thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Jeep'i Olup Bedava Otobüse Binenler Var!.."

Tarih: 10-10-2019 06:38:54 Güncelleme: 10-10-2019 07:16:54 + -


Çanakkale Belediye Meclisinde alınan karar gereğince, şehir içi toplu taşımada yüzde 15'e yakın oranda zam yapıldı. Yapılan zamlar öğrenci ve vatandaşlarda tepkiye sebep olurken; otobüs esnafı ise maliyetleri zar zor karşıladıklarını, zammın kaçınılmaz olduğunu söylüyorlar. Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş ise gündeme damga vuracak açıklamalarda bulundu; "Günde 10 bin kişiyi bedava taşıyoruz. Bedava binenler olmasa indirim bile yaparız" dedi.



Çanakkale Belediye Ekim Ayı Meclis Toplantısında Halk Otobüsleri Kooperatifinin maliyetleri karşılanmadığı gerekçesi ile toplu Taşıma ücretlerine zam yapıldı. Yüzde 15'e yakın oranında zam yapılan tarifelere göre; öğrenci ücretleri 2,10 lira olurken; tam yolcu ücretlerinin ise 3,25 liraya yükseltilmesine karar verildi. Başta öğrenciler olmak üzere vatandaşlar yeni tarifeye tepki gösterdi.

 

"BELEDİYE PERSONELİNİN YAKINLARI BEDAVA BİNİYOR"

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, yapılan zamların Çanakkale halkına ek maliyet getirdiğine ve halkta mutsuzluk yarattığına dikkat çekti. Ulaşımda köklü bir revizyona ihtiyaç olduğunu belirten İYİ Partili Gapran, bir dizi önerilerde bulundu. Gapran'ın önerilerinin başında ise; Belediyede çalışan personelin birinci derece yakınlarına verilen ücretsiz biniş hakkı. Gapran personelin birinci derece yakınlarının binişlerinin mesai saatleri ile sınırlandırılması gerektiğine dikkat çekmişti.

 

"BEDAVA BİNENLER OLMASA; İNDİRİM BİLE YAPARIZ"

Vatandaşın ulaşıma gelen zamlar sonrası tepki göstermesine hak verdiklerini belirten Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş maliyetlerdeki artışlar nedeniyle zam yapmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Ayda 210 bin ton mazot kullandıklarını ifade eden Ateş, "Bir yılda sadece yakıta yüzde 20 zam geldi. Maliyetler sürekli artıyor. Zam artık kaçınılmaz hale gelmişti" dedi. 65 yaş üstü ile engellileri de ücretsiz taşıdıklarına dikkat çeken Başkan Ateş, "Her gün 10 bin kişi otobüse bedava biniyor. Bunun önüne geçilse, bırakın zam istemeyi, indirim bile yapabiliriz. Otobüse binen her 5 kişiden sadece 3'ü ücret ödüyor" dedi.

"JEEP'İ OLUP, BEDAVA OTOBÜSE BİNENLER VAR!"

Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş, 65 yaş üstü binenler ile ilgili yaptığı açıklamada ise şunları söyledi; "Çanakkale halkı, diğer iki kişinin parasını sübvanse ediyor. Şöyle düşünün. Güzelyalı'daki yazlığından gelen 65 yaş üstü zengin bir işadamı, cipine binmek yerine otobüsü tercih ediyor. Kendisi para ödemezken, yanında asgari ücretle çalışan işçisi otobüse parayla biniyor. Bu büyük haksızlık" diye konuştu.




Bu haber 5908 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI