thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Farklı Partileriz; Ancak Ortak Amacımız Var”

Tarih: 10-08-2022 11:00:00 Güncelleme: 10-08-2022 11:03:05 + -


59.Uluslararası Troia Festivali Halk Bahçesinde düzenlenen “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” başlıklı söyleşi ile start aldı. Gazeteci Özlem Gürses Moderatörlüğünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem vatandaşlara Güçlendirilmiş parlamenter sistemi anlattılar. CHP’li Erkek; “Sorunları çok iyi biliyoruz. Millet İttifakı olarak ciddi çalışıyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi hazırız” ifadelerini kullanırken İYİ Partili Erdem ise “Farklı siy


“Farklı Partileriz; Ancak Ortak Amacımız Var”

59.Uluslararası Troia Festivali Halk Bahçesinde düzenlenen “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” başlıklı söyleşi ile start aldı. Gazeteci Özlem Gürses Moderatörlüğünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem vatandaşlara Güçlendirilmiş parlamenter sistemi anlattılar. CHP’li Erkek; “Sorunları çok iyi biliyoruz. Millet İttifakı olarak ciddi çalışıyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi hazırız” ifadelerini kullanırken İYİ Partili Erdem ise “Farklı siyasi partileriz, farklı geçmişlerimiz var ancak; ortak bir amacımız var ve bu amaç çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

Troia Festivali Halk Bahçesi’nde gerçekleşen söyleşi de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Erkek ve İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Bahadır Erdem önemli açıklamalarda bulundular. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Erkek söyleşide; “Tek adam rejimine karşı saray iktidarına karşı, çok büyük bir mücadele veriliyor. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat metni çok sağlıklı bir temel ve alt yapı oluşturdu. Önümüzdeki seçim, referandum niteliğinde bir seçimde olacak. Seçmen sandığa giderken onunda kararını verecek. Bu sistem devam mı etsin? Sistem değişsin mi? Biz çok kararlıyız bu adaletsiz sistemi mutlaka değiştireceğiz. Onun için Türkiye’nin her köşesine gidiyoruz. Bize katılın diye çağrı yapıyoruz bu bir demokrasi, eşitlik, özgürlük, adalet ve kardeşlik mücadelesidir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUNU YOK”

Her an yapılacak bir erken seçime hazırlıklı olduklarının altını çizen Muharrem Erkek; devletin tüm kurumlarının çürüme içerisinde olduğunu söyledi. Kararlı olduklarını belirten Erkek; “Ucube bir sistemle karşı karşıyayız, bu sisteme başkanlık sistemi demek mümkün değildir. Amerika’da olan başkanlık sistemi gibi bir sistem değil. Bu sisteme hukukçular, monokrasi diyorlar. Bu sistemde merkez bankası, yargı, ekonomik kurumlar, ÖSYM bağımsız değil. En güvenilir kurumları dahi çürüttüler. Bunların hepsi sistem sorunudur. Türkiye bu sistemle uçuruma doğru sürükleniyor. Kararlıyız ve Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Kaynakları olan güçlü bir ülke, çok önemli bir genç nüfusu var. Çok önemli girişimcileri var. Biz sorunları çok iyi biliyoruz. Millet İttifakı olarak ciddi çalışıyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi hazırız. İlk seçimde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olacaktır” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİ BU ÜLKEYE GERÇEK OLARAK YA GELECEK YA GELECEK!”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, birbirinden siyasi olarak farklı geleneklerden ve anlayışlardan gelen 6 siyasi partinin tek derdinin ülkeye tekrar demokrasi getirmek olduğunu söyledi. Erdem; “Bizler tabi farklı siyasi partileriz, farklı geçmişlerimiz var ve bu çok doğal. Ortak bir amacımız var ve bu amaç çok önemli. Türkiye’yi, demokrasiyi yeniden yeşertmek ve inşa etmek ve bu ortak amaçta o kadar beraberiz ki tüm farklılıklarımızı bunu gerçekleştirene kadar yan tarafa koymayı biliyoruz. Demokrasi bu ülkeye gerçek olarak ya gelecek ya gelecek! Gelmemek gibi bir şansı yok” dedi.

“TÜRKİYE ÇOK ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR”

İYİ Partili Erdem konuşmasının devamında; “Gerçekten çok zor bir dönemden geçiyoruz. Hepimiz bunu biliyoruz ve deneyimliyoruz. Bunu en fazla ekonomide hissediyoruz. Kadınların maaşları olsa bile işçi, memur dahi olsa Türkiye’nin çok büyük bir kesimi bu ayı nasıl çıkartacağım diye endişeleniyor. Ben bu kadar pazardan ne alabileceğim, süt alabilecek miyim? Böyle bir dönemi Türkiye’nin gördüğünü görmedim. Türkiye bunu aşacak. Bu ülkeden gelmemek üzere gidiyorlar. AKP’li olsam bu ülkenin gençlerinin yüzde 70’i ben bu ülkeden gitmek istiyorum derse emin olun ben sokağa çıkamam. Beka problemi her seçim öncesi haklı korkutmak ve seçimi kazanmak için söylenenler değildir. Gençlerin endişesi var bunu yaratan AK Parti’dir. Hiç şüpheniz olmasın Millet İttifakı bu uyumunu, bu ülke düze çıkana kadar muhakkak ve muhakkak sürdürecek” ifadelerine yer verdi.




Bu haber 2253 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI