thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kamu-Sen’den İl Sağlık Müdürlüğüne Siyah Çelenk

Tarih: 24-01-2019 07:59:35 Güncelleme: 24-01-2019 08:06:35 + -


Kamu Sen Çanakkale Şubesi dün İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklamasında bulundu. Kamu Sen, “İl Sağlık Müdürlüğü’nün ayrımcı, kayırıcı ve iyi niyetli olmadan politikalar yürüttüğünü” iddia etti. Kamu Sen üyeleri tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’nün önüne siyah çelenk bırakıldı.


Kamu-Sen’den İl Sağlık Müdürlüğüne Siyah Çelenk

Kamu Sen Çanakkale Şubesi tarafından İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleşti. Gerçekleşen basın açıklamasını İl sağlık müdürlüğünün sağlık personelleri arasında ayrımcılık yapıldığı belirtilerek;  “Ülkemizin oldukça hassas bir dönem içerisinde olduğunu düşündüğümüz için biz böylesine hassas davranırken ne yazık ki bazı idarecilerin hala yandaş sendikacılık sevdasına tutulmalarını, ayrım ve ötekileştirme yapmalarını görmek bizi derinden üzmektedir. Böylesine talihsiz bir durum ne yazık ki Çanakkale’de yaşanmakta ve iş çığırından çıkmış durumdadır” denildi.

 

“ÜYELERİMİZE BASKI UYGULANMAKTADIR”

Kamu Sen’e bağlı sağlık çalışanları üzerinde baskı uygulandığı iddia edilen açıklamada; “İl Sağlık Müdürü ve onun emrinde görev yapan bazı idareciler yoğun bir biçimde adeta kendilerini sarı sendikaya ispatlamak gibi bir gayretin içine girmişler ve üyelerimize baskı uygulamaya başlamışlardır. Ayrımcılık, ötekileştirme ve sendika üyelerimize üyelikten ayrılmaları için mobing uygulanmaktadır” denildi.

“İŞYERİ TEMSİLCİMİZİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ”

 Sağlık çalışanları arasında Kamu Sen’e bağlı bazı temsilcilerin görev yerlerinin değiştirildiği ifade edilen açıklamanın devamında ise; “Adaletin terazisi öylesine kaymıştır ki, yetkili olduğumuz Merkez Devlet Hastanesi’nde işyeri temsilcimizin görev yeri yasa ve mevzuata aykırı olmasına rağmen değiştirilmiştir. İl ve İlçelerdeki sağlık kurumlarında üyelerimize baskı yapılmakta, temsilcilerimizle uğraşılmaktadır. “Açıkça uyarız, adaletsizliği deşifre edeceğiz” Buradan açıkça uyarıyoruz! Hiç kimse idarecilikle sendikacılığı karıştırmasın ve makamını kullanarak bu işlere bulaşmasın. Kamu kurumları Ali Babanın çiftliği değildir. Devletin makamlarını ehliyetsiz, liyakatsiz kişilere emanet etmenin ağır bedellerini 15 Temmuz’da ödedik. Başka bedeller ödemek istemiyoruz. Gözüm üzerinizde yaşanan en küçük adaletsizliği her defasında deşifre edeceğim” ifadeleri yer aldı.

 

"SİYASİLERİMİZE, VALİMİZE DUYURUYORUZ.."

İl Sağlık Müdürlüğünün uygulamaları nedeniyle Milletvekillerine ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'ya çağrıda bulunan Kamu Sen temsilcileri "Buradan tüm siyasi partilere, bölge milletvekillerine, Sayın Valimize duyurum, Çanakkale bürokrasisini saran bu durum karşısında acil müdahaleye çağırıyoruz. Çünkü sabır taşı çatlamış, bardak taşmıştır. Sınırlar zorlanmakta, kamu çalışma hayatı zehir ve rezil edilmektedir. Açıkça ilan ediyoruz ki bu kişiler hakkında Ankara'da dâhil olmak üzere ilgiliyerlere gerekli şikâyetler yapılacaktır.Bunu yapanlar neleri yıkıp bozmaya çalıştıklarına dikkat etmelidirler. Bu dönemde kamuda böyle işlere kalkışarak huzuru bozan ve çalışma barışını zedeleyenlere de fırsat verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Umarız bu konuda bu tür işlere kalkışanlar hakkında gereği yapılır. Bu kişiler yanlışlarından bir an önce dönmezlerse kendilerini belgeleriyle ifşa edeceğiz. Devlete bu işi yapanları anlatarak Cumhurbaşkanlığına da ileteceğiz. Bu konuda gerekli başvuruları da yapmak üzere olduğumuz herkes iyi bilsin" ifadelerini kullandılar.
 

 

Kaynak: www.canakkalegundem.net/




Bu haber 7500 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI