thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Kış Okulları" Kapsamında Ücretsiz Kurslar Başladı

Tarih: 25-01-2023 08:46:43 Güncelleme: 25-01-2023 08:47:43 + -


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde bilim, sanat, matematik ve İngilizce olmak üzere 4 alanda eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz "Kış Okulları" hayata geçirildi.



2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem sonunda Çanakkale’de 8 bin 400'ü okul öncesi, 24 bin 700'ü ilkokul, 23 bin 376'ü ortaokul ve 27 bin 213'ü ortaöğretim kademesi olmak üzere toplam 83 bin 689 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi. İki haftalık yarıyıl tatilinde de yaz okulu kapsamı genişletilerek tüm kurslar "Kış Okulları" kapsamında yoğun bir ilgiyle Çanakkale’de başladı. Çanakkale’de Merkez, Ayvacık, Biga, Çan, Gelibolu ve Yenice ilçelerinde Kış Okulları kapsamında 43 ücretsiz kurs faaliyete geçirildi.

 

ÖĞRENCİLER, İKİ HAFTADA TOPLAM 40 SAAT KURS ALABİLECEK

Matematik ve İngilizce derslerinde açılan kurslarda 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için belirlenen 5 grupta etkinlik yapılmış, bir öğrenci bu kursların her ikisine de başvurabilecek. Öğrenciler bir dersten günde 2, haftada 10, toplamda 20 saatlik programa katılacak; iki kursa katılan öğrenci, iki haftada toplam 40 saat ders almış olacak.

 

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) destekleme ve yetiştirme kurslarında ise robotik, yapay zekâ, yazılım geliştirme, havacılık ve uzay, yenilenebilir enerji, bilimsel araştırma teknikleri, akıl oyunları gibi alanlarda her bir atölye programı; günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak planlandı. Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan bir öğrenci; en fazla iki farklı atölye veya ders grubundan haftalık 16, toplam 32 saat atölyelere katılabilecek.

 

YARIYIL TATİLİNE ÖZEL DİJİTAL MATERYALLER ERİŞİME AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde açılacak "Kış Okulları" İngilizce ve Matematik Kursları için dijital etkinlik materyalleri hazırlandı. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademeleri için yarıyıl tatiline özel 5 ayrı dijital materyal de ilk kez öğrencilerin kullanıma sunuldu. Bilgi ve becerilerin aktif kullanımını içeren etkinliklere yer verilen; öğrencilerin bir sonraki döneme dinlenerek, eğlenerek ve öğrendiklerini tekrar ederek hazırlanmaları hedeflenen programda okul öncesi, ilkokul ve ortaokul olmak üzere 3 ayrı kademedeki öğrencilere yönelik materyallere erişim sağlandı. Ayrıca üç ayrı bilim sanat dergisi de dijital ortamda yerini aldı.

 

LİSELERDE ŞİFRE BİLİM VE VERİ ANALİZİ ETKİNLİKLERİ

Bakanlık, yarıyıl tatilinde lise kademesine yönelik düzenlenecek kurslarda yenilikçi yaklaşımlar içeren yeni matematik programını da ilk kez hazırlayarak programda öğrencilerin şifre bilimden veri analizine, geometri dünyasının keşfinden, küresel problemler karşısında çözüm yolları üretebilecekleri etkinliklere kadar çeşitli alanlara yer verdi.




Bu haber 1319 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI