thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Adaylık Açıklamasında İnanılmaz Gaf

Tarih: 11-02-2015 13:35:34 Güncelleme: 11-02-2015 13:36:34 + -


7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti’den milletvekili olmak isteyen aday adaylarından Davut Gazi Benli’nin adaylık toplantısında inanılmaz bir ‘Gaf’a imza atıldı. Davut Gazi Benli’nin adaylık toplantısında sunuculuk yapan Kenan Yasan takdim öncesinde yaptığı konuşmada; “Çanakkale, Çanakkalelilere bırakılmayacak kadar önemli bir şehirdir” dedi.


Adaylık Açıklamasında İnanılmaz Gaf

AK Parti’den milletvekili olmak isteyen aday adaylarından Davut Gazi Benli, bugün Truva otelinde düzenlediği toplantı ile adaylığını açıkladı. Adaylık açıklamasına Çanakkale’nin ilçelerinden de vatandaşlar ve partililer katıldı. Toplantı öncesinde Gazi Davut Benli’nin kısa özgeçmişine ait video sunumu gerçekleştirildi. Davut Gazi Benli’yi kalabalığa takdim eden sunucu Kenan Yasan yaptığı konuşmada Çanakkale’nin ülkemiz açısından önemine değinirken; “Çanakkale, Çanakkalelilere bırakılamayacak kadar önemli bir şehirdir” ifadesini kullanarak büyük bir gaf’a imza attı.

 

“ÇANAKKALE’NİN BİR EVLADIYIM”

 

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Davut Gazi Benli, Ak Parti’den Çanakkale Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklayarak, partililerden destek beklediğini söyledi. Davut Gazi Benli’nin açıklamasına merkez ve ilçelerden yaklaşık 200 kişi katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Benli, “Bendeniz Çanakkale’nin bir evladıyım. Ankara’dan paraşütle buraya inmedim. Eğer seçilirsem, Çanakkale için gece gündüz çalışacağım. 20 yıl önce siyasetle tanıştığım günden buyana hiç aday adayı olmadım. Olan ağabeylerimize, kardeşlerimize hep destek verdim” dedi.

 

“ERBAKAN HOCAMIN DİZLERİNİN DİBİNDE..”

 

Siyaset ve bürokraside birçok önemli konumda bulunan Davut Gazi Benli, danışmalığa merhum lider Necmettin Erbakan’la başladığını söyledi. Benli, “Necmettin Erbakan hocamın dizleri dibinde danışmalık yaptım. Onun yolunda gitmekten onur duyarım” diye konuştu. Daha sonraki süreçte 2001 yılında Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla görevlendirildiğini anlatan Davut Gazi Benli, Çanakkale’ye gelerek çalışmalar yaptığını söyledi. İlçelere giderek Ak Parti’nin ilçelerde teşkilat yapılanmasında bizzat görev aldığını da kaydeden Benli, “Partimiz için çok çalışıp, bugünlere gelmesi için uğraştık. Bugün burada beni yalnız bırakmayan kurucu başkanlarıma da teşekkür ederim. O günlerde bizlere burun kıvıranlar, odalarından kovanlar, şimdi, 13 yıllık başarımıza gıptayla bakıyorlar. İddia ediyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca Çanakkale’ye gelen hizmetlerin en az iki katı Ak Parti döneminde gerçekleşmiştir” dedi.

“İLÇELER BİLE ÇANAKKALE’DEN DAHA FAZLA GELİŞTİ”

 

Balıkesir’in Edremit ve Akçay ilçelerinin Çanakkale’den çok daha fazla geliştiğini de sözlerine ekleyen Davut Gazi Benli, “Çanakkale hizmete muhtaçtır. Komşu illerimizdeki ilçeler bile şehrimizden daha fazla gelişmiştir. Çevre illerdeki gibi gerekli yatırımlar Çanakkale’ye yapılmadı” dedi.  Konuşmasının sonunda aday adaylığı açıklamasına gelen vatandaşlardan oy beklediğini sözlerine ekleyen Benli, “21 Şubat’tan itibaren temayül yoklamaları başlayacak. Çanakkale’mizin geleceği için çalışmalar birazda sizlerin elinde, benden oylarınızı esirgemeyin” diye konuştu.

 

BÜLENT BİÇER’DEN ANLAMLI DESTEK

 

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Davut Gazi Benli, Ak Parti’den Çanakkale Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladığı toplantının ardından partililerle kucaklaşan ve hatıra fotoğrafı çektirdi. AK Parti Çanakkale Milletvekilliği aday adayı olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklayan Bülent Biçer’de Davut Gazi Benli’nin adaylık toplantısına katılarak, Davut Gazi Benli’ye çalışmalarında başarılar diledi. Adaylık açıklamasının ardından Davut Gazi Benli ve ekibi AK Parti İl binasına ziyarette bulundular. İl Başkanı Erdener Can’ın yokluğunda il yönetiminin ağırladığı Davut Gazi Benli burada basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

 

VAKIFLAR VE ORMAN MÜDÜRLÜKLERİNİN TAŞINMASI..

 

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Davut Gazi Benli’ye “Çanakkale’de bulunan Vakıflar İl Müdürlüğü sizin görev süreniz içerisinde kapatılarak Balıkesir Bölge müdürlüğüne bağlandı. Buradaki müdürlüğün kapatılmaması için sizin ne gibi çalışmalarınız oldu? Muhalefet partilerinden gelecek bu yöndeki eleştirilere nasıl cevap vereceksiniz” sorusu üzerine Davut Gazi Benli; “Elbette Vakıflar müdürlüğünün ve özellikle Orman müdürlüğünün Balıkesir’e taşınması büyük tepkilere yol açıyor. Ama bu müdürlüklerin taşınması tamamıyla yerel siyasetçilerin değil hükümetin kararı doğrultusunda gerçekleşmiştir. Bir takım arkadaş ve vatandaşlarımız bu durumdan dolayı mağduriyetler yaşıyor olsa bile; Balıkesir’e gitmek zorunda kalıyor olsalar bile, kamunun küçültülmesi adına yapılanların olumlu olduğunu düşünüyorum. Bölge Müdürlüklerinin küçültülmesi ve güçlü İl müdürlüklerinin kurulması gerektiğini düşünüyorum. Bazı şeyler acıtabilir, Türkiye’de kamu yapılanması konusunda yapılan çalışmalar kısmen mağduriyetler yaratabilir. Bunu anlayışla karşılıyorum. Örneğin Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde 25 bölgeye sahiptir. Çanakkale ve Balıkesir’in bir bölge olması lazım; ayrıca Balıkesir’de Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak bizim mal varlığımız Çanakkale’den daha fazladır.  Doğal olarak bir ilin merkez olması gerekiyordu; burada da ofisimiz var. Ofisimiz hizmetlerine devam ediyor. Kamudaki israfın önlenmesi adına bu tür yapılanmaları doğru buluyorum” diyerek cevapladı.

 

“ORMANLIK ARAZİMİZ FAZLA AMA BALIKESİR DAHA BÜYÜK”

 

Vakıf varlıklarının Balıkesir ilinde Çanakkale’den daha fazla olması nedeniyle Balıkesir’in bölge Müdürlüğü için seçildiğini açıklayan Davut Gazi Benli’ye gazeteciler bu seferde; “Vakıf varlıkları fazla olduğu için buradaki müdürlüğün kapatılarak Balıkesir’e taşındığını söylediniz. Fakat Orman İl Müdürlüğünün kapatılarak Balıkesir’e bağlanmasını nasıl açıklıyorsunuz? Ormanlık arazi açısından bakarsanız da; Çanakkale Balıkesir’den daha fazla ormanlık araziye sahiptir, bu durumda Orman Bölge Müdürlüğü’nün Çanakkale’de olması gerekmez miydi” sorusuna Davut Gazi Benli şöyle cevap verdi; “Balıkesir’in coğrafi büyüklüğü Çanakkale’den fazladır. Burada olaya da orman veya ağaç sayısı olarak da bakmamak lazım. Çünkü Orman Bölge Müdürlüğü tamamıyla coğrafi yapıyla sınırlı bir kurumdur. Dolayısıyla hangi ilimizin coğrafi alanı daha büyükse idarenin orada olması gerekmiştir. Anlaşılan o ki; hükümetimiz bürokrasi açısından en doğrusunu yapmıştır diye düşünüyorum. Hükümetimizin almış olduğu karar saygı duyuyorum” dedi.

 

 




Bu haber 9828 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI