thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Gökhan Bayram'sız ‘Gökhan Bayram’ Formülleri

Tarih: 11-02-2019 07:23:43 Güncelleme: 11-02-2019 07:30:43 + -


Bağımsız aday Gökhan Bayram. Bunu birileri seviniyor birileri üzülüyor.


Gökhan Bayram'sız ‘Gökhan Bayram’ Formülleri

Kepezde bir garip seçim süreci yaşanıyor. Genelde tüm seçim çevrelerinde olduğu gibi Ak Parti ve CHP karşı karşıya... Ama bu yarışı iki partinin alacağı oydan daha fazla ilgilendiren konular var. Bunu anlamak için gelelim seçim sürecinin başına.

 

Kepez'de siyasetin en güçlü ismi Ömer Faruk Mutan 1 yıl önceden Çanakkale merkezden aday olacağın açıklıyor. Bugün aday olan Birol Arslan belde kongresinde mavi liste ile Ömer Faruk Mutan'a karşı büyük bir zafer kazanıyor. Birol Aslan Belediye Başkanlığı yarışı için büyük bir adım atmış oluyor. Ama karşısına da Ömer Faruk Mutan gibi bir siyasi figürü alıyor. 1 yıl içinde tüm şartlar oluşuyor ve Birol Arslan yapılan ön seçim ile birlikte adaylık yarışında zaferini ilan ediyor.

 

CHP'de bir başka planı olan isim ise Gökhan Bayram. Kepez CHP'de gelişmeler istediği gibi gitmeyince CHP'den istifa edip kendisine yeşil ışık yapan İyi Partiden aday olacağını açıklıyor. Ne var ki;  parti Genel Merkezindeki Millet İttifakı görüşmeleri sonunda Kepez'de iyi partinin CHP adayını destekleme kararı alınıyor. Bu süreci Gökhan Bayram "Ankara'da kapalı kapılar arkasında yapılan kirli pazarlıklar" olarak nitelendiriyor. Bu açıklama hem İyi parti hem de Chp cephesinden tepki görüyor. İki parti Gökhan Bayram ismi ile ipleri kopartınca, siyasetin Kepezdeki yeni ismi adaylıktan geri adım atmıyor ve bağımsız aday olacağını ilan ediyor.

 

Gökhan Bayram'ın en büyük destekçisi ise var olan Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan olarak karşımıza çıkıyor. İkilinin bu durumu açıkça ifade etmesi de dikkat çekiyor. Bayram'ın 1 ay gibi kısa sürede yaşadığı karar değişiklikleri kendisiden çok rakiplerini ilgilendiriyor. İlk olarak CHP'den değil de iyi partiden aday olmasına, CHP kanadı üzülürken, Ak Parti kanadının içten içe sevindiği, Bağımsız adaylığı konusunda ise CHP'nin sevinirken, Ak Partinin CHP'den alacağı oyları hesap etmesi planların Gökhan Bayram'ın dışında yapıldığının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Gökhan Bayram ise CHP'den de olsa, İyi partiden de olsa hatta bağımsız da olsa başından beri seçime kazanacağı iddiasında. Neredeyse Kepez'de diğer adaylara göre en çok çalışan en çok kapı çalan isim Gökhan Bayram. 24 haziran seçimlerinde Kepez'de kayıtlı seçmen sayısı 19 bin 247. 53 sandıkta CHP 6674, Ak Parti 4598, İyi Parti 3341, MHP 1014, HDP 1088 oy almış. Bu rakamlara bakıldığında CHP İyi Parti İttifakı önde görünüyor. Gerek CHP gerekse Ak Parti içinde adayları beğenmeyen kesimde var. Gökhan Bayram ise işe 0'dan başlıyor.  Alacağı her oy rakipleri için handikap.  Ve bu oyları kimden ne kadar alacak?... Seçimin kaderini belirleyen şeyde bu olacak. Gökhan Bayram'ın mağduriyetine karı kendisine Kepez'de destek büyük. Gökhan Bayram seçimi kazanması için 6 bin in üzerinde oy alması şart. Bunu alamaz ise Gökhan Bayram, bir bölen olup bir partinin seçimi kazanmasını engelleyecek aday mı olacak? Yoksa Gökhan Bayram'a rağmen bir parti seçimde zaferini ilan edebilecek mi? Ama görünen o ki; Gökhan Bayram'ın adaylığına Gökhan Bayram'dan daha fazla sevinen adaylar var...




Bu haber 5665 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI