thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Marmara’nın Ticaret Merkezi Biga

Tarih: 22-09-2014 14:19:34 Güncelleme: 22-09-2014 14:27:34 + -


26-28 Eylül 2014 tarihlerinde 20 bin metrekarelik Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenecek Biga 4.Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarında yine ticaretin kalbi Biga’da atacak. Bu yılki Fuar’ın Mimarı Biga TSO Başkanı Şadan Doğan “Yeni ortaklıkların yeni projelerin temelleri bu fuarda atılacak” dedi.


Marmara’nın Ticaret Merkezi Biga

Tarih boyunca Biga Marmara’nın en önemli ticaret merkezlerinden biri oldu. Bunun tek ispatı geleneksel Biga Gıda-Tarım-Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı… İlk kez 1916 yılında savaşa rağmen yapılan Fuar, zaman zaman panayıra dönüşse de geleneksel olarak her yıl bir şekilde geçekleşmiş. Bu yılki Fuar’ın mimarı ise Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan…

 

Biga Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Biga 4. Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı ile 9. Biga Ticaret ve Sanayi Festivali'ne yoğun bir firma katılımının olduğunu söyledi. Doğan, “ 26-28 Eylül 2014 tarihlerinde Biga Belediyesi'ne ait 20 bin metrekarelik Kapalı Pazar Yeri'nde düzenleyeceğimiz ve 26 Eylül Cuma günü saat 11.00'de açılışını gerçekleştireceğimiz Biga 4.Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'na ve 9.Biga Ticaret ve Sanayi Festivali'ne; kısa adıyla Biga Fuarı'na katılımlarınızı bekliyoruz” çağrısında bulundu.

 

Bilgi ve İletişim Çağındayız

 

Markalar, modeller, tasarımlar hepsi kalite ve standartları ifade etse de, aynı anda hedef kitle için olumlu ve çekici algı üretmeye yönelik olduğunu ifade eden Doğan,  “Müşterim beni biliyor ve herkese anlatıyor” yargısı rekabet koşullarında pazar verimliliğini yitirdi. Firmalar kendilerini, ürün ve hizmetlerini, vizyonlarını gündemde tutmak için büyük bir çaba içinde. Bütçelerinin önemli bir bölümünü, zamanlarının çoğunu artık hedef kitlesi ile iletişim için ayırıyor. Hedef kitleye yakın ve hatta dokunma mesafesinde olmak gerekiyor. Fuarlar bu nedenle çok önemli birer araçtırlar. Potansiyel alıcılar ve hedef kitle ile bağlantı kurmak, Minimum zaman ve bütçe ile satışları arttırmak, yeni iş bağlantıları kurmak, mevcut iş bağlantılarını güçlendirmek, birebir ilgili alıcılara yeni ürünleri tanıtmak, marka bilinirliği ve değerini arttırmak, rekabetin arttığı farklılaşan pazar yapısında bir adım öne çıkmak, ürün ve hizmetlerde en son teknolojileri ve gelişmeleri izlemek, prestij ve güven vermek önemli” şeklinde konuştu.

Yeni Ortaklıklara Zemin Hazırlanıyor

 

Günümüzde farklı ya da aynı sektörde faaliyet gösteren pek çok firmanın karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan bir tanesinin, üretici ile tüketicinin sınırlı düzeyde iletişim kurabilmesi olduğunun altını çizen Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ”Dolayısıyla, üreticiler giderek zorlaşan rekabet koşulları içerisinde bir yandan üretim teknolojilerini geliştirmeye, bir yandan rakiplerini takip etmeye, diğer yandan da mevcut ve yeni müşterilerine ulaşmaya çalışmaktadırlar. Bu açıdan bakıldığı zaman, fuarların önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Zira fuarlar günümüz pazar koşullarında üreticiyi tüketici ile, alıcıyı satıcı ile buluşturabilen verimli bir aktivitedir. Fuarlar, fuarın düzenlendiği sektöre ait pek çok firmayı fuar alanında buluşturmakta; yeni ortaklıkların kurulmasına imkân sağlamaktadır” dedi.

Fuarda Her Gün Süt İkramı

 

Biga Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, "Bu yıl 26-28 Eylül 2014 tarihlerinde 20 bin metrekarelik Biga Fuar Alanı'nda düzenlenecek Biga 4. Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı ile 9. Biga Ticaret ve Sanayi Festivali'ne yoğun bir firma katılımı var. Yaklaşık 1022 peron tahsis edildi. Şu ana kadar 1217 firma/kurum/kuruluş fuara başvurdu. Fuar 26 Eylül Cuma günü saat 10.00'dan itibaren ziyaretçilere açılacak. Fuar açılış seremonisi saat 11.00'de fuar alanında yapılacak. Fuar etkinlikleri içerisinde yer alan Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması 24 Ekim'e ertelendi. Fuar süresince Biga'da faaliyet gösteren üretici birliklerimiz tarafından her gün süt ikramı yapılacak, stantlarda çeşitli etkinlikler ve aktiviteler düzenlenecek” dedi.

Biga’da Her Yer Çarşı

 

Başkan Doğan açıklamasının sonunda rekabetin arttığı farklılaşan pazar yapısında fark yaratmak istediklerini belirterek “  Bu nedenlerden dolayı, 41.yılımızda üyelerimize ve ilçemize daha etkili ve verimli hizmet vermek adına 26-28 Eylül 2014 tarihlerinde 4.Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nı ve 9.Ticaret ve Sanayi Festivali'ni birlikte Biga'da bir ilke imza atarak aynı tarihlerde Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile elele vererek "Biga'da her yer çarşı" sloganıyla İlçemize özellikle çevre ilçe, belde ve köylerden gelecek misafirlerimiz için esnaf ve tüccarımızın katılımıyla indirimler, hediyeler ve etkinlikler düzenliyoruz. Valiliğimizin, Kaymakamlığımızın, Belediye Başkanlığımızın, Ticaret Borsamızın, Ziraat Odamızın, Esnaf ve Sanatkârlar Odamızın, tarım ve hayvancılık ile ilgili birliklerimizin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzün de katkıları ile destek verdiği fuarımızda tarım, hayvancılık ve teknolojileri alanında potansiyel alıcılar ile birebir bağlantı kurarak bu sektörde faaliyet gösteren üyelerimizi bir adım daha öne çıkarmak ve rekabetin arttığı farklılaşan pazar yapısında fark yaratmak istiyoruz” şeklinde konuştu.




Bu haber 4766 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI