thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



KYK Yurdu İncelemesi Tamamlandı: "Sıva Çatlağı"

Tarih: 22-02-2019 09:46:56 Güncelleme: 22-02-2019 09:53:56 + -


Çanakkale'de yaklaşık 6 ay önce faaliyete geçen KYK Safiye Hüseyin Kız Öğrenci Yurdunda, Ayvacık'ta meydana gelen 5.0 şiddetindeki deprem sonrasında çatlaklar oluşmuştu. Yetkili kamu kurumları ve Belediye ekiplerinin incelenmesinin ardından yurdun güvenli olduğu ve oluşan çatlakların sıva çatlağı olduğu açıklandı. Müteahhit firmada konuyla ilgili açıklama yayınlayarak; "Öğrencilerimizin korkmalarını doğal karşılıyor olup panik yapmalarını gerektirecek herhangi bir hususun olmadığını önemle belir


KYK Yurdu İncelemesi Tamamlandı:

Çanakkale'de yaklaşık 6 ay önce faaliyete geçen KYK Safiye Hüseyin Kız Öğrenci Yurdunda, Ayvacık'ta meydana gelen 5.0 şiddetindeki deprem sonrasında çatlaklar oluşmuştu. Yetkili kamu kurumları ve Belediye ekiplerinin incelenmesinin ardından yurdun güvenli olduğu ve oluşan çatlakların sıva çatlağı olduğu açıklandı. Müteahhit firmada konuyla ilgili açıklama yayınlayarak; "Öğrencilerimizin korkmalarını doğal karşılıyor olup panik yapmalarını gerektirecek herhangi bir hususun olmadığını önemle belirtiriz" ifadeleri yer aldı.

 

BİNANIN KULLANIMINA ENGEL YOK

Çanakkale'de yaklaşık 6 ay önce faaliyete geçen KYK Safiye Hüseyin Kız Öğrenci Yurdunda, Ayvacık'ta meydana gelen 5.0 şiddetindeki deprem sonrasında çatlaklar oluşmuştu. Yaşanan deprem sonrasında oluşan çatlakları incelemek üzere Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD ve Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teknik personellerinin inceleme işlemi başlattılar. Yapılan incelemeler sonucu Safiye Hüseyin Yurt binasında; depremden kaynaklı binanın kullanılmasına engel oluşturacak bir durumun bulunmadığı yapılarda görünen çatlakların sıva ve dilatasyon çatlakları olduğu ve binanın oturuşması sonucu görülebilen çatlaklar olduğu tespit edildiği açıklandı.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ KORKMALARINI ANLIYORUZ"

Öte yandan Safiye Hüseyin Elbi Kız Öğrenci Yurdu inşasını yapan müteahhit firma Kutluay İnşaattan da yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada binada yapısal olarak endişe edici hiç bir durum olmadığı, meydana gelen çatlakların sıva çatlağı olduğu belirtildi. Açıklamada; "Öncelikle 20 Şubat 2019 tarihinde saat 09.23 te olan ve yetkililer tarafından 5 şiddetinde açıklanmış olan deprem hadisesinden olayından dolayı tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Deprem sonrası 1 saat içerisinde Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Yetkilileri tarafından firmamız Çanakkale Kutlu inşaat tarafından imalatı yapılmış olan Safiye Hüseyin Elbi Kız Öğrenci Yurdu'nda yapılan kontroller neticelerinde herhangi bir tehlikeli durum olmadığı tespit edilmiştir. Kurum tarafından gerekli açıklamalar resmi olarak da yapılacaktır.

 

Bu süreçte sosyal medya üzerinden panik ile yapılmış olduğunu düşünmek istediğimiz paylaşımların bilim ve fizik kurallarıyla alakalı olmadığını önemle belirtmek isteriz. Bina üç (3) parça halinde yapılmış olup sosyal medya üzerinden yapılmış olan paylaşımlarda gösterilen fotoğraflar dilatasyon çatlaktan olup tüm yeni yapılmış binalarda bina oturmalarından dolayı öngörülen sıva çatlaklarıdır.

 

Safiye Hüseyin Elbi Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerimizin korkmalarını doğal karşılıyor olup panik yapmalarını gerektirecek herhangi bir hususun olmadığını önemle belirtiriz. Kamuoyuna Saygılarımızla Arz Ederiz" ifadeleri yer aldı.




Bu haber 5909 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI