thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kaçak Müteahhitten Kötü Haber!

Tarih: 14-12-2018 07:23:27 Güncelleme: 14-12-2018 07:26:27 + -


Çanakkale’nin Biga ilçesinde onlarca kişiyi toplamda 100 Milyon TL dolandırdığı ve kayıplara kaçtığı iddia edilen Müteahhit Selçuk G’nin avukatı aracılığı ile Biga Adliyesine konkordato başvurusu yaptığı öğrenildi. Biga piyasasını yaklaşık 100 milyon TL dolandırdığı iddia edilen kaçak müteahhit Selçuk G’nin mağdurlarının da durumlarının kötü oldu ve konkordato başvurusunda bulunanlar olduğu öğrenildi.


Kaçak Müteahhitten Kötü Haber!

Çanakkale’nin ticari açısından en faal ve aktif ilçesi olan Biga’da geçtiğimiz Kasım ayında 100 Milyon TL’lik büyük bir şok yaşandı. Biga’da müteahhitlik yapan Selçuk G., Halil G. İnşaat Taahhüt Proje Nakliye Ticaret Limitet Şirketi ile piyasaya iş yapıyordu. İnşaat firmaları, inşaat malzemesi tedarikçileri,  keresteciler, müteahhitlik firmaları, taşeron firmalarla iş yapan Selçuk G., kısa süre içerisinde çok hızlı bir şekilde borçlanmaya başladı.

 

ONLARCA BİGALI ESNAF SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU!

İddialara göre; kısa sürede onlarca firmadan aşırı derecede borçlanmaya giden Selçuk G. ayrıca Bankalardan gösterdiği teminatların çok üzerinde kredi çekti. Birçok bankanın çeklerini alıp firmalara dağıtan Selçuk G. 13 Kasım 2018 Salı günü gece geç saatlerde evinin önüne TIR yanaştırdığı ve sabah saatlerinde tüm eşyalarını bu TIR’a yükleyerek kayıplara karıştığı öğrenildi. Olayın ortaya çıkması üzerine Selçuk G.’ye ulaşamayan firmalar ve diğer alacaklıları soluğu Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Savcılıkta aldı. Onlarca Bigalı esnaf ve firma sahipleri müteahhit Selçuk G hakkında dolandırıcılık suçlamasında bulundu.

 

ARAZİLERİNİ, İŞYERLERİNİ VEREN MAĞDURLARDA VAR!

Öte yandan Müteahhit Selçuk G’nin ev satışı yaptığı mağdurlarda olduğu bilgisi var. İddialara göre; yaptığı evleri peşin para ile satan veya bir miktarı alan Selçuk G’ satışını yaptığı dairelerin tapularını da mağdurlara ödemedi. Yine aynı şekilde Selçuk G’ye tapularını devreden ve karşılığında para almayı bekleyen ama elinde hiçbir resmi evrak veya sözleşmesi olmayan onlarca mağdurun daha olduğu belirtiliyor.

 

BİGA ADLİYESİNE KONKORDATO BAŞVURUSU YAPTI!

Biga piyasasını yaklaşık 100 Milyon TL dolandırdığı tahmin edilen kaçak Müteahhit Selçuk G. hakkında yeni bilgilere ulaşıldı. Kaçak müteahhit Selçuk G’nin geçtiğimiz günlerde bir avukat aracılığı ile konkordato başvurusu yapmak için Biga Adliyesine başvurduğu öğrenildi. İflas ettiği ve alacaklılarına parayı ödeyemeyeceğine dair evrakları Biga Adliyesine avukatı aracılığı ile sunan Müteahhit Selçuk G.’nin konkordato başvurusunun incelendiği öğrenildi!

 

MAĞDURLARDA KONKORDATO BAŞVURUSUNA HAZIRLANIYOR!

Öte yandan kaçak müteahhit Selçuk G'nin Biga piyasasını yaklaşık 100 Milyon TL dolandırması sonrasında ise Biga iş dünyasında büyük bir darboğaz yaşandığı gözlemleniyor. Selçuk G’nin karşılıksız çıkan çekleri, piyasa ve bankalardan toplandığı nakit paranın yanı sıra tedarikçilerden topladığı malzemelerin parasının da ödenmemesi Biga ekonomisini sarstı. Öyle ki; Biga’da Selçuk G’nin mağdur ettiği birkaç şirket ve müteahhidin de önümüzdeki günlerde Konkordato ilan etmek için Biga Adliyesine başvuru yapacağı konuşuluyor.

 

MAĞDUR ETTİĞİ USTABAŞI İNTİHARA KALKIŞMIŞTI!

Bilindiği gibi 15 Kasım 2018 tarihinde sırra kadem bastığı ortaya çıkan kaçak müteahhit Selçuk G.’nin mağdur ettiği S.B isimli ustabaşı 470 Bin TL alacağını alamadığı için bir binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunmuştu. Bin bir güçlükle intihardan vazgeçirilen ustabaşı da daha sonra kaçak müteahhit Selçuk G hakkında dolandırıcılık suçlamasında bulunarak şikayetçi olmuştu.




Bu haber 13593 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI