thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Kedilerimiz Burada Özgür ve Mutlu”

Tarih: 13-10-2018 07:18:36 Güncelleme: 13-10-2018 07:34:36 + -


Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, son günlerde basında yayınlanan haberler nedeni ile Çanakkale Belediyesi Kedi Köyü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


“Kedilerimiz Burada Özgür ve Mutlu”

Basında çıkan asılsız haberler nedeni ile Kedi Köyü’nde incelemede bulunan Belediye Başkan vekili Rebiye Ünüvar, burada bulunan kediler ile yakından ilgilenirken, öte yandan görevli personelden alandaki düzenlemeler hakkında bilgi aldı. İncelemenin ardından basında yer alan haberler hakkında açıklamada bulunan Başkan Vekili Ünüvar; “Çanakkale Belediyesi olarak sokak hayvanlarını korumak adına hayvan severler, dernekler ve Veterinerlik Müdürlüğümüz ile birlikte sokakta yaşayan hayvanlar için ne yapabiliriz, onların daha sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri için nasıl bir yaşam alanı oluşturabiliriz diye bir ortak akılla, yani bu konuya gönül vermiş birçok kişiden görüş alarak bu ortamı dizayn ettik” dedi.

 

"ÖZGÜRCE GEZEBİLİYORLAR"

Kedi Köyü’nün barınak ya da rehabilitasyon merkezi olarak hizmet vermediğinin altını çizen Belediye Başkan vekili Rebiye Ünüvar; “Burası barınak veya hayvanların rehabilite edildiği bir alan değil. Burası sadece özellikle kışın soğuk havalarda, yazın ise çok sıcak havalarda hayvanların gelip beslenip barınabilecekleri ve rahat edebilecekleri bir alan. Nihayetinde amacımıza da eriştik. Görüldüğü gibi kedi sayısı çok fazla. Onlar buraya gelip besleniyorlar ve beslendikten sonra da özgürce dolaşabiliyorlar. Bu gördüğünüz çit alanının dışında bir çit alanı daha oluşturduk. Dolayısı ile daha geniş bir alanda hareket edebiliyorlar” şeklinde konuştu.

 

“BURASI BARINAK YADA REHABİLİTASYON MERKEZİ DEĞİL"

Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız’ın öne sürdüğü iddialara da değinen Belediye Başkan vekili Rebiye Ünüvar; “Hafta sonu sağ olsun Sayın Ak Parti İl Başkanı duyarlılık göstermiş ve Kedi Köyümüzü ziyarete gelmiş. Bundan da son derece memnun kaldık. Tabi ki iyi niyet dışında bir takım söylemleri de olmuş. Ben kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma gereği duydum. Burası bir barınak değil. Kedilerin burada hapis hayatı yaşadığını öne sürmüş. Görüldüğü gibi burada hayvanların beslendikten sonra rahatça çıkabileceği, sonra tekrar girebilecekleri açıklıklar var. Bu açıklıkları da çitin her tarafında görebilirsiniz. Bu gördüğünüz alana da havaların soğumaya başlaması nedeni ile pergule inşa ettik. Burasının rüzgarlı bir alan olduğunu ve hayvanlar için uygun olmadığını söylemiş. Ama yaptığımız pergule ile birlikte hayvanlarımızı hem yağmurdan, hem de olumsuz hava koşullarından korumuş olacağız. Biz her şeyi dört dörtlük yapıyoruz demiyoruz. Elbette eksiklerimiz de olabilir. Buradakki yolda kedi ölümleri olduğu söyleniyor. Bunun için biz de bir çözüm getirdik. Şu andaki giriş kapısını kapatıp, bu kapıyı başka bir yere taşıyarak, hayvanların direk olarak yolla temas etmesini engelleyeceğiz” dedi.

“YARALI HAYVANLARIMIZI TEDAVİ EDİYORUZ"

Konuşmasını sürdüren Başkan Vekili Ünüvar; “Hayvanlarımız gördüğünüz gibi burada son derece özgür ve mutlular. Ben Sayın Gültekin Yıldız’a buraya karşı göstermiş olduğu duyarlılık için teşekkür ediyorum ama bura hakkında yanlış bilgilendirmelerde de bulunmuş. Burası Belediyenin kediler için yaptığı bir barınak değil. Duyarlılığımız nedeni ile de burada iki görevli bulunduruyoruz akşam 5’e kadar. Onlar burada hayvanların beslenmesini ve bakımlarını sağlıyorlar. Yaralanmış olan hayvan var ise barınaktan bir araç gelerek onu buradan alıyor ve barınakta tedavisini gerçekleştiriyor. Dolayısı ile Esenler Mahallesi’nde hayvanların kışın soğuktan etkilenmemesi bir alan yarattık. Eksiklerimiz elbette ki olabilir ama en azından Sayın Yıldız’dan bir teşekkür beklerdik. Sayın Gültekin Yıldız’a diyorum ki; duyarlılığınız nedeni ile çok memnun kaldım ama hemen yanı başımızda Kaz Dağları’nda, Çanakkale’nin tek su kaynağı olan Atikhisar Barajı’nda bir şeyler oluyor. Orayı da bir ziyaret etmesini, orada bir sorun varsa onları da kamuoyu ile paylaşmasını dilerim. Biz katılımcı bir anlayış ile hareket ederiz ve burada bir eksik varsa,  onu da gideririz” dedi.

 

“HAYVANLAR BURADA HASTA OLMUYOR"

Kedi Köyü hakkında çıkan haberler hakkında açıklamada bulunan Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Cesur ise; “Özellikle burada yanlış bir anlayış var. Vatandaşlarımız diyor ki, ‘Kedi Köyü’ndeki kedilerin hepsi hasta, bakımsız’. Hayvanlar burada hasta olmuyor. Personelimizin burada olmadığı saatlerde buraya hasta kediler vatandaşlar tarafından bırakılıyor. Biz de bu kedileri alıp tedavi ediyoruz. Fakat hasta hayvanları barınağa götürmeden önce burada görenler fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaşılıyor. Yani o gördüğünüz kediler burada o hale gelmiyor, o kediler buraya bırakılıyor ve biz de onları barınağımıza götürerek tedavi ediyoruz” dedi.

 

“GİRİŞ KAPISINA YEMEK BIRAKMAYIN"

Vatandaşlara önemli uyarılarda da bulunan Cesur; “Bir diğer konu da, vatandaşlarımız Kedi Köyü’nün giriş kapısına yemek artıklarını bırakıyorlar. Bu da kedilerin kapı girişine yönelmesine sebep oluyor. Hayvanlarımızın giriş kapısına yönelmesi nedeniyle de kedilerimiz yola çıkabiliyor ve istenmeyen kazalar gerçekleşebiliyor. Bunun yanında özellikle yaz aylarında sıcak hava nedeni ile vatandaşların bıraktığı yemekler çok çabuk bozulduğu için hayvanlarımızda zehirlenme olabiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımızdan yemek artıklarını ve gelişi güzel alınan mamaları kedi köyünün etrafına bırakmamalarını rica ediyoruz. Eğer bir şey yapmak istiyorlar ise buradaki görevli arkadaşlarımız ile görüşerek onlara bıraksınlar. Burada zaten hayvanların tüm gereken besleme ve bakım ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.




Bu haber 2297 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI