thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Enerji İşçileri Hak Mücadelesinde: İş Bıraktılar!

Tarih: 31-03-2023 07:19:29 Güncelleme: 31-03-2023 07:20:29 + -


2021 yılında Limak yatırım tarafından İngiliz yatırım fonu Actis'e devredilen Uludağ Elektrik'te maaşların düşüklüğü ve çalışma koşullarındaki sorunlar, enerji işçilerinin eyleme gitmesiyle sonuçlandı.


Enerji İşçileri Hak Mücadelesinde: İş Bıraktılar!

2021 yılında Limak yatırım tarafından İngiliz yatırım fonu Actis'e devredilen Uludağ Elektrik'te maaşların düşüklüğü ve çalışma koşullarındaki sorunlar, enerji işçilerinin eyleme gitmesiyle sonuçlandı. Disk'e bağlı Enerji Sen üyesi işçiler faaliyet sınırları içinde yer alan, aralarında Biga'nın da olduğu Çanakkale, Bursa, Yalova ve Balıkesir'de iş bırakma eylemine başladılar. 'Verdiğimizi almıyoruz, hakkımızı istiyoruz' sloganıyla hareket eden işçiler Biga'dan da seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Firmada toplu sözleşme yetkisini alan DİSK Enerji Sen tarafından başlatılan görüşmelerin halen sonuç vermemesi ise işçilerin tepkisini çekiyor.

 

"TEK DERDİMİZ MAAŞ"

İş bırakan çalışanlardan birisi yaptığı açıklamada; "Toplu iş sözleşmesi Ocak'ta bitti. Şu an maaş asgari ücret. Şuan tek sıkıntımız geçim sıkıntısı. Tek derdimiz maaş. Uludağ Elektrik çalışanları olarak maaşların düşüklüğü ve çalışma şartları yüzünden iş bırakma eylemi yapıyoruz. Eylemimiz hakkımızı alana kadar sürecek" ifadelerini kullandı.

 

"UMUT BİZİM MÜCADELEMİZDE"

Görüşmeler sonunda işçilerin kabul etmediği hiçbir şeye imza atmayacaklarını belirten Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin Bursa'da Şubat ayı başında gerçekleştirdikleri görüşmeler sırasında, “Pense tutan bu eller her şeyi becerir! Beraber olursak başarırız! Kimse karamsarlığa kapılmasın. Tek yapmamız gereken daha örgütlü davranmak, daha güçlü davranacağız, daha kalabalık olacağız. Umut burada, umut bizim mücadelemizde!” ifadelerini kullanmıştı.

 

"ŞİRKETİN TÜM HAKLARI ACTIS'DE"

Şirketin internet sitesinde şirketle ilgili şu bilgiler yer alıyor: "Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin hissedarı olduğu Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin merkezi Bursa olarak, Balıkesir, Çanakkale, Yalova İl sınırlarında faaliyetini Bursa Ticaret sicil memurluğunca 01.03.2005 tarihinde tescili ilan edilmiştir. 01.09.2010 tarihi itibariyle özelleştirilmesi tamamlanan Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ, Limak Holding bünyesinde çalışmalarına başlamıştır. 01.04.2022 tarihinden itibaren Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ'nin tüm hakları ACTIS firmasına devredilmiştir. Bu tarih itibariyle UEDAŞ, hizmet bölgesi olan Bursa olarak, Balıkesir, Çanakkale, Yalova illerinde ACTIS çatısı altında güvenilir ve kesintisiz hizmet anlayışı ile görevine devam etmektedir."




Bu haber 1440 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI