thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Eski Boğaz ve Garnizon Komutanı Yeniden Yargılanacak!

Tarih: 12-12-2019 06:50:52 Güncelleme: 12-12-2019 07:03:52 + -


15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan; Anayasal Düzeni yıkma, Silahlı Terör Örgütü üyeliği gibi çeşitli suçlardan yargılanan eski Çanakkale Boğaz ve Garnizon komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, 2017 yılında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Eski Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu'nun yaptığı itirazlar sonucunda hakkında verilen müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu!


Eski Boğaz ve Garnizon Komutanı Yeniden Yargılanacak!

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, Çanakkale’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle alakalı başlatılan soruşturma çerçevesinde 16 Temmuz 2016’da gözaltına alınarak, sevk edildiği mahkeme tarafından 19 Temmuz’da tutuklanmıştı. Gündoğdu yargılandığı Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 Aralık 2017 tarihinde görülen davada müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Hakkında verilen Müebbet Hapis cezasına itiraz eden eski Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, Yargıtay'a itirazda bulunmuştu.

 

YARGITAY KARARI BOZDU, YENİDEN YARGILANACAK!

Yargıtay 16.Ceza Dairesi, hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlaması ile müebbet hapis cezası verilen Serdar Ahmet Gündoğdu'nun itirazlarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının da müdahil olduğu davada yargılanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Serdar Ahmet Gündoğdu'nun itirazlarını haklı bulan Yargıtay, Müebbet Hapis cezasını bozarak yerel mahkemeye dosyayı geri gönderdi. Yeniden yapılacak olan yargılama boyunca Serdar Ahmet Gündoğdu tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi.

 

"DARBEYE İŞTİRAK ETMEDİĞİ, ASTLARINA EMİR VERMEDİĞİ.."

Serdar Ahmet Gündoğdu'nun itirazını değerlendiren Yargıtay 16.Ceza Dairesi, sanığın FETÖ ile bağının ortaya konamadığını, Darbe girişiminden önceden haberdar olduğunun ispatlanamadığı, suç işleme karar ve iradesinin ispat edilemediğini gerekçe gösterdi. Yargıtay ayrıca dava dosyalarında sanık Serdar Ahmet Gündoğdu'nun darbeye iştirak sayılabilecek bir eylemde bulunmadığını gibi bu doğrultuda astlarına da emir vermediğinin de tespit edildiğine dikkat çekti.

 

15 TEMMUZ GECESİ BOĞAZ VE GARNİZON KOMUTANLIĞINDA YAŞANANLAR!

Yargıtay 16.Ceza Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecede Boğaz ve Garnizon komutanı olarak görev yapan Serdar Ahmet Gündoğdu'nun kimlerle görüştüğünü, o gece komutanlıkta yaşananları da kararda ayrıntılı olarak açıkladı.

 

Yargıtay'ın kararında 15 Temmuz Darbe girişiminin yaşandığı gece ile ilgili olarak şu ifadeler yer aldı; "Sanığın darbe girişimini olay gecesi saat 21.18 sıralarında F.H'ın kendisini araması sonucunda darbe girişiminden haberdar olduğu, akabinde resmi kıyafeti ile garnizon komutanlığına gittiği ve kurmay başkanını arayarak birliğe çağırdığı, kendisinin Çanakkale sıkı yönetim komutanı olarak atandığı sıkı yönetim listesi ekli direktifin askeri kanaldan gelmesinden sonra da birlik komutanlarını makamına çağırarak birliklerinin bekasını sağlayacak şekilde emniyetlerini almaları ve birliklerine dönmeleri yönünde emirler verdiği, İl Valisinin araması üzerine sekreterinden bağlamamasını istediği, telefonun bağlanması üzerine yapmış olduğu görüşmede Genel Kurmaya bağlı olduğunu ve emir gelmesi halinde ona göre hareket edeceğini belirttiği, Çanakkale Hava Radar Mevzi Komutanı A.Ç ile yaptığı telefon görüşmesinde ise o anda Genelkurmay'dan gelen emirleri dinlediği, ama ilerleyen saatlerde başka şeyler olursa onu bilemeyeceğini söylediği, 16 Temmuz sabah saatlerinde darbe gecesi Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanına operasyon yapılması emrini verdiği iddia edilen dönemin Kartepe Deniz Hava Üs Komutanı Tezcan Kızılelma ile telefonda görüştüğü anlaşılmıştır"




Bu haber 10191 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI