thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Madak ; "Bozcaada'nın Kayıp Yıllarını Telafi Edeceğim"

Tarih: 18-03-2019 06:17:53 Güncelleme: 18-03-2019 07:25:53 + -


AK Parti Bozcaada Belediye Başkan adayı Avukat Erdoğan Madak, Çanakkale'de yaşayan Bozcaadalılarla kahvaltıda buluştu. AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu'nun da katıldığı buluşmada Bozcaadalılarla bol bol sohbet edip dertlerini dinleyen Erdoğan Madak, proje ve hedeflerini anlattı. Madak konuşmasında CHP yönetimi altında geçen 5 yıllık dönem için "Bozcaada'nın kayıp yılları" ifadesini kullandı.


Madak ;

AK Parti Bozcaada Belediye Başkan adayı Avukat Erdoğan Madak, Çanakkale'de yaşayan Bozcaadalılarla kahvaltıda buluştu. AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu'nun da katıldığı buluşmada Bozcaadalılarla bol bol sohbet edip dertlerini dinleyen Erdoğan Madak, proje ve hedeflerini anlattı. Madak konuşmasında CHP yönetimi altında geçen 5 yıllık dönem için "Bozcaada'nın kayıp yılları" ifadesini kullandı.

 

"17 YILDIR NE SÖZ VERMİŞSEK; TUTTUK, MAHCUP OLMADIK"

Bozcaada AK Parti İlçe Başkanlığınca düzenlenen buluşmada, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Bozcaada eski Belediye Başkanı Mustafa Mutay ile birlikte Bozcaadalılar katıldı. Erdoğan Madak yaptığı konuşmada Bozcaada için 50'den fazla proje hazırladıklarını açıkladı. Madak; "Bozcaada ve halkı için ne yapsak az diyerek yola çıktık. Bozcaada'nın kayıp yıllarını telafi etmek istiyorum. Adaylığım netleştikten sonra hemen Bozcaada'nın eksiklikleri nedir diyerek çalışmaya başladık. AK Parti olarak bizler 17 yıl boyunca halkımıza ne söz vermişsek hepsini yerine getirmiş bir partiyiz. Bu millet bizlere 17 yıldır hep güvendi, bizlerde hiç mahcup olmadık. Ada yaşamının ne kadar zor olduğunun farkındayız. Olmazsa olmaz belli başlı problemler olan Ulaşım, Hastane ve barınma konuları başta geliyor. Biz bu sürece 50'den fazla proje hazırlayarak yola çıktık. Öncelikle Bozcaada'da barınma problemini çözmemiz gerekiyor. Uzun süredir adanın en büyük sorunlarından birisi Barınma sorunu. Kaymakamlık ile görüşerek konunun ne aşamada olduğunu öğrendim. Bozcaada'nın Barınma problemi ile ilgili 2014 yılından bu yana hiçbir şey yapılmamış. Sayın Mustafa Mutay Başkanım projeyi belli bir aşamaya getirmiş ama sonrasında kalem dahi oynatılmamış" dedi.

 

"BİRİLERİ KONUŞUR, BİZ YAPARIZ"

Bozcaada da konut problemi olduğunu ve bu sorunun git gide büyüdüğüne dikkat çeken AK Parti Bozcaada Belediye Başkan Adayı Erdoğan Madak; "2014 yılında TOKİ yetkilileri, Bozcaada Kaymakamlığına bir yazı göndermiş. Demişler ki; Bozcaada Belediyesinin görüşleri de alınarak Bozcaada'nın imar planlarının tarafımıza gönderilmesi, plan geldikten sonra da gereğinin yapılacağı. 2014 yılından bu yana Bozcaada Belediyesi imar planlarını yapmadığı için süreç devam edememiş. Adaylığım netleştikten sonra bu konuyla ilgili girişimlere başladık. TOKİ ile görüşerek Bozcaada'da Toplu Konut yapılabilecek alana çok şükür tabelayı diktik. Birileri konuşur; bizler yaparız. Bozcaada mimarisine çok uygun; çok katlı olmayan, tabanda aynı metrekareleri aşmayan tarihi sulieti, doğayı koruyan herkesin ihtiyacı olan yaşam alanlarını yapacağız" dedi.

"BİZ İŞ YAPMAK İÇİN GELİYORUZ, GEREĞİNİ YAPARIZ"

AK Parti Bozcaada Belediye Başkan Adayı Erdoğan Madak konuşmasında Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'ı da eleştirerek sözlerine şöyle devam etti; "25 günlük süreçte bu işle yoğun bir şekilde ilgilendim. Emin olun 1 Nisan sabahı Bozcaada Belediye başkanı olarak oraya diktiğimiz tabelanın gereğini yapacağız. Beşiktaş maçına gidildiği kadar bir kez TOKİ'ye gidilseydi bu sorunu 5 yıldan bu yana çözülebileceğini kendileri de görmüş olacaklardır. Biz iş yapmak için geliyoruz. Birileri gibi 15 dakka da 15 söz verip de yapamamış olmanın mahcubiyetini yaşamayacağız. Ülke siyaseti yapıyorlar. Bizim özelde Bozcaada gibi değerimiz ve çözülmesi gerekenleri çözeceğiz. Bu nedenle en çok konut problemini önemsiyorum. 1 nisanda adanın konut problemini çözmek için kolları sıvayacağız."

 

"5 YILDA BOZCAADA'NIN İMAR PLANI BİLE YAPILMADI"

Bozcaada'nın mevcut sorunları arasında Hastane sorunu olduğuna dikkat çeken Belediye Başkan Adayı Erdoğan Madak; imar planı yapılmadığı için Bozcaada'ya hastane yapılamadığını iddia etti. Madak; "İnsanımız için en önemli konumuz sağlıktır. Bozcaada'ya bu nedenle sağlık merkezi yapmanın elzem olduğunu biliyoruz. 1 yıl önce İl Sağlık Müdürümüz ile bakanlığımız harekete geçtiler. Ancak Bozcaada'da hastane yapımına ne hikmetse yer bulunamadı. Ben isterdim ki; doktor olan bir belediye başkanı 5 yılda o hastaneyi yapar ve halkın hizmetine sunardı. Oysa şimdi deniyor ki; hastane yapılacak de ne olacak. Doktor gelmeyecek gibi söylemler ile olayı çarptırıyorlar. Her şeyin telafisi var ama sağlığın telafisi yok. Bu konuda kayıplarımız da var. O yüzden hastane konusu da son derece önemlidir bu konuda da girişimlerimiz başlatıldı. Hali hazırda bir alanda tahsis yapıldı ve süreç devam ediyor. İmar Planı yapılmış olsaydı, Ağustos ayında temelleri atılmış olacaktı. Fakat bu süreci geciktirdiler. Helikopter pisti olan Bozcaada'ya yakışır bir hastanenin yanı sıra Doktor tahsis edilmesini de sağlayacağız" dedi.

"LİMAN PROJESİNİ ONLAR YAPMADI, BİZ YAPACAĞIZ"

Bozcaada'ya ulaşımın kilit noktası olan Liman Projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan Madak, Liman için projenin 7 yıl önce önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Mutay'ın projesi olduğunu belirterek; "Bozcaada'nın ulaşımı ve yıllardır çözülemeyen Liman konusu var. Deniyor ki; Limanı yapamazlar, Liman bizim projemizdi. Oysa liman projesi Mustafa Mutay Başkanımızın projesiydi. 7 yıl önce Mutay başkanımız Limanın genişletilmesi için çalışma başlatmış. 5 yıldır Bursa'nın yolunu bilmeyenler, Ulaştırma Bakanlığının yolunu bilmeyenler bu projeyi kendisinin projesi sanıyor. 5 yıl önce göreve gelirken; Liman projesi yapacağız, Bozcaada trafiğini rahatlatacağız diye vaatleri vardı. 7 yıldır devam eden bir proje var ortada. Adaylığım netleşince bu konuda Ulaştırma Bakanlığı yetkililerini Bozcaada'ya davet ettik. Limanı incelediler ve bununla ilgili olarak Liman Projesi hızlandırılmıştır. Proje şu an Çevre Bakanımızın önünde imzadadır. Liman projesi onaylandığında önümüzde sadece ihale ve yapım süreci kalacak. Proje bittiğinde Bozcaada'ya yakışır bir liman olacaktır" dedi.

 

"SÖZLE DEĞİL İŞ YAPARAK GELİYORUZ"

Erdoğan Madak yaptığı konuşmanın devamında; "Bozcaada'nın kordonunu da yakışır bir hale getireceğiz. Bölgede bulunan işletmelerin standartlarının da arttırılmasını sağlayacağız. Arıtma sorunundan içme su hatlarına kadar, kapalı spor alanlarından plajların temizlenmesine kadar yapılması gereken çok fazla iş var önümüzde. Tüm eksiklikleri ve aksaklıkları tespit ettik. 1 Nisan sabahı göreve sizlerin oyları ile geleceğiz ve Bozcaada'yı hak ettiği yere getireceğiz" dedi.

"BOZCAADA'NIN KAYIP YILLARI VAR.. BİZ TELAFİ ETMEK İSTİYORUZ"

Bozcaada'da 5 yıldan bu yana Belediye Başkanı olarak görev yapan CHP'li Hakan Can Yılmaz'ı eleştiren AK Partili Erdoğan Madak; "Bozcaada'nın kayıp yılları var; biz göreve gelerek bu kayıp yılları telafi etmek istiyoruz. Devletimizin tüm gücünü Bozcaada'ya yatırım yapmaya yönlendireceğiz. Yola Bozcaada bir sevdadır diyerek yola çıktık. Bozcaada sevgisi olan herkesi de bizimle birlikte yürümeye davet ediyoruz. İnşallah Bozcaada'nın kayıp yıllarını telafi etmek için 31 Mart günü desteklerinizi bekliyorum" dedi.




Bu haber 6519 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI