thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



GESTAŞ 31 Öğrenciyi Bosna'ya Götürüyor

Tarih: 19-05-2017 10:09:40 + -


GESTAŞ, 'Çanakkale'nin gençleri GESTAŞ ile Dünyaya açılıyor' projesinin ilk adımını, Çanakkale'de eğitim gören 31 başarılı öğrenciyi Bosna Hersek'e götürerek atıyor. GESTAŞ'ın eğitime katkı faaliyetlerinin ilki önümüzdeki hafta içinde gerçekleşecek.


GESTAŞ 31 Öğrenciyi Bosna'ya Götürüyor

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tespit ettiği, İl merkezi ile tüm ilçe ve beldelerde eğitim gören başarılı 31 öğrenci, GESTAŞ'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında planladığı organizasyonla Bosna Hersek'i görme fırsatı bulacak.

 

Programa göre; 31 öğrenci beraberindeki öğretmen kadrosuyla birlikte 21 Mayıs Pazar gününü 22 Mayıs Pazartesi gününe bağlayan gece, Çanakkale'den otobüsle İstanbul'a hareket edecek. 25 Mayıs Perşembe akşamına kadar sürecek 4 günlük kültür gezisinde, Bosna Hersek kurucu Cumhurbaşkanı merhum Alija İzetbegovic'in kabrinin yer aldığı Kovaci Şehitliği, 1532'de Mimar Sinan tarafından yaptırılan Gazi Hüsrev Bey Camii, 1. Dünya Savaşı'nın başlamasına sebep olan suikastin yapıldığı Latin Köprüsü, Bosna'nın fethinden sonra Saraybosna'da yapılan ilk cami Careva (Hünkar) Camii, Travnik Kalesi, Türk Parkı, Süleymaniye Camii, Stara Cuprija Köprüsü, Dünyaca ünlü Mostar Köprüsü gibi tarihi yerler ziyaret edilecek. Çanakkaleli öğrencilerin, Bosna Hersek'te Türkçe bilen öğrencilerle buluşması sağlanacak kültür gezisinde iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğe; geçmişten gelen kuvvetli bağlara vurgu yapılacak.

 

USLU; "GENÇLERİMİZİN TARİHİ BAĞLARI GÜÇLENECEK"

 

GESTAŞ'ın 'Çanakkale'nin Gençleri Gestaş ile Dünyaya Açılıyor' projesinin ilki olan Bosna Hersek kültür turuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, "Türkiye ve Bosna Hersek kardeşliğinin tarihsel yapısı yüzyıllar öncesine kadar dayanmaktadır. İki ülke arasındaki ilişkiler de her geçen gün daha da sağlamlaşmaktadır. Ülkemizin dış politikada önem verdiği Bosna Hersek, kültürel ve ortak tarih paylaşımı açısından da kuvvetli bir bağa sahiptir. Bizler de GESTAŞ olarak böyle önemli bir birlikteliğe sahip iki ülkenin gençlerini buluşturmayı, kendi gençlerimizin milli şuurunu pekiştirmeyi, tarihi bağlarını güçlendirmeyi amaç edindik. Tarihini bilen ve buna sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek hepimizin görevidir. 31 başarılı öğrencimize, Osmanlı kültürünü ve tarihini hissettirme, milli bilinci aşılama şansını vereceğiz; biz de onlarla birlikte bu fırsatı bulacağız" ifadelerini kullandı.

 

BOSNA'YA GİDECEK ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

 

22 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek gezi öncesi GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'ın da katıldığı bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bosna Hersek programına katılacak öğrenciler ve velilerin yer aldığı, Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi'nde gerçekleşen toplantıda öğrenciler ve velilere turla ilgili bilgiler ve ipuçları verildi. GESTAŞ'ın "Çanakkale'nin Gençleri Gestaş ile Dünyaya Açılıyor" projesi adı altında gerçekleştireceği eğitim projelerinin devam edeceği bildirildi. GESTAŞ Genel Müdürü, önümüzdeki dönemde Çanakkale gençlerine yurt dışında yabancı dil eğitimi fırsatı da vereceklerini dile getirdi.

 




Bu haber 5229 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI