thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Muharrem Erkek; "Adayım"
Tarih: 20-11-2023 07:20:26 Güncelleme: 20-11-2023 07:27:26 + -


"Önce liderlik ettiği Beyaz Liste ile Delege seçimlerinde fırtına estirdi.. Ardından Merkez ilçe seçimlerinde desteklediği İbrahim Can Ergün büyük farkla kazandı.. İl Başkanlığı kongresinde desteklediği Levent Gürbüz rakibine fark aratak İl Başkanı seçildi.. Yapılan anketlerde açık ara önde çıkan Muharrem Erkek, resmen Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı..


Muharrem Erkek;

"Önce liderlik ettiği Beyaz Liste ile Delege seçimlerinde fırtına estirdi.. Ardından Merkez ilçe seçimlerinde desteklediği İbrahim Can Ergün büyük farkla kazandı.. İl Başkanlığı kongresinde desteklediği Levent Gürbüz rakibine fark aratak İl Başkanı seçildi.. Yapılan anketlerde açık ara önde çıkan Muharrem Erkek, resmen Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı..

 

Muharrem Erkek; aday olup olmayacağı ile ilgili ilk resmi açıklamasını Merkez ve İl Başkanlığına yaptığı ziyaretlerde sorulan bir soru üzerine verdi. Milletvekili İsmet Güneşhan, önceki dönem Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek, YDK üyesi Serdar Soydan, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı ve Merkez İlçe Kadın Kolları ile il başkanlığını ziyaret ettiler. CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergün ziyaret ile ilgili olarak; “Bugün ertelenmiş bir ziyaret gerçekleşiyor. İlçe Kadın Kollarımızı ve Kadın Kollarımıza yaptıkları ziyaretlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“KAMUOYU ARAŞTIRMALARI.. GEREKLİ YERLERDE EĞİLİM YOKLAMASI”

Ziyarette konuşma yapan Muharrem Erkek yaptığı konuşmada; “Merkez ilçe yönetimimize hayırlı olsun ziyaretinde bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Son derece büyük bir olgunlukla Çanakkale’de, mahalle, köylerimizde delege seçimlerimizi tamamladık. Ardından merkez ilçe, İl kongresi ve sonunda Kurultayımız da önemli değişiklikler gerçekleşti. Şimdi üyemizden genel başkanımıza kadar hepimiz bir bütün olarak yerel seçimlere hazırlanacağız. CHP örgüt partisidir; memleketimizin her köşesinde altı oklu parti bayrağımızı dalgalandıran örgütümüz aralıksız çalışmalarına devam ediyor. 100 yıldır partimizi ayakta tutan örgütlerimizin önünde önemli sorumluluklar. Çok kısa zamanda önemli değişiklikler gerçekleşti; Yeni Genel Başkanımız Parti Meclisimiz önemli konular üzerinde konuşuyorlar. Yerel seçim takvimi ile ilgili olarak çalışıyorlar. Türkiye’nin her köşesinde, her yerde partimiz en güçlü adayları ile seçimlere katılacaktır. Çok ciddi kamuoyu ve araştırmalara bakılacak, gerekli görülen yerlerde eğilim yoklamaları yapılabilir. Bunların hepsi parti yönetimimizin takdirindedir. Bizimde öncelikli sorumluluğumuz Çanakkale’dir. Çanakkale’de hem merkez hem de ilçelerde çok önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Evet, partimizde önemli değişimler yaşandı ama bizler için asıl önemli olan ülkemizin değişmesidir. Bu ucube sistem maalesef, tek adam sistemi krizleri derinleştirir demiştik. Bugün tarihimizin en derin ekonomik krizini, devlet krizlerini yaşıyorsak, toplumumuzun büyük bir kısmı derin bir yoksullukla karşı karşıya ise bunun sebebi bu ucube sistemdir. Asıl değişim; Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik bir hukuk devleti olduğunda gerçekleşecek. Bu yüzden CHP olarak mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Öncelikli hedefimiz yerel seçimlerdir. Bu vesile ile tüm yol arkadaşlarıma, parti yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇANAKKALE’DE DE BAŞARILI OLACAĞIMIZDAN HİÇBİR ŞÜPHEMİZ YOK”

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ise yaptığı konuşmada; “Kongreler sürecini tamamladık, kurultayımızı yaptık. Çanakkale’de olduğu gibi partimizde de üst düzey yönetimde büyük değişimi gerçekleştirdik. Yoğun bir gündem ile karşı karşıya kaldığımızdan dolayı ziyaretlerimizi geciktirmek zorunda kalmıştık. Zor bir dönemden geçiyoruz; CHP’ye ülkemizin her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Yerel seçimlerde başarılı olmak zorundayız. Çanakkale’de olduğu gibi ülkemizin her yerinde en güçlü adaylarımızla seçimlere gireceğiz. Yerel yönetim işi Sosyal Demokratların işidir. Yerel seçimin havası her zaman farklıdır, Çanakkale’de de başarılı olacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. Önce kamuoyu araştırmaları yapılacak, bunların sonuçlarına göre gerekirse eğilim yoklaması elbette yapılabilir. Bundan sonraki dönemde hep birlikte çok daha fazla çalışacağız” dedi.

 

SORULAN SORU ÜZERİNE MUHARREM ERKEK “ADAYIM” DEDİ..

Bir soru üzerine Muharrem Erkek yerel seçimlerde Belediye Başkanlığına aday olduğunu ilk kez kendi ağzından açıklarken, “Buradaki bulunan herkes ile yol arkadaşıyız. İl başkanımız görevi gereği bütün adaylara eşit mesafede duracaktır. Ben de adayım. Zaten aday olduğumu kamuoyu ve Çanakkaleliler de biliyor. Büyük bir olasılıkla merkez Yönetim Kurulu’nda bugün yerel seçimlere ilişkin takvim açıklanacak. CHP daha adaylık başvuru tarihlerini belirlemedi. Ama bu akşam ya da yarın başvuru tarihlerinin tarihi açıklanır diye düşünüyorum. Açıklanan tarihler içinde partimizin yetkili organlarına başvurularımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.

27 KASIM’DA ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR

CHP'nin önceki dönem Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkan Adaylığını 27 Kasım'da açıklayacağını duyurdu. CHP'li Erkek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Birlikte yönetmeye Ben Hazırım Çanakkale Belediye Başkanlığı adaylık başvuruma tüm hemşerilerimiz davetlidir." dedi. Erkek adaylık başvurusunu 27 Kasım Pazartesi günü saat 12:30'da CHP Çanakkale İl Başkanlığı'ndan yapacağını söyledi.




Bu haber 2152 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI