www.ibrshop.com
Bugun...
Bizi izleyin:



“Elektrik İndirimi Moral Oldu”

Tarih: 31-12-2022 09:03:51 Güncelleme: 31-12-2022 09:04:51 + -


Son bir yılda Sanayi elektriğine 5 kez gelen zamlar sonrasında; artış oranı yüzde 125’i geçmişti. Seçimlerin yaklaşması üzerine ilk kez ev abonelerinin elektriğine zam yapılmazken; sanayide kullanılan elektrik oranlarına ise yüzde 16 indirim yapıldı! Sanayi elektriğine yapılan indirim üzerine açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “İndirim önemli bir destek sağlamıştır” dedi.


“Elektrik İndirimi Moral Oldu”

Son bir yılda Sanayi elektriğine 5 kez gelen zamlar sonrasında; artış oranı yüzde 125’i geçmişti. Seçimlerin yaklaşması üzerine ilk kez ev abonelerinin elektriğine zam yapılmazken; sanayide kullanılan elektrik oranlarına ise yüzde 16 indirim yapıldı! Sanayi elektriğine yapılan indirim üzerine açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “İndirim önemli bir destek sağlamıştır” dedi.

 

Yılın son günlerinde sanayi tipi abonelerde yüzde 16 indirim yapılması üreticilere moral oldu. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu yayınladığı açıklamada; “Yılın son iş gününde sanayi abone grubunda elektriğe yüzde 16 düzeyinde bir indirim kararı ile sanayicilerimiz için önemli bir destek sağlanmıştır. EPDK Başkanı Sayın Mustafa Yılmaz’ın ifadesi ile serbest piyasada elektrik tavan fiyatı 4 bin 800 TL/MWh’den 4 bin 200 TL/MWh’ye düşürüldü. Böylece serbest piyasada satılan elektrik fiyatı üzerinden elektrik tüketimi yapan özellikle sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin de yüzde 10 ila yüzde 15 oranında düşmesi bekleniyor” bilgisini verdi.

 

“REKABET GÜCÜNÜ AZALTMAKTA, SÜRDÜREBİLİRLİĞİ RİSKE SOKMAKTAYDI”

Enerji fiyatlarına yapılan zamların hem Türk hem de Çanakkale sanayicileri ve üreticilerinin rekabet etme gücünü düşürdüğüne dikkat çeken Semizoğlu; “Sanayicilerin üretim maliyetlerinin en önemli kısmını elektrik giderleri oluşturmakta, bu durum da rekabet gücünü azaltmakla birlikte özellikle son zamlarla birlikte işletmelerin sürdürülebilirliğini riske sokmaktaydı. Açıklanan indirimle birlikte sanayicilerimizin elektrik giderlerinin azalacak olması bizlere umut vermiş, moral olmuştur” dedi.

 

“SANAYİCİYİ DESTEKLEYEN VE TEŞVİK EDEN BU KARAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Alınan indirim kararını sevinçle karşıladıklarını ifade eden Semizoğlu; “Üretimi, sanayiciyi destekleyen ve teşvik eden bu karar için; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, emeği geçen bakanlarımıza ve iş dünyasının sorunlarını her platformda dile getiren, bizlerin sesi olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyor, uzun süreli olmasını diliyorum” dedi.

 




Bu haber 1733 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
  • HASTANEDEN KAÇIRILAN BEBEK BULUNDU
    HASTANEDEN KAÇIRILAN BEBEK BULUNDU
VİDEO GALERİ
YUKARI