thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Gençlerimizi Avrupa’ya Kaçırdınız, Tebrik Ediyorum”
Tarih: 19-11-2023 09:14:32 Güncelleme: 19-11-2023 09:15:32 + -


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönem Çanakkale Milletvekili İYİ Partili Rıdvan Uz’un, meclis kürsüsünde, "Sizin 79 yılda yapamadığınızı biz 21 yılda yaptık" ifadelerini kullanan AK Partili Milletvekiline seslendiği konuşma sosyal medyada viral oldu.


“Gençlerimizi Avrupa’ya Kaçırdınız, Tebrik Ediyorum”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönem Çanakkale Milletvekili İYİ Partili Rıdvan Uz’un, meclis kürsüsünde, "Sizin 79 yılda yapamadığınızı biz 21 yılda yaptık" ifadelerini kullanan AK Partili Milletvekiline seslendiği konuşma sosyal medyada viral oldu.  Beğeni ve yorum yağan paylaşımdaki konuşmasında Uz, “Sizi tebrik ediyorum” diyerek hükümete eleştiride bulundu.

 

"GENÇLERİMİZİ AVRUPA’YA KAÇIRDINIZ, TEBRİK EDİYORUM!"

Sosyal medya hesaplarında viral olan konuşmada İYİ Partili Uz şu ifadeleri kaydetti: "Geçen gün burada AK Partili genç milletvekili bir kardeşimiz ‘sizin 79 yılda yapamadığınızı, biz 21 yılda yaptık’ diyerek bir tespitte bulundu. Tebrik ediyorum, Cumhuriyet kurulurken, gençlerimizi Avrupa’ya ‘kor olarak gönderen ve ateş olarak dönmesini’ sağlayan bir Cumhuriyet vardı. Sizin ise okumuş çocuklarımızı, gençlerimizi, doktorlarımızı, avukatlarımızı, Avrupa’da bulaşık yıkar hale getiren ve kaçıran ve maalesef Türkiye’de genç bırakmayan bir 21 yılınız var."

 

"MEMLEKETİ KUMARHANEYE ÇEVİRDİNİZ, TEBRİK EDİYORUM!"

Konuşmasına devam eden Uz, "Bakın gayet iyi biliyorsunuz, beğenmediğiniz Atatürk döneminde, 79 yıl içinde, bu ülkede bir tek Milli Piyango varken bütün şans oyunlarının olduğu aynı zamanda bahis çetelerinin oluşturduğu adeta 21 yılda memleketi kumarhaneye çevirdiğiniz bir yönetim var, tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

"İSRAİL’E YAKIT VE KİMYASAL TAŞIYORSUNUZ, TEBRİK EDİYORUM!"

Filistin-İsrail Savaşındaki tutum üzerine yorum yapan Uz, "79 yıl önce Ege adalarımızda ve Suriye’de Süleymanşah Türbesinde Türk bayrağı dalgalanırken, sizin 21 yılınızda sırtınıza alıp kaçırdığınız sadece Süleymanşah Türbesi değil Ege’de 16 ada ve o Türk topraklarını terk edip geldiğiniz bir 21 yılınız var, tebrik ediyorum. Bakın, 79 yıl içerisinde Kıbrıs’ta zulüm vardı, kan ve gözyaşı vardı. Çoluk çocuk katliam içerisindeydi. Bir gün anısızın rahmetli Ecevit ve rahmetli Erbakan’ın direktifiyle Türk ordusu oraya inerek, bu zulme son verdi. Sizin 21 yıllık döneminizde ise bugün Filistin’de kadın, çoluk çocuk öldürülüyor. Ağzınızdan Gazze’yi düşürmüyorsunuz. Ama bir de bakıyorsunuz ki Kocaeli limanından bir gemi kalkıyor Hayfa limanına, İsrail’e, siyonizme yakıt ve kimyasal taşıyor. Bu 21 yılda yaptığınızı tebrik ediyorum bu da size yakışan bir durum." değerlendirmesinde bulundu.

 

"ANDIMIZ SİZİN DÖNEMİNİZDE OKULLARDAN KALDIRILDI, TEBRİK EDİYORUM!"

Konuşmasının sonuna yaklaşan Uz, "79 yıl önce kimlik kartlarımızda 'Dini: İslam' yazıyordu. Sizin döneminizde bu ibare çıkartıldı. 79 yıldır okullarımızda andımız okunuyordu. Sizin döneminizde çıkarıldı. Yani 21 yılda büyük Türk milletinin aleyhine, yüce dinimiz İslam’ın hilafına ne varsa yapmayı başardınız. Bu da size iki cihanda yeter diyor ve meclisimizi saygıyla selamlıyorum" sözleriyle konuşmasını sona erdirdi.




Bu haber 1257 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI