thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Müteahhitlerin Sınıflandırılma Süresi Uzatıldı

Tarih: 15-11-2019 07:23:02 Güncelleme: 15-11-2019 07:30:02 + -


Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamada Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması kapsamında yürürlüğe giren yönetmelik için müracaat sürecinin uzatıldığı açıklandı.


Müteahhitlerin Sınıflandırılma Süresi Uzatıldı

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "02 Mart 2019 tarih ve 30702 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmeliğin- bazı hükümleri 02/06/2019 tarihi itibari ile yürürlüğe girmişti. Yeni yapı ruhsatı düzenlenmesi aşamasında müteahhitlerden sınıflandırma zorunluğu istenmesi ise 02 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlamıştı. 21 Eylül 2019 tarihli resmi gazete ile müteahhitlerden sınıflandırma zorunluluğu 02 Aralık 2019 tarihine uzatıldı" denildi.

 

MÜTEAHHİTLER SINIFLARINA GÖRE İŞ ALABİLECEKLER

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden açıklamada süreç ile ilgili olarak; "Buna göre; 02 Aralık 2019 tarihinden itibaren düzenlenecek yapı ruhsatlarında, yapı müteahhitlerinin sınıflarının belirlenmiş olması ve kayıtlarının tutulması gerekiyor. Yapı müteahhitlerinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne müracaat ederek Yetki Belgesi gruplarını tayin ettirmeleri gerekmektedir. Yapı müteahhitleri, mesleki ve teknik yeterlikler ile ekonomik ve mali yeterlikler esas alınarak; A-B-C-D-E-F-G ve H grubu olarak sınıflandırılacaklardır. Müteahhitler, sınıflarının belirtmiş olduğu azami iş miktarlarının üzerinde iş alamayacaklardır.

 

Yönetmelik gereği İl Müdürlüğümüzde iki adet müteahhitlik sınıflandırma ve belgelendirme komisyonu teşkil edilmiştir. İlimizde faaliyet gösteren müteahhitlik firmaları, Yönetmelikte belirtilen belgeler ile birlikte İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunmaları durumunda gerekli incelemeler yapıldıktan sonra müteahhitlik sınıfları belirlenebilecek. Müteahhitlik yetki sınıfları her müteahhit için 5 yıl geçerli olacaktır. Belge süresi dolan müteahhit 5 yılın sonunda belge yenilemesi için yeniden müracaat yapabilecekler" bilgileri verildi.

 

GEÇİCİ MÜTEAHHİTLİK YAPILABİLECEK

Tek parselde bir bodrum katı dışında, en çok iki katlı ve toplam yapı inşaat alanı 500 metrekareyi geçmeyen yapılarda; yapı müteahhitliğine ilişkin bütün sorumlulukları üstlenmek şartıyla parsel maliki kendi yapısını inşa edebilecek. Bu durumdaki yapılar için ayrıca yapı müteahhidi aranmayacak. Sadece o yapım işinde kullanılmak ve beş yıl içinde bir defaya ve tek bir yapıya ilişkin olmak üzere, yapı sahibine geçici yetki belgesi numarası verilecek.




Bu haber 3873 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI