thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Orman Kampı” Konut Olmadı Ama..

Tarih: 26-11-2023 09:39:50 Güncelleme: 26-11-2023 09:40:50 + -


50 yıldan fazla bir süredir Çanakkalelilere hizmet veren Orman Kampı’nın sessiz sedasız bir şekilde TOKİ’ye devredildiği ortaya çıkmıştı. Belediyeye yapılan imar değişikliği müracaatı sonrasına Çanakkale Belediyesi imar plan değişikliğini onaylamamıştı. Cumhurbaşkanlığı kararı ile ticaret ve turizm alanı olarak yapılan plan değişikliği de yargı mücadelesi sonrasında red edildi. Fakat bu kez de Orman kampı içerisine ticarethane kurulması için girişim başlatıldı.!


“Orman Kampı” Konut Olmadı Ama..

Ocak ayı 2023’de Orman Bakanlığına ait Dardanos Orman Kampı TOKİ’ye devredildiği, TOKİ’nin de buraya lüks konut yapmak için Çanakkale Belediyesine plan değişikliği talebinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dardanos Orman Kampı’nın turizm alanı olduğunu ve buranın imara açılmasına onay vermediklerini açıklamıştı.

 

KONUT OLMAYINCA.. CUMHURBAŞKANLIĞI KARARIYLA TİCARETHANE!

TOKİ istediği imar planı tadilatını yaptıramayınca Cumhurbaşkanlığı üzerinden harekete geçti. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Dardanos Orman Kampı ticaret ve turizm alanı ile rekreasyon alanı plan değişikliği yapıldı. Fakat kamp içerisinde kalan bir bölüm ise Rekreasyon Alanı adı altın lokanta, kafeterya vb.gibi işletme yapılmasını yolu açıldı.

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan kıyı kenar kanuna aykırı olan bu rekreasyon alanı için yargıya müracaat edeceğini açıklarken CHP Merkez İlçe Başkanlığı da yapılan plan değişikliğine tepki gösterdi. CHP Merkez İlçe Başkanlığı yayınladığı açıklamasında; “İlimiz, Merkez İlçesi, Dardanos mevkiinde mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü adına kayıtlı taşınmaz için Cumhurbaşkanlığı kararı ile ticaret - turizm alanı ve rekreasyon alanı olarak plan değişikliği onaylanmıştır” bilgisini verdi.

 

“KENTİMİZ ÜZERİNDE MERKEZİYETÇİ YÖNETİM ANLAYIŞI KABUL EDİLEMEZ”

CHP Merkez İlçe Başkanlığı açıklamasının devamında; “Rekreasyon alanı olarak değişiklik yapılan alan Belediye Meclis kararı ile kamuya terk edilecek olan park alanı olarak düzenlenmişti. Yapılan değişiklik ile sahil şeridinin devamlılığı ve halkın erişebilirliği bozularak, sadece arkasındaki ticaret turizm alanı olarak değişiklik yapılan alana hizmet edecek bir rekreasyon alanı kullanımı onaylanmıştır. Yapılan değişikliğin şehir planlamanın temel ilkesi olan kamu yararı amacını taşımadığı açıkça görülmektedir. Merkez İlçemizde Bakanlık kararı ile yapılan plan değişikliklerinden birisi de Sümerbank olarak bilinen alanın ticaret - konut alanına dönüştürülmesidir. Kentlilerin belleğinde “Orman Kampı” ve “Sümerbank” alanı olarak yer etmiş ve kamusal kullanıma hizmet eden mekanların katılımcılıktan uzak bir şekilde alınan kararlar ile belirli bir kesime hitap edecek fonksiyonlar kazanması ve kentsel teknik altyapı etkisi olarak herhangi bir değerlendirme yapılmaması nedeniyle de planlama ilkelerinden oldukça uzaklaşmaktadır. Bölgenin potansiyellerini, halkın beklentilerini ve kullanımını daha iyi analiz edip planlamaya aktarabilecek olan yerel yönetime, merkeziyetçi yönetimin müdahalesi alınan kararda net bir şekilde görülmektedir ve kabul edilebilir değildir” ifadelerine yer verdi.




Bu haber 2318 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI