thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Özgür Ceylan: "Devlet Çiftçiyi Sırtından Vuruyor"

Tarih: 14-09-2019 07:58:09 + -


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ayvacık köylerini ziyareti sırasında bir araya geldiği çiftçiler ile sohbet ederek, “İktidarda bulunanlar, hasat döneminde tarım ürünlerinin ithalatında harçları kaldırarak çiftçiyi adeta sırtından vurmaktadır” diye konuştu.


Özgür Ceylan:

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, önceki akşam Ayvacık’a bağlı Güzelköy, Kısacık ve Husun köylerini ziyaret ederek köylüler ile sohbet etti. Türkiye’de çiftçinin trajik bir hızla üretimden el çektiğini hatırlatan Özgür Ceylan, bunun en büyük sebebinin girdi maliyetlerinin yüksekliği olduğunu söyledi. İktidarın çiftçiyi destekleyen tarım politikaları üretmekten uzak olduğunu ifaden eden Ceylan, çiftçinin girdi maliyetlerini destekleyen teşviklerin düzenlenmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Çiftçini girdi maliyetleri ile baş edemez duruma geldiğini ifade eden Özgür Ceylan, “Mazot olmuş altı buçuk lira, tarım ilaçlarındaki artış yüzde 70 ila 200 civarında, tohum, işçilik ve diğer tüm maliyetler hesaplandığında çiftçinin kar etme ihtimali ortadan kalkıyor” dedi. Özgür Ceylan, çiftçinin girdi maliyetleri ile baş etme şansının görünmediğini belirtirken, iktidarın da ithalat harçlarını sıfırlayarak çiftçiye en büyük darbeyi vurduğunu söyledi.

"İKTİDAR ÜRETİCİYİ FEDA EDEREK KENDİNİ KURTARMA PEŞİNDE"

Özgür Ceylan, Türkiye’nin içinde bulunduğu dar boğazdan en fazla etkilenen kesiminin ücretli çalışanlar ve çiftçiler olduğunu kaydederek, iktidarın üreticinin yok olması pahasına kendini kurtarma peşine düştüğünü iddia etti. Çiftçilerin tarım ürünlerinde yaşanan girdi maliyetleri nedeniyle ürünlerini tarlada bırakmak zorunda kaldığını ifade ede Özgür Ceylan, “Önceki gün Biga’da katıldığım domates hasatında sofralık domatesin maliyeti karşılamadığı için tarlada bırakılmasına büyük bir üzüntü ile tanık oldum. Sarayın ve havarilerinin ise bu duruma karşı en ufak bir tedbirleri olmadığı gibi konuyla ilgili bilgilerinin de olmadığı aşikârdır” dedi. 

 

Özgür Ceylan, iktidar tarafından geçtiğimiz yıl içinde başlatılan uygulama ile domatesten buğdaya, soğandan pirince pek çok kalemdeki tarım ürününde gümrük harcının sıfırlandığını hatırlattı. Bu noktada en büyük zararı üreticinin çektiğini ifade eden Özgür Ceylan, “Hasat zamanı üreticinin tüm ümitleri, emeği, ekonomiye katkısı göz ardı edilerek, (0) sıfır ithalat harcı ile piyasa ürünün sokulmasının, girdi maliyetleri ile baş edemez olan tüketicinin yok edilmesinden başkan bir sözle açıklanamaz” diye konuştu.

 

CHP Ayvacık ilçe başkanı, ilçe yöneticileri ve il genel meclisi üyeleri ile ziyaretlerini gerçekleştiren Özgür Ceylan, çiftçi sayısının her geçen yıl azaldığına dikkat çekti. Çiftçiye yönelik teşviklerin üretimi destekler nitelikte yeniden yapılandırılma gerektiğini ifade eden Özgür Ceylan, “Kazanan yabancı ülkelerin çiftçileri” dedi.




Bu haber 1696 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI