuştu

58 yaşındaki Nafuz Gümüş, karın ağrısı ve nefes almada zorluk şikâyetiyle Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Polikliniğine başvurdu. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Buğra Destan tarafından tetkik ve muayenesi yapılan hastada 7 cm genişliğinde Aort Anevrizması tespit edildi. Daha önce dış merkezde de anevrizma tanısı aldığını ve operasyonun yüksek riskli olmasından dolayı kabul etmediğini ifade eden hastaya Op. Dr. Buğra Destan tarafından ayrıntılı bilgi verilerek operasyonun şart olduğu anlatıldı. 

 

Hasta Nafuz Gümüş’ün operasyonu kabul etmesi üzerine hazırlıkları tamamlanan hastaya, Op.Dr. Buğra Destan  tarafından kalp cerrahisi ekibi ve Op. Dr. Engin Gürcünün katılımıyla açık anevrizma tamiri yapılarak kısa sürede sağlığına kavuştu.

 

RİSKLİ OPERASYON BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Op. Dr. Buğra Destan Konu ile yapmış olduğu bilgilendirmede “Anevrizma atardamarın çapının normal çapının %50sinden daha fazla genişlemesi anlamına gelmektedir. Karın içinde yer alan aort damarının genişlemesine abdominal aort anevrizması adı verilmektedir. Abdominal aort anevrizmaları yırtılma riski taşıdığından bu durum onları ciddi sağlık problemi haline getirir. Yırtılmış Abdominal aort anevrizmalarının %30-50 si hastaneye ulaşamadan hayatını kaybeder. %30-40’ı ise hastanede operasyon hazırlığı olurken hayatını kaybeder. Bu da bize yırtılmış Abdominal aort anevrizmalarının  %80-90ının hayatını kaybettiğini göstermektedir. Hastamızda anevrizma yaklaşık 7 cm genişliğinde idi.  Henüz yırtılmanın olmamasının hasta için büyük şans olduğu hastaya anlatıldı ve operasyonu kabul etmesi üzerine hazırlıkları tamamlanıp açık anevrizma tamiri yapıldı. Kısa sürede eski sağlığına kavuşan hastamız 1 haftalık takip sonrasında şifa ile taburcu edildi” dedi.




Bu haber 2708 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI