thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İskeleye Çarpan Araba Vapurunda Hasar Büyük

Tarih: 13-07-2017 10:44:26 + -


Balıkesir'in Marmara İlçesi'nde dün sabah yolcu ve araçları almak için yanaşmak istediği iskeleye çarpan 'Çanakkale' adlı araba vapurunun kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, araba vapurunda çarpma nedeniyle büyük delikler oluştuğunu, bunun onarılması için çalışmalara başlandığını söyledi.


İskeleye Çarpan Araba Vapurunda Hasar Büyük

Marmara Adası iskelesinde dün sabah meydana gelen gemi kazasında, Avşa Adası'ndan 80'e yakın yolcu ve 15 araç alıp saat 06.30 sıralarında Marmara Adası'na gelen Çanakkale adlı araba vapuru,  yanaşmak istediği iskeleye çarptı. Yolcuların korku ve panik yaşadığı kazada can kaybı olmadı. Araba vapurunda mahsur kalan yolcular ise iş makinaları ve merdivenler ile tahliye edildi. İskeleye büyük hasar veren kaza sonrası yolcular ise aynı gün  kooperatiflere ait gemilerle Erdek'e gittiler.

 

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, olay sonrası GESTAŞ firmasının bugün Erdek-Marmara deniz seferlerinin yapılması için yeni bir araba vapuru görevlendirdiğini söyledi. Kazada iskelenin yanı sıra araba vapurunun büyük hasar gördüğünü belirten Süleyman Aksoıy, "Çarpma nedeniyle arabalı vapurda büyük delikler oluşmuş. Risk büyük. Şirket geminin yüzdürülebilir hale gelmesi için dalgıçlar görevlendirdi. Daha sonra iskeledeki hasar giderilecek. Kaza sonrası Marmara ilçesine yapılan deniz seferleri bugün aksamadan devam ediyor" dedi.

 

Kazanın büyük bir ihtimalle araba vapurunun sisteminin kilitlenmesinden meydana gelebileceğini belirten Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, yaz aylarında Marmara Adası'ndan Erdek ilçesine her gün karşılıklı olarak üç araba vapur seferinin yapıldığını sözlerine ekledi.

 




Bu haber 11209 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI