thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"İçme Suyu Arıtma Tesisi Cumhurbaşkanlığı KHK'sı ile Durduruldu"

Tarih: 05-03-2019 06:56:04 Güncelleme: 05-03-2019 07:16:04 + -


31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimlerle birlikte görev süresi dolan meclis üyeleri ile son kez Çanakkale Belediye Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı da Çanakkale İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "İhalesi ve yer teslimi yapılan İçe Suyu Arıtma tesisi maalesef Cumhurbaşkanlığınca çıkartılan KHK ile durdurulmuştur. Henüz başlanmamış projeler için ödenek ayrılmadı. İçme Suyu Arıtma Tesisi için 2019 da sadece 50 TL ödenek ayrıl



31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimlerle birlikte görev süresi dolan meclis üyeleri ile son kez Çanakkale Belediye Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı da Çanakkale İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "İhalesi ve yer teslimi yapılan İçe Suyu Arıtma tesisi maalesef Cumhurbaşkanlığınca çıkartılan KHK ile durdurulmuştur. Henüz başlanmamış projeler için ödenek ayrılmadı. İçme Suyu Arıtma Tesisi için 2019 da sadece 50 TL ödenek ayrıldığı için yapılamıyor" dedi.

 

Meclisin son toplantısına Çanakkale Belediyespor'un çeşitli branşlarda derece alan başarılı sporcuları ödüllendirilmesiyle başlandı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan son meclis toplantısının açılış konuşmasında Çanakkale Belediyesinin yürüttüğü faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

 

"ADAYLARIN ÇIKIP PROJELERİNİ ANLATMASI SON DERECE ÖNEMLİDİR"

"ÇASİAD ile Seçim Doğru" özel programında Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider ile birlikte iş adamlarının sorularını yanıtlayan Millet İttifakı adayı Ülgür Gökhan; "Adayların kamuoyu önünde projelerini tanıtmaları benim için son derece önemliydi. Keşke tüm Türkiye'de bunlar yapılabilse, herkes kente hizmet etmeye talip. Kimin projesi halk tarafından takdir görürse o tercih edilir. Bundan neden korkulur anlamıyorum. Küçük Sanayi Sitesinin imarı ile ilgili olarak bilgi vereyim; 1/5000 plan vardı orada; buna itiraz edilmişti. Ancak İdare Mahkemesi bunu kabul etmemişti. Önümüzdeki meclislerde başka bir konu olmayacaksa hukuki anlamda; 1/1000'lik planlarının yapılarak inşaatlarına başlanması gerekir. Orası neden 2,40 oldu? Oradaki alanda aşağıdan gelen bir imar yüzdesi var; orada eksik olan 50 bin metrekarelik bir yeşil alan, okul alanı var. Planlamaya göre tabanda küçülerek daha geniş alan bırakılarak bunlardan istifade edilecektir" dedi.

 

"YEŞİL ALAN MİKTARLARI BU DÖNEM 212 METREKAREYE ULAŞTI"

Çanakkale kent merkezinde kişi başına düşen Yeşil Alan miktarının dünyada ki birçok ülkeden önde olduğunu belirten Ülgür Gökhan; "Çanakkale'de kişi başına düşen yeşil alan 8,3 metrekaredir. Bu dönem yapılanlar ise; 212 bin metrekare; geçmişten gelenler ise 893 bin metrekaredir. Toplamda 1 milyon nüfusa bölünce 8,3 metrekare düşüyor. Avrupa şehirlerine göre yeterli değildir; bunu kişi başı 12 metrekareye çıkartmamız gerekiyor. Dünya ülkelerinin ortalamasına göre ise çok üzerindedir" dedi.

 

"ÇANAKKALE İÇME SUYU TESİSİ PROJESİ KHK İLE DURDURULDU"

"ÇASİAD ile Seçime Doğru" programında Cumhur İttifakı adayı Ayhan Gider'in gündeme getirdiği İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhurbaşkanlığınca çıkartılan kararname gereğince Çanakkale İçme Suyu Arıtma tesisinin yapım işinin ödenek yokluğundan dolayı iptal edildiğini açıkladı. Gökhan konuyla ilgili olarak; "Sayın Ayhan Gider belediyeyi bir projeden dolayı Belediyeyi sorumlu tuttu. Bu konuda açıklama yapayım; Çanakkale İçme Suyu Tesisi ihalesi yapıldı, 5 Şubat 2018 tarihinde. Süresi de 2020 yılında bitecek. Burasının yer teslimi yapıldı. Fakat işe başlanmadan 7 Aralık 2018'de bir plan değişikliği oldu. Oradaki yolun hacmi arttırılınca tesisin bir bölümü yolun üzerinde kalmış. Yazışmalar yapılmış, müteahhit yapacağı inşaatın metrekaresi ile projede değişiklik olmadığı ama yol yerleşim planının düzeltilirse yapılabileceğini belirtmiş. Burada niye inşaat durmuş? DSİ'ye yazarak bu iş gecikiyor demişiz, DSİ yanıt olarak 'Eylül 2018 tarihli 180 sayısı KHK ile yeni ekonomik program gereği ihalesi yapılmış ancak başlanmamış projeler askıya alındığı için biz bunu yeniden değerlendirmeye aldık' diyor. Yine müracaat etmişiz Şubat 2019'da, onlarda bu sefer ödenek olursa yapabiliriz demişler. Sonuç olarak; bizim 2019 ödenekleri noktasında Cumhurbaşkanlığı yatırım planlamasında 2019 sonrasına kalanlar arasında Çanakkale İçme Suyu Tesisi yer alıyor ve ödenek olarak da 50 TL ayrılmış. Bunun hızlandırılması gerekir; belediye yapmıyor, durdurdu gibi bir yanlış bilgi yaymaya gerek yok" dedi.

 

 

"ACISIYLA TATLISIYLA HİZMET ETTİK"

AK Parti Tülay Ömercioğlu, yer yer tartışmaların yaşandığı Belediye meclisinde önemli olan Çanakkale halkına hizmet olduğuna dikkat çekerek yaptığı konuşmada; "5 yıllık görev süremizin son toplantısındayız. Bu ortamda hiç ortamı germenin gereği olmadığını, ÇASİAD eşliğinde güzel bir toplantı yapıldığını hepimiz biliyoruz. Önümüzdeki seçim sürecine odaklanmış durumdayız. İyi güzel ve değişik ortamlar yaşadık. Yaşanmasını istemediğimiz şeyler de yaşandı. Birbirimizi kızdık, kırdık, beraberde güldük. Ancak burada yaşananlar Çanakkale'nin bir adım daha ileri gitmesi için yaşanan olgulardır. AK Partili seçmenlerimize teşekkür ediyorum; bizlere meclisin daha iyi çalışması için, eksikliklerin giderilmesi için bizlere destek oldular. Kendilerine ve halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

"ŞAİBE VE RANTA BULAŞMADAN DÖNEMİMİZİ TAMAMLADIK"

CHP grup Başkanvekili Muzaffer Üzgen "Tüm meclis üyesi s iyi ve samimiyet içerisinde çalıştığımızı düşünüyorum. Konu ne olursa olsun şaibe ve ranta bulaşmadan bu dönemi tüm arkadaşlarımızla bitirmiş olmaktan dolayı mutluyum. Herkese hem siyaset hem de sosyal yaşamlarında başarılar diliyorum. Belediye çalışanlarımıza iyi niyetli hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımıza da meclis çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

 

"ZOR BİR DÖNEMDE MECLİS ÜYELİĞİ YAPTIK"

Bağımsız üye Ufuk Demirbaş ise yaptığı konuşmada; "Zor bir dönemde meclis üyeliği yaptık, referandum gördüm, ülkenin yönetim şekli değişti. Tüm siyasi partilerin ileri niyetli çalıştıklarına eminim. Meclisimiz izlenilen, takip edilen bir meclistir. Buradaki konuşmalarımız günü geldi ülke gündemine taşınmıştır dedi. Kazı alanlarına az ödenek geldi diye bir konuşma yapmıştım. Bu konuda yeni bir açıklama yayınlandı; ören yerlerindeki kazı çalışmaları bir yıl daha uzatılmış. Diğer konu ise; okul bahçelerine spor salonu yapılması konusunda önerim olmuştu. Bu konuda Milli Eğitim ve Gençlik Spor müdürlüğü aradılar; bu konuda projem olup olmadığını sordular. Yeni dönemde bu konuda çalışmalar yapacaklarının duyumunu aldım. İsmini vermeden arayan tenkit eden, takdir eden kişilerde oldu. Kendilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.




Bu haber 10346 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI