thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Sosyal konutlarda çözüm yoksa oy da yok!
Tarih: 04-12-2023 06:27:14 Güncelleme: 04-12-2023 07:14:14 + -


2019 yerel seçimlerinde bölgeye gelen tüm siyasiler büyük sözler verdiler. Çözüldü diyenler dahi çıktı. Fakat siyasilerin tüm sözleri yalan oldu. 5 yıl geçti bir arpa boyu kadar yol kat edilmedi. Şimdi yeni bir Yerel Seçim yaklaşıyor. Yine vaatler sözler havada uçuşacak.


Sosyal konutlarda çözüm yoksa oy da yok!

2019 yerel seçimlerinde bölgeye gelen tüm siyasiler büyük sözler verdiler. Çözüldü diyenler dahi çıktı. Fakat siyasilerin tüm sözleri yalan oldu. 5 yıl geçti bir arpa boyu kadar yol kat edilmedi. Şimdi yeni bir Yerel Seçim yaklaşıyor. Yine vaatler sözler havada uçuşacak. Yaklaşık 2000 konutta ve 10 bin kişinin yaşadığı Sosyal Konutlar bölgesi Çanakkale'nin olası bir deprem felaketinde en problemli bölgesi olarak gösteriliyor. Bölge halkının isyanına ise şu ana kadar kulak veren bir devlet ortada gözükmedi. Yerel Yönetim sorunu çözemedi. İşte bir öncesi seçimde verilen sözler;

 

BAKAN GELDİ: “OYU AK PARTİYE VERİN, SİZİN İŞİNİZ TAMAM” DEDİ..!

2019 yerel seçimlerinden hemen önce.. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider için oy istemek üzere Çanakkale’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bakan Kurum bu kapsamda Sosyal Konutlar sahipleri ile de bir toplantıda bir araya geldi. Deprem korkusu ile yaşayan bölge halkına hitap eden Bakan Kurum “Bizlere oy verirseniz burasını hemen riskli alan ilan ederiz” vaadinde bulundu!

SEÇİM ÖNCESİ ÜLGÜR GÖKHAN’DA GİTTİ: “BİZ YAPARIZ” DEDİ!

Sosyal Konutlar hak sahiplerine sadece AK Partili Bakan Murat Kurum değil, Ülgür Gökhan’da vaatlerde bulundu. 2019 yerel seçimlerinden hemen öncesi.. 7 Mart 2019 tarihinde hak sahipleri ile buluşan Ülgür Gökhan “Son geldiğimiz noktada ülkede bir kriz var. Maalesef inşaat sektörü de bu durumdan çok fazla etkilenmiş durumda. Eskiden kat karşılığı iş yapmak için milletin peşinden koşarlardı. Yüzde elli hak sahibine daire verme şartı ile arsaları almaya çalışırlardı. Şimdi ellerindeki arsaları dahi iade ediyorlar. Burada dörtte birlik oranda bizim de toprağımız var. Yüzde 76’sı vatandaşın, yüzde 24’ü bizimse burada inşaatı biz yaparız. Nasıl yapacağız? Örneği var mı? Var. Çağdaş Kent’i, Barış Kent’i, Özgür Kent’i yaptık. Döner sermayemiz vardı, biz de yaptık. Döner sermayemiz duruyor. Burada müteahhit kârını da vermemiş olacağız. Yine bize ait olanları da orta gelirli insanlardan katkı alarak, onları kredilendirerek, bankalarla anlaşarak, onları da ev sahibi yapacağız. Böylelikle burada bulunan insanları buradan göndermeden ya da çaresiz bırakmadan işi çözebiliriz. Projemiz de hazır. Yeniden bir proje hazırlamamıza da gerek olmadan, sizlerin de katılımı ile bu işi yapabiliriz şeklinde konuştu.

 

DURDUK YERE TURAN’DAN AÇIKLAMA; “MÜJDE, RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ”

24 Ocak 2020 tarihinde peş peşe meydana gelen Elazığ ve Manisa depremleri Türkiye’yi sarstı. Gözler Sosyal Konutlara çevrilirken; 1 Şubat 2020 günü; AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sosyal konutları ‘riskli alan’ ilan ettiğini açıkladı. “Çanakkale'de depreme dayanıksız 980 konut için düğmeye basıldı” şeklindeki açıklama tüm yerel ve ulusal gazetelere yansıdı. Turan “Burasının depreme karşı dayanıksız olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili de belediye, Çevre Müdürlüğü, diğer kurumlar çalıştılar ve burasının kentsel dönüşüme girmesini istiyoruz. Biz de omuz verdik, son aldığım bilgiye göre Çevre Müdürlüğümüzün de çalışmasıyla beraber bakanlık ayağı diye ifade edeceğimiz bölüm bitti ve sosyal konutların olduğu alanı riskli alan ilan etti” ifadelerini kullandı!




Bu haber 1840 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI