thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Öğrenciler Tepkili.. Rektörlükten Ücretsiz Otobüs Desteği!

Tarih: 14-02-2023 11:32:31 Güncelleme: 14-02-2023 11:33:31 + -


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK’e bağlı tüm kurumlarda eğitimlerin yaz aylarına kadar uzaktan sürdürüleceğini açıklandı. Türkiye genelinde tepki çeken “Üniversitelerin Kapatılması” kararına ÇOMÜ’lü öğrenciler de büyük tepki gösterdi. ÇOMÜ rektörlüğü ise Terizoğlu yerleşkesi içindeki yurtta kalan öğrencileri otogarlara gitmesi için ücretsiz otobüs seferi düzenlemeye başladı!


Öğrenciler Tepkili.. Rektörlükten Ücretsiz Otobüs Desteği!

Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkisi altına alan peş peşe depremler sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin eğitimlere kapatıldığını açıkladı. Üniversite öğrencilerinin Uzaktan Eğitim ile öğrenimlerine devam edeceğini açıkladı. Erdoğan’ın açıklaması sonrasında KYK yurtlarında kalan öğrencilerin yurtları boşaltılması, buralarda depremzedelerin yerleştirilmeye başlanacağı açıklandı.

 

UZAKTAN EĞİTİME TEPKİ..

ÇOMÜ’de okuyan öğrenciler Pandemi nedeniyle 1,5 yıl boyunca uzaktan eğitim aldıklarını, bu süreçte psikolojilerinin bozulduğuna dikkat çekerek Üniversitelerin bir kez daha kapatılarak öğrenimlerinin uzaktan eğitim ile devam ettirilecek olmasına tepki gösterdiler.

 

ÇOMÜ Öğrenci Dayanışması yayınladığı açıklama ile Üniversitelerin kapatılma ve uzaktan eğitim kararına tepki gösterdiler. Öğrenci Dayanışmasından yapılan açıklamada; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri olarak, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok çevre ilde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Büyük kıyıma sebep olan bu afet sebebiyle hem maddi hem manevi olarak zarar gören afetzede vatandaşlarımızın özellikle bu kış dönemi için barınma ve ısınma gibi temel ihtiyaçlarının olacağı reddedilemez bir gerçektir. Fakat bu ihtiyaçların yetkili devlet kurumları tarafından temin edilmesi öncelikli adımlardan birisi olduğunu düşünüyoruz” denildi.

 

“SOSYAL YAŞAM KISITLANIYOR.. BİZ GENÇLERİN PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENİYORUZ”

Uzaktan eğitimde yaşadıkları zorluklara dikkat çeken Öğrenci Dayanışması; “Bu noktada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri olarak isyanımız, eğitimimizin bu konuda feda edilmesi gereken son adım olduğunu duyurmaktır. Pandemi sürecinde sosyal yaşamın kısıtlanması ve örgün eğitimin uzaktan eğitim ile devam ettirilmesi sonucu biz gençlerin psikolojik anlamda etkilendiğini biliyoruz. Tekrarının olması ve normal yaşamın ertelenmesi durumunda ruhsal sağlığımızın daha kötü etkilenebileceğini bildiririz. 2022-2023 yılı bahar döneminin yüz yüze olmasını ve KYK yurtları yerine Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda bilinen, 2013 ve sonrasında inşa edilen ve 3/4’lük dilimi boş olan bu konutların depremzede vatandaşlarımıza açılmasını arz ediyoruz” denildi.

 

REKTÖRLÜKTEN YURTTA KALAN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERİ

Birçok ilde KYK yurtlarında kalan öğrencilerin sömestr tatili nedeniyle eşyalarını alamadığı, yurtta kalan öğrencilerin ise eşyalarının çöp poşetlerine konulduğu görüntüler basına yansıdı. Çanakkale’de ise ÇOMÜ rektörlüğü Terzioğlu yerleşkesi içerisinde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler için Otogar’a kadar ücretsiz otobüs seferleri ayaladı.

 

ÇOMÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada; “Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan Çanakkale Safiye Hüseyin Elbi Kız Yurdu, Çanakkale Kız Yurdu ve ARDES öğrencileri için ÇOMÜ Rektörlüğü tarafından ücretsiz ring hizmeti verilecektir. Araçlar, 1-14 Şubat arasında mesai saatleri içerisinde yurt binaları önünden Çanakkale 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’na gidecektir” ifadeleri yer aldı.




Bu haber 2401 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI