thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Erkek: "Süreci Yakından Takip Edeceğiz.."

Tarih: 25-11-2021 06:14:36 Güncelleme: 25-11-2021 07:19:36 + -


Çanakkale'deki Mümtaz Pirinççiler Meydanı'nda kaşık, çatal, tava ve tencereler ile “Geçinemiyoruz” eylemi yapan vatandaşların gözaltına alınmasına siyasilerden de tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, anayasl haklarını kullanan vatandaşların gözaltına alınmalarının hukuksuzluk olduğunu açıkladı.


Erkek:

Çanakkale'deki Mümtaz Pirinççiler Meydanı'nda kaşık, çatal, tava ve tencereler ile “Geçinemiyoruz” eylemi yapanlar önce polis çemberine alındı. Daha sonra Yalı Caddesi üzerinden Saat Kulesi Meydanı istikametine yürüyüş yapanlar slogan atıldığı gerekçesiyle yaklaşık 15 kişi gözaltına alındı.


 

Eylem ve yürüyüşün anayasal hak olduğunu ifade eden vatandaşlar, gözaltı uygulamasından önce, barışçıl ve ekonomi politikalarına yönelik tepkilerini dile getirmek istediklerini ifade ettiler: “Bizler, kaynamayan tencerelerimizle buradayız. AKP hükümetinin bu ülkeyi yönetemediği çok açık. ‘Hükümet istifa’ talebimizi burada demokratik hakkımızla dile getirmek istiyoruz. Burada bize barikat kuruluyor. Bugün barikat kurabilirsiniz, ancak yarın bütün halka barikat kuramazsınız.”


'HALKA DEĞİL HIRSIZLARA BARİKAT KURUN'

Son dönemde uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı iddialarına da değinen eylemciler kendilerine değil, “uyuşturucu baronlarına, hırsızlara barikat kurulmasını” istediler. Eyleme katılanlar, “Bize barikat kurmanız veya gözaltına almanız hiçbir şeyi değiştirmez. Halk yoksullaşmaya, emekçilerin kazancı her gün biraz daha erimeye devam edecek. Bizlere yönelik bu barikatlar kimseyi kurtaramaz. Bizler bugün ve bundan sonra hırsıza hırsız demeye, diktatöre diktatör demeye devam edeceğiz. Aylardır ortaya atılan iddialarla ilgili bir tek soruşturma açılmadı. Kimse soruşturulmadı, ama burada hakkını arayan halka barikat kuruyorsunuz” dediler.

 

"GÖZALTILAR AÇIKÇA HUKUKSUZLUKTUR.."

Her vatandaşın önceden izin almaksızın gösteri ve yürüyüş yapma hakkının anayasa tarafından korunduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek; "Herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Kanunsuz emirleri uygulayarak, anayasal haklarını kullanan vatandaşları gözaltına almak açık bir hukuksuzluktur. Süreci yakından takip edeceğiz. #Geçinemiyoruz" ifadelerini paylaştı.



HABER VİDEOSU





Bu haber 4830 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI