thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Erdoğan’a AKP Mi, MHP Seçmeni Mi Oy Vermedi?”

Tarih: 25-07-2018 13:50:39 + -


AKP Grup Başkanvekili Sayın Bülent Turan ve İl başkanı Sayın Gültekin Yıldız’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İl yönetimi hakkında yaptıkları eleştirilere İl Başkanı İsmet Güneşhan’dan yanıt geldi. Güneşhan açıklamalarında Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP ve MHP ittifakının toplam oylarından daha az oy aldığına dikkat çekerek; Turan ve Yıldız’a; ‘AKP seçmeni mi, MHP seçmeni mi Erdoğan’a oy vermedi? Bunu kamuoyu merak ediyor” ifadelerini kullandı.


“Erdoğan’a AKP Mi, MHP Seçmeni Mi Oy Vermedi?”

AKP Grup Başkanvekili Sayın Bülent Turan ve İl başkanı Sayın Gültekin Yıldız’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İl yönetimi hakkında yaptıkları eleştirilere İl Başkanı İsmet Güneşhan’dan yanıt geldi. Güneşhan açıklamalarında Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP ve MHP ittifakının toplam oylarından daha az oy aldığına dikkat çekerek; Turan ve Yıldız’a; ‘AKP seçmeni mi, MHP seçmeni mi Erdoğan’a oy vermedi? Bunu kamuoyu merak ediyor” ifadelerini kullandı.

 

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ı haddini aşmakla eleştirdi. Güneşhan; “Sayın Bülent Turan haddini aşarak, Genel başkanımız hakkında açıklamalar yapmıştır. Sayın Turan bilmelidir ki, AKP genel başkanı Sayın R. Tayyip Erdoğan bugün Ülkemizin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyorsa, bunu CHP Genel başkanlarının demokrasiye olan bağlılığına borçludur. CHP’nin tüm Genel başkanları, onurlu ve şerefli duruşları ile tarihteki yerlerini almışlardır. Şimdiki genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da, demokrasiye olan inancı, dürüstlüğü, onurlu ve şerefli duruşuyla örnek bir siyasi lider olmuştur. Bu nedenle genel başkanımıza onur ve şeref konusunda Sayın Turan’ın söz söylemek haddine değildir ve bu konularda konuşacak en son kişi Sayın Turan’ın ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

 

“GÜLTEKİN YILDIZ ATANMIŞ DEĞİL; SEÇİLMİŞ OLARAK İL BAŞKANLIĞI YAPIN”

 

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız’a yönelik hiçbir hakaret içeren açıklamalarda bulunmadığını belirtti. Yeşim Karadağ’ın istifası sonrası İl Başkanlığına atana Gültekin Yıldız’a çağrıda bulunan Güneşhan; “AKP İl başkanı Sayın Gültekin Yıldız ise yaptığı açıklamalarda kendisine hakaret ettiğimi söylemektedir. CHP İl başkanı olarak hiçbir zaman hakarete dayalı açıklamalar yapmadım. Seçimle gelen bir il başkanınızın, yapılan baskılarla nasıl istifa ettirildiğini tüm Çanakkale kamuoyu bilmektedir. Sayın Gültekin Yıldız’a benim bir tavsiyem olacaktır. Bir an önce olağanüstü İl Kongresini yaparak atanmış İl Başkanı olarak değil, seçilmiş İl Başkanı olarak görev yapmanız siyaseten daha etik olacaktır. Bunu yapmanız partinizdeki parti içi demokrasinin gelişmesine de katkı sağlayacaktır” dedi.

 

ERDOĞAN’A AKP’LİLER Mİ, MHP’LİLER Mİ OY VERMEDİ?

 

24 Haziran seçim sonuçları üzerindeki tartışmalar devam ediyor. AK Partili yöneticiler aldıkları oyla Çanakkale’de birinci olduklarını iddia ederken; CHP’li yöneticiler ise seçimlerin ittifak seçimleri üzerinden yapıldığına dikkat çekerek kazananın Millet İttifakı olduğunu söylüyorlar. Son tartışmaların konusu da olan 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP ve MHP’nin yer aldığı Cumhur İttifakından 8 bin oy daha az aldığına dikkat çeken CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ilginç bir soru yöneltti. Güneşhan; “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise, Partimizin adayı Muharrem İnce 160.000 oy, AKP’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan ise 152.000 civarında oy almıştır. Bu sonuç ile Çanakkale halkı önümüzdeki dönem de Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini ortaya koymuştur. Bura da ilginç olan AKP’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakında ki oylardan 8.000 oy daha az oy almasıdır. Şimdi soruyorum; AKP seçmenler mi, yoksa MHP’li seçmenler mi Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermedi? Kamuoyu bunu merak etmektedir. Kamuoyundaki genel algı AKP’li seçmenlerin Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermediği yönündedir” açıklamasında bulundu.

 

“YILDIZ’IN BELEDİYE HAYALİ KURMASI OLUMLU BİR DÜŞÜNCEDİR”

 

AK Parti olarak Çanakkale Belediyesini kazanacaklarını açıklayan AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız’ın iddialı açıklamalarına da yanıt veren İsmet Güneşhan; “Sayın Yıldız’ın, Çanakkale Belediye Başkanlığını kazanacağı iddiasını ortaya atması ve hayalini kurması olumlu bir düşüncedir. Oysa gerçek, AKP’nin yerel yönetimler de son derece başarısız olduğudur. Bunu biz değil bizzat AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan söylemiştir. Bunun gereği olarak da seçimle gelmiş İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir gibi büyük şehir ve bazı il Belediye Başkanlarını demokratik olmayan yöntemlerle baskı uygulayarak istifa ettirmiştir. Evet, Sayın Yıldız; Daha önceki çağrımı tekrar yineliyorum. Gelin birlikte Çanakkale’mizin sorunlarının çözümüne ortak katkı koyalım. Bu konu da son derece samimiyim” dedi.

 

“ÇANAKKALE’NİN BEKLEYEN SORUNLARINI BİRLİKTE ÇÖZELİM”

 

İsmet Güneşhan açıklamalarının devamında AK Partili Gültekin Yıldız’a Çanakkale için birlikte çalışma teklifini yenileyerek; “Çanakkale’nin ihracat verileri ve sanayi siciline kayıtlı işletme sayısı 2,3 ve 4.  Teşvik bölgelerinde yer alan diğer iller ile kıyaslandığında; Çanakkale’nin 4. Teşvik bölgesinde yer alması için gerekli çalışmanın yapılması,  Ezine Organize Sanayi Bölgesi sorunlarının çözümünün hızlandırılması, Küçük sanayi sitesinde bulunan ve yasa gereği şehir dışına taşınmak zorunda olan esnafımızın sorunlarının çözümünde ki engellerin kaldırılması, Yabancıya konut satışı gibi şehrimizin daha birçok sorunun çözümünde biz ortak hareket etmeye hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna açıklıyoruz. Kaz dağlarımızı, yeşilimizi, içme suyumuzu, doğamızı ve çevremizi yok etme tehlikesiyle karşı karşıya bırakan, ALTIN arama şirketleri ve TERMİK santralleri ile ilgili olarak ne düşündüğünüzü ve ne yapmak istediğinizi açıklayınız. Bu konuda bugüne kadar hiçbir görüş açıklamış değilsiniz Çanakkale kamuoyu görüşlerinizi merak etmektedir” ifadelerine yer verdi.




Bu haber 2251 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI