thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Kendi Özgürlüklerini Kepez’in Özgürlüğü Sanıyor”

Tarih: 01-10-2020 02:13:04 Güncelleme: 01-10-2020 02:26:04 + -


Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve iki meclis üyesinin karavan alanına konteynır koymasıyla başlayan tartışmalar devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana kanun ve yasaları hiçe saymakla suçlanan Birol Arslan’a AK Parti’den sert eleştirilerde bulunuldu.


“Kendi Özgürlüklerini Kepez’in Özgürlüğü Sanıyor”

Kepez Belediye Başkanı CHP’li Birol Arslan’a AK Parti Kepez Belde başkanlığından sert eleştiriler yöneltildi. Belde Başkanlığı yaptığı eleştirilerde Arslan’ın seçildiği günden bu yana kanun ve yasalara aykırı işlemler yaptığına dikkat çekerek; “Günleridir kamuoyunda gündemde olan Belediye başkanı Birol Arslan'ın karavan alanına konteynır koyarak kullanması bizleri çokta şaşırtmadı. Göreve geldiği ilk günden beri kanunları ve yasaları hiçe sayarak kendi özgürlüklerini Kepezin özgürlükleri olduğunu zanneden bir anlayışla başkanlık görevini yürütmektedir. Karavan alanı olarak planlanan alanda Halk kafede de olduğu gibi kıyı kenar çizgisi kanunu çiğneyerek alt yapısı dahi bulunan konteynırlar kurmuştur” denildi.

 

“KANUNLARI BİZZAT KENDİSİ ÇİĞNİYOR”

Bir belediye başkanı olarak yasa ve kanunları ilk çiğneyenin Kepez de Belediye Başkanı Birol Arslan olduğuna dikkat çekilen açıklamada; “Daha öncede tespit ettiğimiz gibi kendi özgürlüklerinin Kepez'in özgürlüğü olduğunu düşündükleri tescillenmiştir. Fakat anlayamadığımız bir şey var. Eski belediye başkanlarının da burayı kullandıklarını iddia etmektedir. Birol Arslan yapmış olduğu hukuksuz ve kanunsuz işleri başkalarının üzerine çamur atarak örtmeye mi çalışıyor? Eğer elinde bir belge ve kanıt varsa kamuoyu ile paylaşmalıdır. Kaldı ki ne olursa olsun Birol Arslan'ın yapmış olduğu kanunsuzluğun ve hukuksuzluğun bir açıklaması olamaz” denildi.

 

“KENDİ KONTEYNIRINI BİR GECE YARISI APAR TOPAR KALDIRDI”

Gündemden düşmeyen ve kendisinden önceki belediye başkanlarını suçlayan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın ve iki meclis üyesinin konteynırları ile ilgili olarak son gelişmeleri de paylaşan AK Parti Belde Başkanlığı; Birol Arslan’ın olayların ortaya çıkması sonucu kendisine ait konteynırı gece yarısı kaldırdığını açıkladı; “İmar kanunlarını uygulamak Belediyelerin göreviyken Belediye başkanın bu kanunları bizzat kendisinin çiğnemesi Kepezdeki düzenin bozulmasına sebebiyet vereceğini düşünüyoruz ve Belediye başkanını bundan sonra görev süresi bitinceye kadar kanunlara ve yasalara her vatandaş gibi saygı duymasını bekliyoruz. Bir vatandaşın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapmış olduğu şikâyetten sonra Birol Arslan kendi konteynırını gece yarısı apar topar toplayarak kaldırmıştır. Fakat diğer 2 belediye meclis üyesine ait olan konteynırlar hala kullanılmaya devam etmektedir. Bu konuda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü yasaları uygulamaya davet ediyoruz.”




Bu haber 7311 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI