thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Korkutan: “Münafık Formül”

Tarih: 21-05-2018 06:27:35 + -


Ak Partide bir kesim “Cumhurbaşkanlığında oyumuzu Reis'e ama Milletvekilliğinde ise MHP’ye vereceğiz” görüşünde. CHP'de bir kesim ise "Cumhurbaşkanlığında oyumuzu Muharrem İnce'ye ama Milletvekilliğinde İyi partiye vereceğiz" görüşünde...


Korkutan: “Münafık Formül”

Ak Partide bir kesim “Cumhurbaşkanlığında oyumuzu Reis'e ama Milletvekilliğinde ise MHP’ye vereceğiz” görüşünde. CHP'de bir kesim ise "Cumhurbaşkanlığında oyumuzu Muharrem İnce'ye ama Milletvekilliğinde İyi partiye vereceğiz" görüşünde...

 

BU FORMÜL TURAN'I KIZDIRACAK

Yaklaşan Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Ak Partide ve CHP'de ilginç bir formül parti yönetimlerini karar kara düşündürüyor. Yavaş yavaş tabanda dillendirilmeye başlayan parti yönetimlerine ve idarecilere tepkiler, sandıkta ilginç durumların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Ak Partide var olan yönetimi eleştiren özellikle Bülent Turan'ın çizdiği politik tavrı benimsemeyen kimseler "Cumhurbaşkanlığında oyumuzu Reis'e ama Milletvekilliğinde ise MHP’ye vereceğiz " diyor. Çanakkale'de 7 Haziran seçimlerinde 2 inci, 1 Kasım seçimlerinde 1 inci parti olan Ak Parti'nin 24 Haziran’da yapılacak olan özellikle Milletvekilliği seçimlerinde eski oyunu alamayacağı değerlendirmeleri yapılıyor. Hatta son seçimlerde 2 milletvekili çıkartan Ak partinin ikinci vekilliğinin 24 Haziran seçimlerinde tehlikeye girdiği yorumları da yapılmaya başlandı. Birinci sıraya Bülent Turan'ın gelmesinin neredeyse kesin olduğu Ak Parti'de ikinci sıra için ise Jülide İskenderoğlu ve Sabahattin Güner isimleri öne çıkıyor. 

 

CHP'DE 2. SIRA SAVAŞININ SONUCU AĞIR OLUR

CHP'de ise durum Ak Parti kadar olmasa da, neredeyse aynı. Yine var olan CHP yönetimlerine tepki duyan parti tabanında muhalif isimler "Cumhurbaşkanlığında oyumuzu Muharrem İnce'ye ama Milletvekilliğinde İyi partiye vereceğiz" diyor. Özellikle ikinci sıranın belirlenmesi konusunda ciddi tartışmaların yaşandığı CHP 'de Bülent Öz, Serdar Soydan ve Özgür Ceylan ismi arasında tam bir savaş yaşanıyor. Genel Merkezin açıklayacağı sıralama sonrası hem küskünlerin oluşma, hem de genel merkeze ve yönetimlere tepkinin oluşacağı ifade ediliyor. Bununda değişim oy kullanma formüllerine ortaya çıkartacağı iddia ediliyor.

 

BİGA ÇAN DENGESİ KURULAMIYOR

Listelerinde Merkez ilçe Biga ve Çan Dengesini kurmak isteyen partiler hesaplarını en ince ayrıntısına kadar düşünerek yapıyor. MHP adaylarını açıkladı. ilk iki sırayı merkeze veren MHP Biga ve Çan'ı boşaltmış durumda. Neredeyse 1 milletvekilliği çıkartmak için yapılmış bir strateji güdülüyor. AK Partide ise Lâpsekili olan Bülent Turan'ın arkasına "Çanlı Sabahattin Güner mi konacak? Yoksa Merkez adayı olan Jülide İskenderoğlu mu? Yâda Biga kökenli üçüncü bir isim mi konacak?" en çok merak edilen sorular arasında. CHP'de ise aynı stres var. "2. sıraya Bülent Öz mü? Yoksa Özgür Ceylan mı konacak ?" sorusu parti de en çok merak edilen konular arasında... Bu tartışmaların yaşandığı CHP ve Ak Partide yönetimlere oluşacak tepki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın değimi ile "Münafık Formülü"nü akıllara getiriyor. Tabanda tepkiler genel merkezleri ve parti yönetimlerinin hiç hoşuna gitmeyecek formüller ortaya çıkartıyor. 




Bu haber 10003 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI