thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İyileşme Haritaya Yansıdı!

Tarih: 02-10-2020 01:55:31 Güncelleme: 02-10-2020 02:18:31 + -


Çanakkale’deki Corona Virüs vakalarında ki düşüş dikkat çekiyor. Özellikle düğün yasaklarından sonra; halkın tedbirlere uyma konusunda duyarlı yaklaşımı, sağlık çalışanların fedakârca gayretleri ile kamu görevlilerinin aldıkları tedbirlerin virüs salgının azalmasında büyük önemi var.


İyileşme Haritaya Yansıdı!

10 Eylül tarihlerinde Çanakkale’de “Evde Hayat Var” uygulamasında Corona Virüs yoğunluğu dikkat çekiyordu. Çanakkale’nin Troya Caddesi, Esenler Mahallesi, Fevzipaşa Mahallesi ile kent merkezi olan Demircioğlu Caddesindeki yoğunluk dikkat çekiyordu.

 

17 Eylül 2020 günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada da Çanakkale ile ilgili açıkladığı verilerde; Çanakkale’de Ventilatör(Solunum cihazı) doluluk oranın yüzde 16.27, Yoğun Bakım Yatak doluluk oranının ise yüzde 48.25 olduğunu söylemişti.

 

20 GÜNDE BÜYÜK DEĞİŞİM!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları endişe verici olsa da; Sağlık görevlilerinin mücadelesi, halkın duyarlı davranması ve kamu kurumlarının aldığı tedbirler tabloyu 20 gün gibi kısa bir sürede düzeltti. 10 Eylül 2020 tarihindeki endişe verici tablo ile 30 Eylül 2020 tarihinde “Evde Hayat Var” uygulamasında paylaşılan verilere göre daha iyimser bir tablo ortaya çıktı.

 

DÜĞÜN YASAĞININ ETKİSİ!

Corona Virüsünün temasla bulaşması nedeniyle İçişleri Bakanlığı 3 Eylül tarihinde Düğünlerin nikâh merasimi şeklinde yapılmasını, düğün ve nikâhların en fazla 1 saatte tamamlanması konusunda karar aldı. 4 Eylül’de yürürlüğe giren kısıtlamaların etkisi de kısa sürede kendisini gösterdiği düşünülüyor.

 

ŞEHİRÇİ ULAŞIMDA HES KODUNU ZORUNLULUĞU

Vakalardaki gözle görülür iyileşmeye rağmen, kısıtlamalar her geçen gün yeni bir uygulama ile arttırılıyor. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Şehir içi toplu ulaşımda HES(Hayat Eve Sığar) kodu sorgulama ve Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu konulu iki ayrı genelge gönderdi. Uygulamalar bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Valiliklere gönderilen genelgelerde, Koronavirüs salgınıyla mücadelede hastalık tanısı konulmuş ya da temaslı durumdaki kişilerin toplumdan izole edilmesi üzerinde durulması gereken önemli hususlardan biri olduğu vurgulandı. 

 

Başta belediyeler olmak üzere ilgili diğer kurum/kuruluşlar tarafından yürütülen her türlü şehir içi toplu ulaşım aracıyla (otobüs, metro, metrobüs vb.) yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel hale getirilmiş elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında gerekli entegrasyonlar sağlanacak.

 

Covid­19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle izolasyonda olması gerektiği kendisine bildirilmesine rağmen şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgilerinin, gerekli idari yaptırımların uygulanması ve gerekiyorsa suç duyurusunda bulunulması için İçişleri Bakanlığı aracılığıyla (e­İçişleri sistemi üzerinden elektronik olarak) ilgili Valilik/Kaymakamlıkla paylaşılacak.




Bu haber 8106 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI