thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İstiklal Marşı’na bunu da yaptılar!

Tarih: 12-04-2018 06:51:35 Güncelleme: 12-04-2018 07:17:35 + -


Çanakkale’nin Biga İlçesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nde şok bir olay yaşandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 Liseler Arası Bilgi Yarışması düzenlendi. Jüri sonuçları değerlendirmek için sara verdiğinde ise; barkovizyon ile salondaki izleyicilere slayt gösterisi izletildi. Slayt gösterisinde ise müzik olarak YENİ İstiklal Marşı dinletildi!!


İstiklal Marşı’na bunu da yaptılar!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mart 2018 tarihinde muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada İstiklal Marşı’nın bestesine yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Erdoğan’ın “En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemlidir. Burada bestekârlara büyük iş düşüyor" sözleri üzerine Türkiye’de birçok alanda bir anda İstiklal Marşı’nın bestesi tartışma konusu olmuştu. Bir süre tartışılan İstiklal Marşı’nın bestesi sorunu daha sonra unutuldu.

 

BİGA’DA YÜZLERCE ÖĞRENCİYE “YENİ” İSTİKLAL MARŞI DİNLETTİRİLDİ!

 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “İstiklal Marşı Bestesi” tartışması her ne kadar unutulmaya yüz tutsa da bugün Biga’da yüzlerce Lise öğrencisi, öğretmenler ve velilerin gözü önünde skandal yaşandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Liseler Arası Bilgi Yarışmasında, Jüri sonuçları değerlendirmek için verdiği arada; barkovizyon ile öğrenci ve konuklara bir slayt izlettirildi. Slayt içerisinde ise müzik olarak İstiklal Marşı çalındı!

 

İSTİKLAL MARŞI OLDUĞU ANLAŞILMADI.. BİGA BELEDİYESİ GÖREVLİLERİ FARK ETTİ!

 

Bugün Çanakkale’nin Biga İlçesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nde şok bir olay yaşandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 Liseler Arası Bilgi Yarışması düzenlendi. Yüzlerce öğrenci, öğretmen ve çocuklarına destek olmak amacıyla veliler Atatürk Kültür Merkezini doldurdular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte yarışmalara başlandı. Çekişmeli geçen yarışmalarda Jüri daha sonra sonuçları değerlendirmek üzere ara verildi.

 

Salonda ara verilmesi esnasında ise; Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan isminin F.N.A. olduğu öğrenilen bir personel tarafından hazırlanan Slayt gösterisi izleyicilere izlettirilmeye başlandı. Slaytta ise müzik olarak İstiklal Marşı’nın YENİ versiyonu çalındı! YENİ İstiklal Marşı’nın salonda dinlettirilmesi ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’in bilgisi dahilinde mi yapıldığı ise henüz bilinmiyor!

 

Salonda bir anda yükselen YENİ İstiklal Marşı’nı ise ne öğrenciler, ne öğretmenler ne de veliler fark edebildi! Biga Belediyesinde görev alan personel ise çalınan YENİ İstiklal Marşı’nı fark ederek müdahalede bulundular. Biga Belediyesi personeli İstiklal Marşı’nın değişik bir versiyonunun çalınmasına izin vermezken; bu esnada salonda bulunan bir veli de durumu fark ederek YENİ İstiklal Marşı’nın salondaki dinletisini video olarak kayıt etti!

 

“MEHMET AKİF ERSOY’A VE ŞEHİTLERİMİZE SAYGISIZLIKTIR”

 

Aynalı Pazar Gazetesine yaşanan olayı ve videoyu gönderen Bigalı Vatandaş, isminin açıklanmasını istemezken salonda yaşananları ise şöyle anlattı; “Salonda çalınan şarkının İstiklal Marşı olduğunu fark eder etmez video olarak kayıt etmeye başlamıştım. Salonda çalınanın İstiklal Marşı olduğunu kimse fark etmediği için tepki de çıkmadı ama Biga Belediyesi personeli olduğunu öğrendiğim kişiler müdahale ederek YENİ İstiklal Marşı’nın çalınmasına izin vermediler. Yaşanan olay tam bir skandaldır. Mehmet Akif Ersoy’un ruhuna, şehitlerimizin ruhuna saygısızlık yapılmıştır. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bu skandala göz yuman herkesi kınıyorum” dedi.



HABER VİDEOSU





Bu haber 21237 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI