thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Makas; “Niye Hala Suskunsunuz”

Tarih: 13-09-2022 06:32:44 Güncelleme: 13-09-2022 07:05:44 + -


CHP’li Gürsel Tekin’in açıklamaları ile birlikte Millet İttifakı bileşenlerinden İYİ Parti ve CHP arasında tartışma çıktı. HDP’ye bakanlık verilip verilmeyeceği tartışmalarına katılan AK Parti İl Başkanı Naim Makas, İYİ Parti ve CHP İl Başkanlarına seslenerek “Niye hala susuyorsunuz” tepkisini gösterdi.


Makas; “Niye Hala Suskunsunuz”

Yenice   ilçesinde düzenlenen AK Parti Daraltılmış İlçe Danışma ve İstişare Toplantısı’nda çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan tartışmalara dikkat çekti. İl Başkanı Makas, CHP ile İYİ Parti arasında tartışmaya neden olan ‘HDP'ye bakanlık verilebilir’ sözlerinin ardından 6’lı masada krize yol açan CHP-İYİ Parti arasındaki ihale ifşalarına atıfta bulunarak, CHP’li ve İYİ Parti’li İl Başkanları Metin Ümit Ural ve Selahattin Yıldızlar’ın sessiz kalmalarına tepki gösterdi. Başkan Makas; “Kirli pazarlıkların döndüğü bu manzarayı Çanakkaleli seçmene nasıl anlatacaksınız? Bu manzara karşısında niye hala suskunsunuz?” dedi.

 

“6’LI MASA HDP’YE BULUNULAN VAATLERLE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR”

CHP’li Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’ sözlerinin, 6’lı masanın hangi amaca hizmet ettiğini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten Başkan Makas; “CHP’li Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’ sözleri, 6’lı masanın hangi amaca hizmet ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bir kez daha anladık ki 6’lı masa HDP’ye bulunulan vaatlerle ayakta durmaya çalışıyor. Daha önce defalarca 1+6’lı masa şeklinde bu ittifakın, gizlemeye çalıştıkları gerçek yüzünü ifade etmiştik. CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in ifadelerine CHP üst yönetiminden herhangi bir itiraz ve düzeltme gelmezken, bu söylemlerin en saf haliyle CHP’nin düşünce ve tasarruflarını yansıttığını tüm kamuoyu görmektedir” dedi.

 

“KİRLİ PAZARLIKLARIN DÖNDÜĞÜ BU MANZARA KARŞISINDA NİYE HALA SUSKUNLAR?”

CHP’li ve İYİ Parti’li İl Başkanları Ural ve Yıldızlar’a kirli pazarlıkların döndüğü manzara karşısında niye hala suskun olduklarını soran Başkan Naim Makas; “Seçmenimizin vicdanını da derinden yaralayan bu ifadelere, “kime sordunuz?” diyerek tepki gösteren İYİ Parti’li milletvekiline, İYİ Parti’li yöneticilerin CHP’li belediyelerden aldıkları ihalelerle had bildirircesine karşılık verildi. Buradan soruyoruz, Çanakkale’nin CHP’li ve İYİ Parti’li il başkanları Sn. Ural ve Sn. Yıldızlar, kirli pazarlıkların döndüğü bu manzarayı Çanakkaleli seçmene nasıl anlatacaklar? Bu manzara karşısında niye hala suskunlar?” diye konuştu.

 

 “URAL HDP’YE BAKANLIK VERİLMESİNİ KABUL EDİYOR MU?”

CHP İl Başkanına da seslenen Makas; “Sayın Ural HDP’ye bakanlık verilmesini kabul ediyor mu? Eğer İYİ Partili ortakları bu durumu kabul etmezlerse geri adım atıp HDP’ye dönerek ‘’üzgünüz İYİ Parti size bakanlık vermemizi istemiyor’’ diyebilecekler mi? Zamanında HDP Çanakkale İl Başkanlığı’nı ziyarete giden CHP’li il yöneticilerine ve yine yakın zamanda CHP'nin Çanakkale’deki yerel yöneticileri marifetiyle HDP’li gruba toplantı salonu tahsis etmelerine sessiz kalan İYİ Parti Çanakkale İl başkanı Sn Yıldızlar, CHP’nin bakanlık vaadini kabul ediyor mu? İYİ Parti 6+1 dediğimizde tepki gösteriyordu o halde soruyoruz, madem HDP masa dışındaydı, CHP bu durumda masa dışında olduğunu iddia ettiğiniz bir partiye nasıl bakanlık verebilmeyi düşünüyor? Son olarak soruyoruz, CHP ve İYİ Parti’nin Çanakkale İl Başkanları, ittifak/ortaklık/menfaat ilişkisi adı her ne ise bu çatı altında tekrar bir araya gelebilecek ve bu konuya rağmen birlikteliklerini devam ettirebilecekler mi?” sorularını yöneltti.

 

“1+6’LI MASA MİLLETİMİZİN VİCDANINDAN KOPAN SİLLE İLE DAĞILACAKTIR”

Başkan Makas sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Türk siyasi tarihinin bu kirli pazarlıklara kurban edilmesini aziz milletimiz ve seçmenimiz asla kabul etmeyecektir. İddia ediyoruz ki yakın zamanda, siyaset arenasını kirleten bu siyasi kadrolarda yaşanan kopmalar ciddi boyutlara ulaşacak ve 1+6’lı masa milletimizin vicdanından kopan sille ile dağılacaktır.”




Bu haber 2521 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI